وزير دفاع گفت: در سال آينده ماهواره بر سيمرغ كه بتواند ماهواره طلوع را به فضا ببرد، دستاورد ديگري از صنعت هوافضاي كشور خواهد بود.
به گزارش خبرنگار دولت «خبرگزاري دانشجو»، سردار وحيدي در مراسم بزرگداشت روز ملي فناوري فضايي كه صبح امروز در هتل المپيك برگزار شد، با اشاره به توانمندي دانشمندان ايراني در عرصه هوا و فضا گفت: از بين دانشمندان قديمي پيشقراول در زمينه هوا و فضا، بيش از 20 دانشمند متعلق به كشور ماست و اين نشان دهنده اين است كه با تكيه بر آموزه هاي ديني چه انسانهاي بزرگي پرورش يافتهاند.
وي به توسعه دستاوردهاي هوا و فضا در زندگي انسان اشاره كرد و افزود: حوزه هوا و فضا در زندگي انسان به شدت توسعه يافته؛ به طوري كه امروزه بدون استفاده از توانمنديهاي فضايي زندگي دچار مشكل است؛ اينترنت، ماهوارهها و ارتباط لحظهاي از جمله اين امكانات هستند كه ميتواند از بركات مثبت حوزه فضا به شمار آيد.
وزير دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح افزود: حوزه ديگر اين فناوري كه در كنار اين توسعه رشد يافته، استفادهاي است كه كشورهاي سلطهگر از فضا دارند.
وحيدي گفت: كشورهايي مانند آمريكا مفهوم صلحآميز را به عدم تجاوز تعبير كردند بنابراين مسابقات تسليحاتي در زمينه هوا و فضا پيش گرفتند؛ به طور مثال در جنگ عليه عراق 20 ماهواره ناوبر و 50 ماهوار ديگر، اتفاقات را پيگيري ميكرد.
وي ادامه داد: فضا امروز جزو راهبردي و لاينفك آمريكايي ها در سياست هاي نظامي شان به حساب مي آيد.
وزير دفاع و پشتياني نيروهاي مسلح افزود: امروز حدود 3000 ماهواره دفاعي امنيتي به فضا پرتاب شده كه درصد زيادي از اين ماهواره ها با اهداف نظامي و امنيتي حركت ميكنند.
وحيدي با اشاره به اينكه جمهوري اسلامي با نگاهي بلند و شناخت آفرينش و معرفت ديني اين مسير را طي ميكند، خاطرنشان كرد: در اين زمينه دستاوردهاي خوبي از كشورمان حاصل شده و ميتوانيم بگوييم مشكلي براي گذاشتن ماهوارههايمان در مدار لئو نداريم.
وي در ادامه تصريح كرد: 95 درصد ماهوارهها در مدار لئو هستند كه دستيابي به مدار لئو يعني اينكه 75 درصد راه را پيشرفتهايم و پرتاب با افتخار رصد و نويد بيش از پيش توانمندهاي ما را تثبيت كرد.
وزير دفاع و پشتياني نيروهاي مسلح ادامه داد: امروز ما قادريم با توان توليد شده در كشور، چنين ماهوارههاي را به فضا پرتاب كنيم.
وحيدي با اشاره به اقدامات و دستاورهاي ديگر در اين حوزه افزود: اقدامات ديگر از جمله آماده شدن فاز اول رصد ماهواره از جمله اين دستاوردهاست كه به واسطه اين ماهواره كشف و شناسايي ماهوارهها تأييد صحت عملكرد آنها، اقدام به انجام تصحيح مدار ماهواره ها، كشف ماهوارهها مستقر در مدار، رديابي ماهوارههاي مستقر، پيش بيني زمان عبور ماهواره از كشور از جمله توانمنديهاي سيستم رصد ماهوارهاي است كه فاز اول آن آماده افتتاح است.
وي ادامه داد: در سال آينده ماهواره بر سيمرغ كه بتواند ماهواره طلوع را به فضا ببرد، دستاورد ديگري خواهد بود.
وزير دفاع و پشتياني نيروهاي مسلح همچنين خاطرنشان كرد: ماهواره طلوع 90 تا 100 كيلوگرم وزن دارد كه تا مدار 500 كيلومتر پرتاب ميشود.
وحيدي در ادامه تصريح كرد: از 160 ميليارد دلار هزينهاي كه در سال 2010 در حوزه فضايي انجام شد، تنها 100 ميليارد دلار آن به خدمات فضايي اختصاص يافت.
وي در پايان خاطرنشان كرد: پايگاه تست موتورهاي جديد، پايگاه پرتاب جديد كه ميتواند ماهواره يك تني را در مدار 1000 كيلومتري قرار دهد، از ديگر دستاوردهاي اين حوزه در سال جاري بود.