سال 92 در حالی آغاز شد که همه انتظار تغییر رفتار مدیران ورزشی کشور، بخصوص مدیران وزارت ورزش و جوانان و کمیته ملی المپیک را داشتند، اما ...
گروه ورزشی «خبرگزاری دانشجو»؛ سال 91 در حالی برای ورزش ایران به پایان رسید که همه انتظار داشتند با آغاز سال جدید شاهد تغییر رفتار در مدیران ورزشی کشور، بخصوص مدیران وزارت ورزش و جوانان و کمیته ملی المپیک باشیم، اما شرایط بر خلاف انتظارات رقم خورد و این طور که به نظر می رسد اختلافات بین مدیران ورزشی همچنان دامن ورزش را گرفته است.
اصلاح اساسنامه کمیته ملی المپیک که ماه هاست چرخ های ورزش کشور را پنچر کرده، این روزها به مشکلی تبدیل شده که تیشه بر ریشه ورزش می زند و مدیران وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک هر روز بر این اختلافات دامن می زنند؛ اختلافاتی که مدیران فکر می کنند آن را پشت اصلاح این اساسنامه پنهان کرده اند، اما بر همگان آشکار است که این کشمکش ها چیزی جز رسیدن به صندلی ریاست کمیته ملی المپیک نیست.
انتخاب رئیس کمیته ملی المپیک که باید ماه ها قبل و پس از پایان المپیک انجام می گرفت، امروز به مهم ترین مشکل ورزش کشور تبدیل شده است و هیچ مرجعی برای پایان دادن به این اختلافات وارد عمل نمی شود؛ مشکلی که از برکناری روسای برخی از فدراسیون ها پیش از المپیک آغاز شد و تا خطر تعلیق ورزش ایران پیش رفت.
این موضوع تا آنجا بالا گرفت که IOC با ارسال نامه به ایران خواستار اصلاح اساسنامه کمیته ملی المپیک، فدراسیون ها و بازگرداندن روسای برکنار شده فدراسیون ها شد و در نهایت نیز با ممنوعیت برگزاری مجمع کمیته ملی المپیک تا اجرای خواسته هایش، آینده ای نامعلوم را برای انتخابات کمیته ملی المپیک رقم زد و مسئولان ورزش را به اجرای خواسته های کمیته بین المللی المپیک وادار کرد، اما در این میان اصلاح و ارسال اساسنامه کمیته ملی المپیک بیش از هر چیز دیگری حاشیه ساز شد.
داستان تکراری «ارسال اساسنامه تا چند روز آینده» همه اهالی ورزش را حسابی خسته کرده است و نشست های هفتگی اعضای هیئت اجرایی کمیته ملی المپیک نیز بدون هیچ نتیجه ای همچنان ادامه دارد.
چند ماه است که مسئولان کمیته ملی المپیک از ارسال اساسنامه اصلاحی به IOC در چند روز آینده و برگزاری مجمع انتخابات ریاست کمیته ملی المپیک در آینده ای نزدیک خبر می دهند، اما هیچ گاه این صحبت ها عملی نشده و دست آنها برای تاخیر در برگزاری انتخابات کمیته ملی المپیک را رو کرده است.
بهرام افشارزاده، دبیرکل کمیته ملی المپیک چندی پیش، از ارسال اساسنامه در 29 اسفند برای IOCخبر داد، اما گویا اساسنامه پس از برگزاری نشست با نمایندگان مجمع در 26 اسفند سال گذشته هنوز برای کمیته بینالمللی المپیک فرستاده نشده است.
افشارزاده حتی در مصاحبه های خود بر سفر نمایندگان ایران برای مذاکره با نمایندگان IOC تاکید کرد و تعطیلات نوروز را فرصتی مناسب برای حل مشکل تعلیق ورزش ایران دانست، اما انتشار خبر عدم ارسال اساسنامه در زمان تعیین شده باز هم موضع کمیته ملی المپیک را آشکار نمود.
نظر وزارت ورزش و جوانان در خصوص ارسال اساسنامه این بود که جمع بندی قبلی کمیته ملی المپیک که مغایر با نتیجه نشست هم اندیشی با اعضای مجمع است، برای IOC ارسال شود تا در زمان صرفه جویی گردد، به همین دلیل قرار بود هیئت اجرایی کمیته ملی المپیک صبح امروز جلسهای با وزیر داشته باشد و در این باره با وی صحبت کند.
محمد عباسی، وزیر ورزش و جوانان و حمید سجادی، معاون وزیر ورزش و جوانان اعتقاد داشتند که برای تسریع در برگزاری انتخابات کمیته ملی المپیک لزومی بر اعمال نظر اعضای مجمع وجود ندارد، در حالی که اعضای مجمع در مراسم هم اندیشی ماه گذشته کارگروهی ویژه برای نظارت بر اصلاح اساسنامه تشکیل داده بودند.
کمیته متشکل از اعضای مجمع اشکالاتی بر اساسنامه پیشنهادی گرفته بودند که بیشتر در مورد حذف و اضافه شدن به تعداد اعضای مجمع بود، در حالی که این نظرات مغایر با جمع بندی هیئت اجرایی کمیته ملی المپیک بود، به همین دلیل وزارتخانه اعلام کرد که بدون اعمال نظر مجمع، اساسنامه برایIOC ارسال شود و اعضای هیئت اجرایی کمیته ملی المپیک برای اطمینان از این مسئله و اینکه به صورت کتبی نظر وزارت ورزش و جوانان را استعلام کنند، صبح امروز جلسه ای را با وزیر ورزش و جوانان ترتیب دادند تا اگر قرار است چنین کاری صورت بگیرد، وزارت ورزش و جوانان مسئولیت را بپذیرد و در غیر این صورت اساسنامه مطابق نظر اعضای مجمع برای کمیته بینالمللی المپیک ارسال شود که این امر نیز مستلزم برگزاری جلسات مجدد است.
اعضای هیئت اجرایی کمیته ملی المپیک در حالی از 6:30 بامداد امروز در دفتر وزیر ورزش و جوانان حاضر شدند که دکتر عباسی بدون اطلاع به مهمانان خود، در این جلسه حاضر نشد و اعضا بعد از 45 دقیقه معطلی دفتر وزیر را ترک کردند تا آتش اختلافات داغ تر شود.
با این اتفاقات به نظر می رسد ارسال اساسنامه به IOC باز هم با تاخیر روبرو خواهد شد و ورزش، سال 92 را با همان روال سال گذشته آغاز خواهد کرد.
مسئولان ورزش کشور آن قدر درگیر انتخابات کمیته ملی المپیک هستند که هیچ استراتژی ای برای حضور موفق در بازی های کشورهای اسلامی و بازی های آسیایی ندارند و تلاش می کنند تا در ماه های آخر حضور خود در ورزش صندلی و پستی برای خود آماده کنند.
در این شرایط شاید تغییر زمان برگزاری بازی های کشورهای اسلامی که قرار بود خرداد ماه برگزار شود، اتفاق خوب و مبارکی برای ورزش ما باشد، اما باید به یاد داشت که مطمئناً زمان برگزاری بازی های آسیایی کره جنوبی که تابستان سال آینده است، تغییر نمی کند و فرصت زیادی برای تحقق هدفگذاری های ورزش کشور در این رقابت ها باقی نمانده است.
با این شرایطی که در ورزش کشور وجود دارد، به نظر می رسد که انتخابات کمیته ملی المپیک در خوش بینانه ترین حالت به بعد از انتخابات ریاست جمهوری موکول شود و با از دست رفتن فرصت ها در این چند ماه، نمی توان انتظار داشت که در کمتر از یک سال با تیمی آماده برای سومی در آسیا وارد کره جنوبی شویم؛ البته ورزشکاران ما همیشه در دقایق 90 شگفتی ساز می شوند، اما نباید تنها با امید و آرزو و بدون برنامه برای آینده ورزش کشور برنامه ریزی کرد.