حجت الاسلام موسی احمدی رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو اظهار داشت: جریان ناترازی بین مصرف و تولید انرژی در کشور مشکلی است که سالهاست ادامه دارد و این مسئله مربوط به دوره جاری یا سالهای اخیر نیست ومصرف انرژی سال به سال افزایش یافته و فاصلهاش با تولید بیشتر میشود، بهطوریکه افزایش مصرف از افزایش تولید پیشی میگیرد.
وی افزود : در راستای مدیریت ناترازی انرژی، جلسات مشترک و تخصصی با وزارتخانههای مرتبط مانند وزارت نیرو، نفت، جهاد کشاورزی و دیگر نهادهای مربوطه برگزار شده است و این جلسات با هدف کنترل مشکلات و آسیبهایی که در بخشهای مختلف تولید و مصرف انرژی وجود دارد، ترتیب داده شده و برنامههای اجرایی تدوین شده است.
احمدی گفت : هدف اصلی کمیسیون انرژی نظارت بر اجرای برنامههای بهینهسازی مصرف انرژی در کشور است و با توجه به برنامههای هفتم، احکام و اهداف مشخصی برای بهبود وضعیت تعیین شده است وما از وزارتخانهها خواستهایم که برنامهها و زمانبندی اجرای این اهداف را سالانه به کمیسیون ارائه دهند تا نظارت دقیقی بر روند پیشرفت برنامهها داشته باشیم.
وی اظهارداشت : با توجه به نگرانیها در خصوص مصرف انرژی در تابستان آینده، جلسات ویژهای با وزارت نیرو برگزار شده است تا راهکارهایی برای افزایش تولید و مدیریت مصرف انرژی در تابستان پیش رو آماده شود و وزارت نیرو وعده داده است که ۴۰۰۰ مگاوات برق تجدیدپذیر را تا پایان سال جاری به شبکه وارد کند و برخی دیگر از پروژهها نیز تا سال آینده به بهرهبرداری خواهند رسید.
احمدی افزود : در کنار این اقدامات، برنامههای بهینهسازی مصرف انرژی در بخش گاز و صنایع نیز پیگیری شده است تا در تابستان آینده با کمترین مشکل در تأمین برق و گاز روبهرو شویم و برنامههایی در بخش پتروشیمیها نیز با همکاری بخش خصوصی در دست اجرا است که امیدواریم نتیجهبخش باشد و مشکلات موجود در این بخش به حداقل برسد.
رئیس کمیسیون انرژی مجلس تاکید کرد: اگر برنامههای ارائه شده توسط وزارتخانهها به درستی اجرا شوند، پیشبینی میشود که کشور در آینده با مشکلات کمتری در حوزه انرژی مواجه شود و ناترازی مصرف و تولید به طور جدی مدیریت گردد.