به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری دانشجو، به نقل از سایت چینی ژینگهووا، تیم ملی فوتبال ایران از پنجشنبه کارش را برای صعود به جام جهانی روسیه به صورت جدی آغاز خواهد کرد و باید در اولین گام به مصاف تیم ملی فوتبال قطر در ورزشگاه آزادی برود. در این روز چین و کره جنوبی دیگر مدعیان گروه نیز با هم بازی خواهند داشت. ملیپوشان ایران بعد از بازی نخست خود باید راهی کشور چین شوند و برابر این تیم بازی کنند.
در همین رابطه سایت چینی ژینگهووا، به بررسی تیم ملی فوتبال ایران پرداخته است. این سایت در این رابطه نوشت: «فوتبال به عنوان یکی از جنبشهای بزرگ جهانی معروف شده است. در آسیا فوتبال ایران کاملا شناخته شده است و توانسته به افتخارات زیادی دست یابد. ایران در گذشته تیم قدرتمندی در سطح آسیا بوده است. ایرانیها در سطح بینالمللی افتخارات زیادی برای قاره آسیا کسب کردند. در اوایل دهه 60 و 70 ایران قدرت بلامنازع فوتبال آسیا بود. کسب سه عنوان قهرمانی پی در پی در جام ملتهای آسیا، مصداق بارز این گفته است.
بعد از این زمان به دلیل مشکلات سیاسی داخلی و تاثیر هشت سال جنگ با عراق، فوتبال ایران به سرعت رو به نزول رفت و دیگر نتوانست قهرمانی در سطح قاره آسیا را کسب کند.
در جام ملتهای آسیا 1996، دوباره نشانههای از پیشرفت در فوتبال ایران دیده شد و ایران توانست به نیمه نهایی این رقابتها راه یابد. کسب پیروزی 6 بر دو برابر کره جنوبی یکی از نتایج خیلی خوب ایرانیها در این جام بود. در این بازی علی دایی توانست مهارتهای بالای گلزنی خودش را به رخ بکشد. دو سال بعد ایران توانست با شکست استرالیا به جام جهانی راه یابد و در این جا با برتری برابر آمریکا، بهترین نماینده قاره آسیا در جام جهانی شود.»
سایت ژینگهووا در ادامه آورده است: «فوتبال در ایران تحت تاثیر مکتب آلمانی قرار دارد به همین خاطر سالها استفاده از سیستم 2 – 5 – 3 استفاده شده است. به همین خاطر بود که آنها توانستند در آسیا حرف اول را بزنند. دیگر ویژگی که باعث شد فوتبال ایران در آسیا سرآمد باشد، حضور لژیونرهای زیاد در لیگهای معتبر دنیا بود که در زیر با چند تن از آنها آشنا می شویم.
علی دایی
ارزشمندترین بازیکن رقابتهای آسیایی 1994 و آقای گل این رقابتها ، آقای گل جام ملتهای آسیای 1996 با هشت گل زده و زدن 20 گل در یک سال برای تیم ملی فوتبال ایران، باعث شد او به عنوان بهترین بازیکن قاره آسیا انتخاب شود. او در بین سالهای 1990 تا 1995 توانست پنج قهرمانی در لیگ داخلی ایران را کسب کند. در سال 2004 بار دیگر بعد از چند سال حضور در فوتبال اروپا و آسیا راهی لیگ ایران شد و در همان سال نیز بار دیگر آقای گل ایران شد.
خداداد عزیزی
بهترین بازیکن فوتبال آسیا در سال 1996 توانست با درخشش خود ایران را به جام جهانی فرانسه برساند.
مهدی مهدوی کیا
بازیکنی که در بوندسلیگا برای هامبورگ و فرانکفورت عملکرد خوبی ارائه کرد. چینی ها هیچ وقت بازیهای انتخابی 98 را فراموش نمیکنند. در بازی که چینیها با دو گل از ایران پیش بودند ولی جادوی مهدوی کیا توانست ورق را برگرداند و باعث شود ایران چهار بر دو به برتری برسد که دو گل زیبای این بازی را مهدی مهدوی کیا آن را به ثمر رساند.
جواد نکونام
او یکی از با سابقهترین بازیکنان فوتبال در ایران است که 151 بازی برای تیم ملی ایران انجام داد و توانست رکورد بازیهای علی دایی را بشکند.
مسعود شجاعی
او نیز در جام جهانی 2006 برای اولین بار حضور در یک رویداد مهم را تجربه کرد و توانست راهی اسپانیا شود و برای تیم اوساسونا بازی کند. شجاعی یکی از بازیکنان تکنیکی فوتبال ایران محسوب میشود.
هر چند تیم ملی فوتبال ایران نتوانست در جام ملتهای آسیا 2015 قهرمان شود ولی همچنان بهترین تیم قاره آسیا در رده بندی فیفا باقی مانده است.
پیشینه بازیهای ایران و چین
چینیها هیچ وقت برای تیم ملی فوتبال ایران حریف آسانی نبودند. فوتبال ایران در طی سالهای اخیر به ثبات رسیده است. از طرفی فوتبال در چین نیز پیشرفت زیادی کرده است و اکنون نمیتوان از چند کشور خاص به عنوان فوتبالهای قدرت آسیا نام برد. چین در گروهی قرار گرفته است که تیم ملی فوتبال ایران یکی از شانسهای صعود به جام جهانی است و قطعا چینیها نیز نمیخواهند این فرصت را به راحتی از دست بدهند.
مهمترین تقابلهای ایران و چین به سال 1976 برمیگردد که چین در نیمه نهایی دو بر صفر به ایران باخت. در انتخابی المپیک 80 و بازیهای جام ملتهای آسیا نیز هر دو تیم ایران و چین به تساوی رضایت دادند. شکست چهار بر یک و چهار بر دو برابر ایران چند سال بعد باعث شد که خاطره تلخی برای چینیها باقی بماند. برای فوتبال چین همیشه بازی در مقابل 120 هزار تماشاگر برابر تیم ملی فوتبال ایران سخت بوده است. حالا بعد از مدتها دوباره دو تیم ایران و چین به هم رسیدند. جایی که هر دو کشور مصمم به کسب سهمیه حضور در جام جهانی روسیه هستند.»