به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، رییس صندوق نوآوری و شکوفایی به همراه جمعی از معاونان و مدیران این صندوق، با هدف بررسی وضعیت زیستبوم نوآوری استان آذربایجان شرقی و بازدید از دستاوردها و توانمندیهای شرکتهای دانشبنیان این استان، صبح امروز چهارشنبه ۲۴ بهمن وارد تبریز شد.
نخستین برنامه این سفر دو روزه، اعطای مجوز «صندوق سرمایهگذاری خطرپذیر شرکتی دَریک» به گروه توسعه سرمایهگذاری دَریک بود که با حضور دکتر محمدصادق خیاطیان؛ رییس صندوق نوآوری و شکوفایی، مهندس طاهر روحی؛ معاون اقتصادی استاندار آذربایجان شرقی و خلبان عبدالرضا پازوکی؛ مدیرعامل هواپیمایی آتا در محل آشیانه تعمیراتی شهریار هواپیمایی آتا (در فرودگاه بینالمللی شهید مدنی تبریز) برگزار شد.
تاسیس «صندوق پژوهش و فناوری غیردولتی سرمایهگذاری خطرپذیر شرکتی دریک» با سرمایه ثبتی ۵۰۰ میلیارد تومان در چهل و دومین جلسه کارگروه دائمی شورای راهبری فناوریها و تولیدات دانشبنیان در آبان ماه ۱۴۰۳ مورد موافقت قرار گرفت.
شرکتهای بزرگ باید پای کار دانشبنیان و توسعه فناوری در کشور بیایند
رییس صندوق نوآوری و شکوفایی در این مراسم گفت: تا چند سال قبل زمانی که از دانشبنیانی در کشور صحبت میشد، درک درستی از ظرفیت و توانمندی بالای نخبگان کشور وجود نداشت، اما امروز شرکتهای دانشبنیانی در کشور شکل گرفتهاند که با بزرگترین شرکتهای دنیا رقابت میکنند. در حوزههای مختلفی مانند دارو، تجهیزات پزشکی و فناوریهای پیشرفته، شرکتهایی داریم که با بزرگترینشرکتهای غربی رقابت و محصولات خود را به کشورهای مختلف صادر میکنند.
خیاطیان افزود: مهمترین و اصلیترین ظرفیت کشور، بهرهمندی از نخبگانی است که در حوزههای مختلف مشغول فعالیت هستند و وظیفه همه ما مسئولان، حمایت از این نخبگان و فراهم کردن بسترهای لازم برای رشد و توسعه شرکتهای دانشبنیان است و تاکنون نیز ظرفیتهای قانونی خوبی برای حمایت از دانشبنیانها دیده شده است. امروز بیش از ۱۰ هزار شرکت دانشبنیان در حوزههای مختلف مشغول فعالیت هستند. شرکتهای دانشبنیان کوچک اگرچه توانستند تواناییهای فناورانه خود را نشان دهند، اما نتوانستند اقتصاد ایجاد کنند و راهکار مهم در این حوزه، ورود شرکتهای بزرگ است.
وی تصریح کرد: شرکتهای بزرگی مانند گروه توسعه سرمایهگذاری دَریک یا شرکتهایی که در صنایع مختلف فعالیت میکنند، باید پای کار دانشبنیان و توسعه فناوری در کشور بیایند و شرکتهای کوچک را در زنجیره ارزش خود قرار داده و از ظرفیت و توانایی آنها استفاده کنند.
خیاطیان خاطرنشان کرد: امروز شاهد اتفاق خوبی هستیم و گروه توسعه سرمایهگذاری دَریک، یک نهاد تخصصی سرمایهگذاری برای فناوری و دانشبنیانها (صندوق سرمایهگذاری خطرپذیر شرکتی دَریک) تأسیس کرده است. این اقدام که با تشخیص درست صورت گرفت، یک تکه از پازل سرمایهگذاری خطرپذیر است. امیدواریم شاهد سرمایهگذاریهای خوبی در راستای زنجیره ارزش این مجموعه بهویژه در حوزه هواپیمایی آتا و سایر حوزههای مرتبط باشیم.
وی تأکید کرد: استان آذربایجان شرقی از ظرفیت نیروی انسانی بسیار خوبی برخوردار بوده و به عنوان یک استان صنعتی شناخته میشود که دو جزء بسیار مهم زیستبوم نوآوری هستند. موضوع راهاندازی اورهال موتور هواپیما که به زودی در مجموعه هواپیمایی آتا انجام میشود، اتفاق بسیار بزرگی است که نشاندهنده دانش متخصصان و نخبگان جوان این استان است. طراحی آشیانه تعمیراتی شهریار هواپیمایی آتا (در فرودگاه بینالمللی شهید مدنی تبریز) نیز نیازمند دانش خاصی است که به همت نخبگان جوان استان آذربایجان شرقی انجام شده است و امیدواریم این ظرفیتها توسعه پیدا کند.