گروه بین الملل «خبرگزاری دانشجو»؛ این روزها تمامی طرفین درگیر در سوریه به استثنای گروهگ تروریستی جبهة النصرة در حالتی از خوف و اضطراب به سر می برند و همچنین از طرفی دیگر دولت سوریه و مردم این کشور دیگر چیزی برای از دست دادن ندارند.
افراطی های تندرو و تروریست های وابسته به القاعده بزعم خودشان برای دوهدف مبارزه میکنند: 1- برپایی دولت اسلامی 2- شهادت.
شاید مقایسه بین وضعیت جبهة النصرة و نظام بشار اید صحیح نباشد ولی ویژگی و خصوصیت مشترک میان این دو جنگیدن تا سرحد مرگ است.
مسئولین رژیم صهیونیستی و کشورهای غربی طی روزهای گذشته بطور متوالی و همزمان با تشدید فشارها بر سوریه تلاش می کنند تا با طرح موضوع احتمال وجود سلاح شیمیایی در سوریه، سناریوهای احتمالی خود را به مرحله اجرا درآورند.
شبکه های خبری بیگانه و ضدسوری در اقدامی هماهنگ و همسو طرح جدیدی را تحت عنوان سلاح شمیایی علیه سوریه آغاز کرده اند.
خبرگزاری های رویترز، آسوشیتدپرس، شبکه های الجزیره، العربیه، فرانس بیست و چهار، بی بی سی و سی ان ان بحث استفاده از سلاح شیمیایی در سوریه را دوباره مطرح کرده اند.
باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا، در دیدار با پادشاه اردن گفت: اگر ثابت شود که نظام بشار اسد از سلاح های شیمایی استفاده کرده است، قواعد بازی تغییر خواهد کرد.
واشنگتن می گوید در صورت اثبات استفاده از سلاح شیمیایی در سوریه از سوی حکومت همه گزینه ها از جمله گزینه نظامی مطرح خواهد بود.
نقطه شروع دور جدید فضاسازی در مورد وجود سلاح های کشتار جمعی در سوریه، بیانیه روز پنجشنبه گذشته کاخ سفید آمریکا در این باره بود. کاخ سفید اعلام کرد که سازمان های اطلاعاتی آمریکا با اتکا به برخی شواهد احتمال می دهند که دولت سوریه به شکلی محدود از جنگ افزار شیمیایی در نبرد با مخالفان خود، استفاده کرده است.
در این میان اظهارنظرها و چندپهلوگویی های «چاک هاگل» وزیر دفاع آمریکا در سفر به امارات متحده و «میگوئل رودریگز» از مقامات کاخ سفید در نوع خود قابل توجه است که با کلی گویی ها و تناقض فراوان، جنگ روانی مضاعفی را علیه سوری ها به راه انداخته اند بخصوص این که مواضع تحریک آمیز رژیم غاصب اسرائیل آن هم پس از موفقیت های ارتش سوریه در منطقه استراتژیک «عتیبه» و بیرون راندن تروریست ها و جنایتکاران، بسیار محسوس و چشم گیر است.
ساعاتی پس از انتشار بیانیه کاخ سفید، وزارت خارجه انگلیس نیز اعلام کرد که اطلاعاتی محدود اما متقاعدکننده به دست آورده که حاکی از استفاده سلاح شیمیایی از جمله گاز سارین توسط دولت سوریه است.
دیوید کامرون نخست وزیر انگلیس هم دولت سوریه را به استفاده از سلاح های شیمیایی متهم کرد و مدعی شد باید جامعه بین الملل را برای اقدام بیشتر در این زمینه ترغیب کرد.
کامرون اعلام کرد : مدارک محدودی در این خصوص وجود دارد ، اما ما مدارکی روز افزون مبنی بر استفاده از سلاح های شیمیایی، احتمالا توسط رژیم سوریه، در اختیار داریم. این موضوع بسیار جدی است و جنایت جنگی به شمار می رود.
این در حالی است که دمشق بارها این اتهامات را رد کرده و تأکید کرده که تروریستها در خان العسل حلب از سلاح شیمیایی علیه مردم استفاده کردهاند و خواستار اعزام کارشناسان سازمان ملل برای بررسی این مسأله به سوریه شده است.
عمران الزعبی وزیر اطلاع رسانی سوریه، روز جمعه در جمع خبرنگاران در مسکو، ادعاهای آمریکا و انگلیس درباره بکار بردن سلاح شیمیایی توسط دولت سوریه را فاقد اعتبار دانست و از آن به عنوان اهرمی برای اعمال فشار بر دمشق نام برد.
در همین حال رسانههای غربی تلاش کردند با استفاده از این خط تبلیغاتی و ابهام وجود سلاحهای شیمیایی در سوریه، سناریویی شبیه به سناریوی سلاحهای هستهای در عراق را رقم بزنند تا آنچنان که بواسطه آن فضاسازی رسانهای، زمینه حمله به عراق و سرنگونی صدام را فراهم کردند، این بار نیز زمینه روانی ـ رسانهای اقدام نظامی علیه سوریه و یا حزب الله به بهانه سلاحهای شیمیایی را مطرح کنند.
ایالات متحده حمله جدیدی علیه دمشق را آغاز کرده و بوش نیز با اتهامات مشابه در مورد وجود سلاح هستهای در عراق به این کشور حمله کرد.
استکبار جهانی بعد از حمایت از عراق و مشارکت در ارتکاب جنایات جنگی علیه ایران با انجام 582 نوبت حملات شیمیایی، قربانی کردن تعداد کثیری از رزمندگان و همچنین مردم غیرنظامی ایران و عراق، این بار دست خود را از آستین گروه های تروریست مخالف حکومت قانونی سوریه به درآورده و با حمایت، تجهیز و مشارکت سعودی، قطر و کشورهای غربی، مجوز کاربرد سلاح های مرگبار شیمیایی را به سران گروه های ضدمردمی و ایادی جیره خوار صادر کرده است و در پی آن گروهک های ضدمردمی در سطح محدود از گاز خطرناک و مختل کننده سیستم اعصاب «سری سارین» با علامت اختصاری« GB » و همچنین گاز خفه کننده (احتمالا فسژن و دی فسژن)، از مرز ترکیه و شمال لبنان علیه مردم بی گناه اطراف شهر حلب و مناطقی که شبه نظامیان با مقاومت های مردمی روبرو شده اند استفاده کرده و موجب مصدومیت تعداد قابل توجهی از مردم مناطق مورد حملات بخصوص زنان و کودکان شده است.
اکنون که ارتش سوریه بجای دفاع، راهبرد تهاجم و بیرون راندن دشمنان ملت را در پیش گرفته و تروریست ها را با شکست های متوالی مواجه کرده است، عملیات روانی جدید غرب و سران عربی حامی آنان درصدد روحیه دادن به ایادی خود هستند و استفاده از سلاح شیمیایی و ادعای کاربرد آن نیز در این راستا تلقی و ارزیابی می شود.
با توجه به فضاسازی های گسترده در مورد موضوع سلاح شیمیایی در سوریه، این هشدار و نگرانی کاملا بجاست که این مساله تبدیل به دستاویزی برای زیر فشار قرار دادن دولت سوریه و یا حتی اقدام نظامی علیه این کشور شود.