به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، علیاکبر مهقانی در گفتوگو با خبرنگاران اظهار کرد: بر اساس دادههای هواشناسی، تا اول بهمنماه بارندگی موثری در استان پیشبینی نمیشود و این مساله میتواند خسارات ناشی از کمبارشی بر مزارع استان را افزایش دهد.
وی تاکید کرد: سبز شدن اولیه مزارع اهمیت بالایی دارد و در صورتی که مزارع پس از کشت دچار بدسبزی شوند، کشاورز انگیزه لازم برای ادامه فرآیند کشت و کار نخواهد داشت و این امر میتواند روند تولید را مختل کند.
مهقانی با اشاره به روند کاهشی بارشها در کشور، تصریح کرد: زمینهای کشاورزی گلستان عمدتاً با رطوبت موجود در خاک یا بارندگیهای پاییزه کشت میشوند و برای کشت نیاز به آبیاری ندارند. اما پس از انجام عملیات کاشت در پاییز، مزارع نیازمند آبیاری هستند.
وی در خصوص خسارات ناشی از کمبارشی در استان گفت: تاکنون مناطق شمالی استان گلستان به دلیل کاهش بارشها دچار خسارت جدی شدهاند و بدسبزی در برخی مزارع گزارش شده است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی گلستان از شرکت آب منطقهای گلستان خواست تا در کوتاهترین زمان ممکن با رهاسازی ذخیره آب سدها برای آبیاری مزارع موافقت کند.
وی همچنین اظهار کرد: رهاسازی آب سدها برای آبیاری مزارع باید به سرعت انجام شود و تعلل در این خصوص به صلاح نیست.
مهقانی همچنین گفت: از مجموع سطح کشت پاییزه گلستان، بیش از ۴۰۰ هزار هکتار گندم، ۶۰ هزار هکتار جو، ۳۸ هزار هکتار کلزا، ۷ هزار و ۲۹۰ هکتار چغندر و ۴ هزار و ۵۰۰ هکتار سیبزمینی کشت شده است.
وی ابراز کرد: عملیات کشت پاییزه برای تمامی محصولات کشاورزی در استان به پایان رسیده و تنها کشت سیبزمینی و سبزی و صیفی در حال انجام است.
در آخرین جلسه کارگروه پایش و پیشآگاهی محصولات کشاورزی گلستان، تصمیم بر این شد که رهاسازی آب سدها برای آبیاری مزارع در اولویت قرار گیرد