به گزارش خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، مصطفی پور محمدی، رئیس سازمان بازرسی کل کشور در جمع فعالین دانشجویی دانشگاههای مختلف آزاد و دولتی کشور در راستای برنامههای کاندیداتوری ریاست جمهوری خود گفت: فضای دانشجویی در سالهای اخیر دچار رخوت و سستی شده است، علی رغم سخنان رهبری مبنی بر نشاط در دانشگاهها، برگزاری کرسیهای آزاد اندیشی و نشستهای دانشجویی اما فضای دانشگاهها با انفعال مواجه شده است، باید در دانشگاهها فضای نشاط رشد کند و باید بدانیم که محیط دانشگاهها و جوانان بهترین فضا برای پیگیری انتخابات است.
وی با بیان اینکه انقلاب ما با فهم، احساس پاک، ایثار و مسئولیت پذیری و شعارهای آرمانی همراه بوده است و باید راه خود را ادامه دهد، گفت: ما مخالف ظلم و فساد و جریانهای فاسد جهانی هستیم، اینها سخنان بزرگی است که انرژی و عمق فهم بسیار میخواهد، مراتب عالی باورهای دینی ما محفوظ است از جهت تاریخی نیز شرایط ممتاز فکری و فرهنگی و سوابق غیرقابل انکار و ارزنده داریم اما باید بدانیم که امروز، روز بازنویسی این آرمانها است پس با مدیریت خوب و با انرژی و احساس پاک که نیروهای جوان تلاش میکنیم تا آرمانهای ما محقق شود.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور در ادامه افزود: زمانی که امام خمینی(ره) میخواستند انقلاب کنند به یک اعتقاد و باور عمیق متکی بودند و وقتی که شروع به فعالیت کرد همراهان و حواریون برجسته و ممتازی به همراه داشت و وقتی به او گفتند که چگونه انقلاب میکنی، نگفت با علماء، بلکه گفت سربازانی دارم که هنوز در گهواره هستند و در بهمن 57 بچههای گهوارهای امام(ره) بزرگ شدند و لشگر امام(ره) را در مسیر انقلاب تشکیل دادند.
پور محمدی با اشاره به اینکه امام (ره) خمینی پس از انقلاب با تشکیل جهاد سازندگی به دنبال فقرزدایی بودند و در این مسیر جوانان و دانشجویان شروع به فعالیت کردند، خاطرنشان کرد: انقلاب ما، انقلابی پرجاذبه و انرژیزا است که اگر بخواهد به هدف برسد نیازمند سربازان خود است، در غیر این صورت از توان خواهد افتاد پس باید با نشاط و پرتحرک باشد.
با دانش و تجربه جوانان میتوانیم کشور را متحول کنیم
رئیس سازمان بازرسی کل کشور با بیان اینکه نسل امروز آنچه که انقلاب را شکل داده همراه شود تا انقلاب را ادامه دهد، گفت: در اوایل انقلاب کار اداری و حکومتداری انجام ندادهبودیم ولی امروزه اینگونه نیست و جوانان نابغه و فعالی داریم که توانایی بالا از نظر دانش و تجربه را دارند که میتوانیم با آوردن آنان به عرصه کشور را متحول کنیم.
پور محمدی در ادامه نشست با اشاره به سخن فردی آمریکایی که به پیشبینی آینده ایران پرداخته و گفته است؛ آینده ایران فوق العاده است زیرا نسل دانشمندان این کشور سیساله هستند.
وی در ادامه تصریح کرد: علیرغم مشکلات بسیار ظرفیت وجودی جوانان این کشور فوق العاده است و خداوند انسانها را با شرایط سخت میآزماید تا نخبهگزینی کند.
وقت انتخاب است
پورمحمدی درباره فضای انتخابات ریاست جمهوری در کشور گفت: فضای انتخابات ریاست جمهوری، فضای بسیار خوبی است و در این زمان میتوان به ارزیابی کشور پرداخت، اگر در غیر این زمان نقدی صورت گیرد ممکن است به سیاه نمایی متهم شویم اما در فضای انتخابات همه میگویند مطالب و انتقادات خود را بیان کنید و هیچ کس از انتقادات شما برداشت سیاه نمایی نخواهد داشت زیرا وقت انتخاب است.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور در ادامه افزود: انتخابات، زمان انتخاب، دیدگاه و روش استراتژی است اما باید تلاش کنیم هیجانها غالب بر منطق نشود و انتخابات باید براساس فهم دقیق باشد.
در انتخابات فضای عمیق هوشمندانه و متفکرانهای شکل میگیرد
پور محمدی ادامه داد: بیشترین پول تبلیغات در تمام دنیا در زمان انتخابات ریاست جمهوری است و اوج صنعت تبلیغات در انتخابات صورت میگیرد اما باید تلاش کنیم زیرا نقش جوانان در انتخابات قابل قبول است اگر همراه هیجان انتخاباتی، تفکر ناب هم مخلوط شود فضای عمیق هوشمندانه و متفکرانهای شکل می گیرد.
وی با بیان اینکه خدا قرآن را که کاملترین کلام است در زیباترین اعجاز و لفظ بیان کرده است، ابراز داشت: معانی باید با معنا و محتوای خوب ترسیم شود و با حمایت نسل فرهیخته و حس و حال انرژی جوانان در حوزه و دانشگاه برای بالندگی و غنیسازی فضای انتخابات تلاش کرد.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور در پاسخ به سئوال یکی از اعضای تشکلهای دانشجویی مبنی بر اینکه قوانین مصوب شورای عالی فرهنگی در دانشگاهها اجرا نمیشود، گفت: مقرراتی وجود دارد که مصوب شورای فرهنگی و سایر وزارتخانهها است که اجرا نمیشود و ما باید فضای دانشگاه را در فضای کلی کشور تفسیر کنیم و باید توجه داشته باشیم که قانون گرایی در کشور ما ضعیف است و چالش جدی قانون در کشور حرمت واقعی ندارد در این رابطه نقش مدیران، مسئولان و حاکمان بسیار مهم است اما نمیتوان نقش مردم را کمرنگ دانست.
وی در ادامه افزود: اگر میخواهیم به جایگاه واقعی آن برسیم تنها راه آن قانون پذیری است که توجه به این مسئله میتواند باعث اصلاح اشتباهات شود.
پور محمدی گفت: توجه به نظم، برنامه، حساب کشی همه اینها مربوط به قانون است که ما در همه این امور اشکال اساسی داریم و در کشورهای دنیا، هر چه میزان پایبندی به قانون بیشتر شود نشان دهنده این است که درجه مدنیت بیشتر است.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور با بیان اینکه برای مسئولان در زمینه اجرایی قانون سهم بیشتری قائل هستم، تصریح کرد: ما بالاترین نرخ تصادفات، مشکلات ترافیکی و تلفات را داریم، بیشتر کشتههای ایرانی شامل موتورسواران هستند، مسئولان هر چه تلاش میکنند موفق نمیشوند که موتورسواران را به استفاده از کلاه ایمنی مجاب کنند آیا این به مسئولان مرتبط است.
پورمحمدی: قانونمداری مقولهای عام است و همه باید بر اجرای قانون تلاش کنند
وی در ادامه افزود: باید به این مسئله توجه داشته باشیم که کشور باید قانون مدار شود و مدیران باید سماجت بیشتری خرج دهند اما قانون مداری مقولهای عام است و همه باید برای اجرای آن تلاش کنند.
پورمحمدی: احترام و رعایت التزام به قانون باید در کشور به شکل جدی اجرایی شود
رئیس سازمان بازرسی کل کشور با بیان اینکه به علماء تذکر دادهایم که به قانونمداری و نظم اجتماعی در خطابههای خود توجهکنند، گفت: ما به قانون، بیمهری می کنیم که بیشترین ضرر شامل خود ما خواهد بود، احترام و رعایت قانون و التزام به آن باید به شکل جدی در کشور اجرا شود.
وی در ادامه با اشاره به اینکه اگر مسئولی خود را آگاهتر از دیگران ببیند و بگوید که قانون را قبول ندارم مجازاتی جدیتر از دیگران برای او در نظر می گیریم، گفت: دولت و مجلس در این زمینه باید قویتر از سایر ارگانها عمل کنند.
پور محمدی با بیان اینکه قوانین در دانشگاهها باید به شکل جدی پیگیری شود، ادامه داد: مسئله قوانین در دانشگاهها مقولهای نیست که با زور قابل اجرا باشد و با مسئله فرهنگ متفاوت است و نیازمند حرکت آرام میباشد و گرنه به ضد خود تبدیل خواهد شد.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور در رابطه با قانونگرایی به عنوان شعار انتخاباتی خود گفت: باید قانون در اقتصاد، مدیریت اجراء شود و نقطه قوت جهان پیشرفته را التزام به قانون میدانم که البته اسلام را هم مقید به قانون میدانم اما مسئله این است که متاسفانه ما نه غربگرا و نه اسلامی هستیم که اگر به اسلام توجه کنیم اجرای آن بهترین شکل قانون است.
پور محمدی در رابطه با سئوال یکی از دانشجویان مبنی بر نقش پول در مدیریت کلان جامعه ابراز داشت: اگر بگوییم دولت در دست کسی است که پول دارد تا بتواند با پول مدیریت کند اوج حاکمیت سرمایهداری است باید توجه داشت که دولت تنظیمکننده روابط است و با قدرتی که از ملت گرفته روابط را تنظیم میکند تا مانع از احتکار، انحصار و ... شود، دولت صاحب اختیار است و با قدرت خود تعدیلکننده میباشد.
وی در رابطه با نقش ریاست جمهوری گفت: مدیرعالی کشور باید سهم عمومی داشته باشد و مشکلات مردم و فضای عمومی کشور را درک کند تا بتواند مدیران ارشد کشور را با هم هماهنگ نماید.
پور محمدی با اشاره به تجربه مدیریت خود در عرصههای مختلف کشور در سی سال گذشته گفت: اگر هر سال حتی یک کلمه هم یاد گرفته باشم، خیلی است.
رئیس جمهور آینده باید برنامه پنجم توسعه را ادامه دهد
وی خاطرنشان کرد: باید به مجموعه توانمند و ملتزم به قانون برسیم، قوانین مصوب وجود دارد اما کسی نیست که آن را دقیقاً اجرا کند و اکنون نیازمند به تیم اجرایی هستیم که نقشه راه را پیدا کند و رئیس جمهور آینده باید نقشه پنجم توسعه را ادامه دهد.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور در ادامه افزود: رئیس جمهور و تیم دولت باید بستر و انگیزه سرمایهگذاری را افزایش دهد زیرا سرمایهدار سالم برای خود یک درجه مفید و برای کشور ده درجه مفید خواهد بود.
پورمحمدی: برنامههای خود را در آینده اعلام میکنم
وی با اشاره به سخنان حضرت علی(ع)مبنی بر توجه به صنعت و کشاروزی که باعث رونق اقتصادی کشور میشود، ابراز داشت: تیم دولت باید تیمی باشد که نه تنها سرمایهداران بلکه دانشمندان، نخبگان اقتصادی و هنرمندان و غیره را به کارگیرد در کشور نکات مثبتی وجود دارد که باید افزایش داده شود اما باید نگاه جدی به نقطه ضعفها و آسیبها داشته باشیم که در این راستا بنده برنامههایم را در آینده اعلام خواهم کرد.