به گزارش گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، رحیمی در مراسم افتتاحیه مرکز مطالعات منطقهای پاسداری از میراث فرهنگی ناملموس در آسیای غربی و مرکزی با اشاره به دورههای گوناگون تاریخی بشر و آشنا شدن بشر با تمدن و ایجاد اجتماعات بزرگ، گفت: وقتی که بشر دست به تاسیس شهرها زد و اجتماعات بزرگی ایجاد کرد این اجتماعات با مقوله فرهنگ همراه و قرین شد.
معاون اول رییسجمهور با بیان اینکه فرهنگ به معنای شکوه و فر یک ملت است، ادامه داد: آنچه که موجب افتخار، فخر و شکوهمندی یک ملت و امت میشود، فرهنگ است.
وی با بیان اینکه بشر پس از اینکه دارای زندگی اجتماعی شد، صاحب فرهنگ نیز شد، گفت: این فرهنگ نیز سینه به سینه منتقل شد و تکامل پیدا کرد و در ادوار گوناگون شکل و شمایل آن بر اساس بنیادی که بنا شده بود با تغییراتی به نسلهای بعدی رسید.
رحیمی با بیان اینکه محصول فرهنگ، تمدنسازی است، گفت: این تمدن در قالب میراث از نسلی به نسلی دیگر منتقل میشود و ما امروز وارث یکی از فرهنگها و تمدنهای بزرگ جهانی هستیم و این باعث افتخار ماست و اگر ما در این زمینه جزو دو کشور اول و دوم دنیا نباشیم، حتما جزو پنج کشور اول جهان در این عرصه خواهیم بود.
معاون اول رییسجمهور با تشکر از اقدامات یونسکو گفت: سازمانهایی همچون یونسکو نباید تحت مسائل سیاسی و سیطره قدرتمندان ظالم جهان قرار بگیرند؛ چراکه سازمانهای فرهنگی هستند و این عرصه جای زورگویی و اعمال فشار و ظلم نیست.
وی با اشاره به افتتاح مرکز مطالعات منطقهای پاسداری از میراث فرهنگی ناملموس در تهران، اظهار کرد: زورگویان حتی در عرصه فرهنگ نیز اعمال نفوذ میکنند وگرنه این دفتر باید چندین سال قبل در تهران تاسیس میشد.
رحیمی با تاکید بر اینکه یونسکو یک سازمان فرهنگی است، ادامه داد: در کنار احترامی که به نماینده رییس این سازمان در این مراسم میگذارم، اما سوالم این است که آیا این مرکز را باید اکنون در ایران افتتاح کنیم یا چندین دهه قبل؟
معاون اول رییسجمهور با اشاره به سابقه تمدنی ایران و تقسیم آثار فرهنگی و تمدنی ایران به ملموس و ناملموس، اظهار کرد: یونسکو طی این مدت با ایران همراهی کرده و همکاری خوبی صورت گرفته، چنانکه شاهد هستیم که آثار زیادی از آثار فرهنگی و تمدنی ایران به ثبت رسیده است.
وی با اشاره به وظیفه یونسکو در برابر کشورهایی که دارای فرهنگ و تمدن اصیل چندین هزار ساله هستند، گفت: برخی از کشورها که تمدن چندانی ندارند، با اتکا به علم خود که آن را در مسیر زورگویی به ملتها قرار دادهاند، سعی میکنند در این حوزه نیز با زورگویی وارد شوند و باید سازمان فرهنگی یونسکو که مورد احترام ملتهاست، راه را بر زورگویان فرهنگی ببندد.
رحیمی با بیان اینکه همه صاحبان تمدن باید تلاش کنند که از آثار غیرملموس فرهنگی مراقبت کنند، گفت: زورگویان در این عرصه آثار ملموس فرهنگی را نمیتوانند، انکار کنند، ولی در مورد برخی از آثار غیرملموس تلاش میکنند که مسیر آن را منحرف کنند و ما از سازمان فرهنگی یونسکو میخواهیم که در این زمینه مراقبت لازم را داشته باشد، از ارزشهایی که حامل فرهنگ و تمدن هستند که در آثار غیرملموس تجلی پیدا کردهاند. این آثار نباید در دست انحراف و سرقت سپرده شود.
در این مراسم که تعدادی از مسئولان سازمان میراث فرهنگی و گردشگری، مقامات یونسکو و سفرای برخی از کشورهای خارجی در تهران حضور داشتند، موسوی معاون رییسجمهور و رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری نیز به ایراد سخنرانی پرداخت.