به گزارش گروه استانها خبرگزاری دانشجو، مرتضی جعفرپور دبیر علمی کنگره ملی شهید حاج علی محمدی پور در جمع خبرنگاران اظهار داشت: دانشگاه ولی عصر (عج) رفسنجان بر اساس مسئولیتهای فرهنگی و اجتماعی و به منظور گرامیداشت یاد و خاطره این شهید والامقام تصمیم به برگزاری اولین کنگره ملی شهید عارف حاج علی محمدی پور در سال ۱۴۰۲ گرفت.
وی افزود: محورهای نویسندگی، رسانه و هنر و پژوهش که محور نویسندگی شامل کتاب، رمان، شعر و نمایشنامه و محور رسانه و هنر شامل پادکست، پوستر، فیلم کوتاه، نماهنگ و عکس و محور پژوهش شامل پایان نامه، مقاله و سایر آثار علمی برای این کنگره در نظر گرفته شده است.
جعفرپور بیان داشت: به منظور اطلاع رسانی و ثبت نام پژوهشگران و محققان برای ارسال آثار و دستاوردهایشان و همچنین در اختیار قراردادن برخی از منابع برای پژوهشگران، سایت کنگره در سامانه مدیریت همایشهای دانشگاه ولی عصر (عج) رفسنجان به آدرس cnf.vru.ac.ir طراحی شد.
وی با اشاره به اینکه با مکاتباتی که با موسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام (ISC) انجام شد، کنگره ملی شهید عارف حاج علی محمدی پور در سامانه جامع ثبت و اطلاع رسانی همایشهای معتبر علمی نمایه گردید خاطر نشان کرد: با مکاتبات انجام شده در حوزه معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه با وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اطلاع رسانی از برگزاری این کنگره به سایر دانشگاهها و مؤسسات پژوهشی کشور طی سه نوبت صورت گرفت.
دبیر علمی کنگره ملی شهید حاج علی محمدی پور گفت: اول شهریورماه آخرین مهلتی بود که محققان و پژوهشگران میتوانستند دستاوردها را به دبیرخانه کنگره ارسال کنند که تا این تاریخ ۷۱ پژوهش و اثر هنری به دبیرخانه ارسال شد.
وی ادامه داد: از این ۷۱ اثر هنری که به دبیرخانه ارسال شد ۳۶ اثر مورد پذیرش داوران و متخصصان کنگره قرار گرفت که در بین آنها ۱۲ مقاله علمی، ۱۳ شعر، ۶ داستان، ۴ اثر هنری و یک کتاب قرار دارد.
وی یادآور شد: در فرایند پذیرش آثار و پژوهشها ۲۰ داور و متخصص با دبیرخانه همکاری فعالانهای داشتند که جا دارد از زحمات این عزیزان تشکر و قدردانی کنم.
او با اشاره به اینکه ۹ مهرماه افتتاحیه کنگره در سالن شهید پرتوی برگزار میشود و پژوهشگران دستاوردهای علمی و پژوهشی خودشان را ارائه خواهند داد گفت: با برنامه ریزی انجام شده به ۳ نفر برتر در هر یک از محورها و حوزههای تعیین شده که بیشترین امتیاز را داشته باشند در مراسم اختتامیه جوایزی اهدا خواهد شد و تا قبل از هفته پژوهش که در آذرماه است مجموعه دستاوردهای پژوهشی ارسال شده به کنگره به صورت یک کتاب در انتشارات دانشگاه چاپ خواهد شد و در اختیار علاقمندان قرار خواهد گرفت.
اظهارات دبیر اجرایی کنگره
در ادامه حسین نگارستانی دبیر اجرایی کنگره ملی شهید حاج علی محمدی پور ابراز داشت: پیشنهاد اولیه برگزاری این کنگره از دو سال گذشته از طرف رئیس دانشگاه ولی عصر (عج) رفسنجان مطرح و کمیته برگزاری این کنگره تشکیل شد.
وی افزود: جلسات برای برگزاری کنگره به طور مستمر انجام و پوستر، لوگو و اطلاع رسانیهای اولیه در خصوص کنگره و پیگیریها توسط کمیته علمی جهت اخذ مجوز انجام شد.
نگارستانی به مجموعه اقدامات انجام شده در خصوص کنکره به مصاحبههایی که با همرزمان شهید عارف حاج علی محمدی پور با همکاری مجموعه شهیدانه که به صورت کلیپ تصویری و متن گرفته شده اشاره کرد و گفت: با همکاری بنیاد شهید و امور ایثارگران رفسنجان مجموعه آثاری که مرتبط با شهید حاج علی محمدی پور موجود بود شامل فایلهای تصویری، وصیت نامه و سایر آثار مرتبط گردآوری شد و روی سایت کنگره به عنوان منابع برای پژوهشگران بارگذاری شد.
وی ادامه داد: در این راستا تمام منابعی که در خصوص شهید بزرگوار حاج علی محمدی پور وجود داشت از جمله معرفی ۴ کتاب که در مورد این شهید چاپ و نشر شده روی سایت کنگره جهت استفاده پژوهشگران قرار گرفت.