در حالی که این روزها رژیم صهیونیستی همواره ایران را تهدید به حمله نظامی می کند، برخی از رهبران کنونی و سابق اسرائیل به دلایلی مانند قدرت ایران، مخالفت صریح خود را با حمله به ایران اعلام کرده اند.
به گزارش خبرنگار حوزه بین الملل «خبرگزاری دانشجو» به نقل از کریستین ساینس مانیتور، در حالی که این روزها دولت رژیم صهیونیستی همواره ایران را تهدید به حمله نظامی می کند، پنج تن از رهبران کنونی و سابق اسرائیل به دلایلی مانند قدرت ایران و عواقب این حمله مخالفت صریح خود با حمله نظامی به ایران را مطرح کرده اند.
صرف نظر از بسیاری از واکنش های بیرونی به اظهارات نخست وزیر و وزیر دفاع رژیم صهیونیستی در حمله به ایران که این روزها شدت بیشتری به خود گرفته است، پنج تن از مقامات صهیونیستی که از رهبران سابق و کنونی مهم این رژیم به شمار می آیند به دلایل متعددی مخالفت خود را با حمله احتمالی اسرائیل به ایران بیان کرده اند.
در واقع در کنار پاسخ تند برخی مقامات سیاسی و نظامی کشورمان به اظهارات سران صهیونیستی در حمله به ایران که آمادگی خود را برای پاسخ محکم به این حمله احتمالی بیان کرده اند و همچنین در کنار مخالفت رهبران کشورهای متحد این رژیم مانند امریکا با اجرای این حمله به دلیل ترس ناشی از واکنش ایران، پنج تن از سران صهیونیستی از جمله رئیس سابق موساد، رئیس سابق سازمان امنیت داخلی اسرائیل، فرماندهی سابق ستاد کل ارتش این رژیم، شیمون پرز رئیس کنونی اسرائیل و رهبر اپوزسیون داخلی صهیونیست ها مخالفت شدید خود را با حمله به ایران اعلام کرده اند.
ميرداگان، رئيس سابق موساد
داگان از ماه مي سال 2011، مدت كوتاهي پس از بازنشسته شدناش از رياست آژانس اطلاعات خارجي اسراييل، موساد، در صف مقدم مخالفان حمله يكجانبه ايران قرار گرفت. او طی اظهار نظری حمله به ایران را احمقانهترين كاري خواند كه تاكنون شنيده است، از نظر او چنين كاري طبق قوانين بينالمللي غيرقانوني است، زيرا تاسيسات هستهاي ايران در چارچوب آژانس بينالمللي انرژي اتمي فعاليت ميكنند.
این مقام صهیونیستی همچنین بیان کرده است که يك حمله حسابشده همانند حمله اسراييل به راكتور هستهاي عراق در 1981، در مورد ايران غيرممكن است، زيرا فعاليتهاي هستهاي ايران در جاهاي مختلف پراكنده شده است و چنين حملهاي ميتواند به يك جنگ منطقهاي يا رقابت تسليحاتي منطقهاي يا حتي جهان تبديل شود.
يوال ديسكين، رئيس سابق شينبت
ديسكين از سال 2005 تا 2011، به عنوان رئيس شين بت، سازمان امنيت داخلي اسراييل فعالیت داشته است. او ظاهرا روابط نزديكي با داگان رئيس سابق موساد دارد، با وجودي كه نزديك به يك سال پس از اولين اظهارات بيپرده داگان در مخالفت با حمله اسراييل، همچنان سكوت اختيار كرده و هيچ حرفي نزده بود، اما در آوريل 2012 بالاخره اين سكوت را شكست.
وي خاطرنشان كرد، يك تصور اشتباه به همگان ارايه شده است و همين موضوع مرا ميآزارد. نتانياهو و باراك اين حس را القا كردهاند كه اگر اسراييل وارد عمل نشود، ايران به تسليحات هستهاي دست خواهد يافت. اين بخش جمله به نظر درست است. اما متاسفانه درباره بخش دوم اين جمله دچار اشتباه شدهاند و به همگان القا كردهاند كه اگر اسراييل دست به اقدامي عليه ايران بزند، آنگاه آن كشور به يك ايران هستهاي تبديل نميگردد، و اين همان بخش نادرست عبارت فوق است.
گابي اشكنازي، فرمانده سابق ستاد كل فرماندهي ارتش
ژنرال اشكنازي در سال 2011 پس از چهار سال خدمت به عنوان فرمانده نيروهاي دفاعي اسراييل استعفا كرد، او آخرين كسي بود كه در اواخر ماه اوت، به بيان اظهارات علني پرداخت. به گزارش روزنامه ماكور ريشون و نشنالنيوز اسراييل، وي ابراز داشت متاسفانه اين احساس وجود دارد كه ميتوان به سادگي و با يك چمدان بمب هستهاي ايران را برداشت و رفت؛ نه اينگونه نيست ما هنوز به آن نقطه نرسيدهايم، اما به نظر ميرسد كه در آن مسير قرار گرفتهايم. به استدلال اشكنازي استراتژي جنگ مخفي ميتواند جايگزين حمله اسراييل شود و آمريكا و اسراييل ميتوانند اين راه را نيز به تحريمهاي خود بيفزايند.
شيمون پرز
شیمون پرز رئیس رژیم صهیونیستی است که بارها مواضع ضد ایرانی خود را بیان داشته است. او معمولا به عنوان رئيسجمهور چندان خبرساز و پرسرو صدا نيست، اما در ماه اوت علنا در مخالفت با حمله اسراييل به ايران موضعی سخت داشته و آن را بيحاصل خواند. پرز تصريح كرد، براي ما واضح است كه نميتوانيم به تنهايي دست به چنين اقدامي بزنيم و فقط ميتوانيم فعاليتهاي ايران را به تاخير بيندازيم. بنابراين به صراحت بايد گفت كه ما بايد به همراه آمريكا دست به كار شويم، پرسشهايي درباره همكاري و زمانبندي مطرح است، اما مادامي كه اين خطر وجود دارد، حداقل اين بار تنها نيستيم.
شائول مفاز، رهبر اپوزيسيون
موفاز رهبر حزب كاديما، پس از خروج از کابینه نتانیاهو به مخالفت با او پرداخته است. او در اواخر اوت در نامهاي به نتانياهو تصريح كرد حمله به ایران در شرايط كنوني غيراخلاقي و نامعقول است. به گزارش ها آرتص، از دلايل مخالفت او ميتوان به كشت و كشتار، خطرات وحشتناك براي جبهه داخلي و تضعيف شديد شرايط سياسي اسراييل و نيز خطر ايجاد شكاف در روابط با آمريكا اشاره كرد.