وزیر سابق امور خارجه گفت: هر زمان که من و آقای احمدینژاد به عنوان دو شهروند در کنار هم قرار گرفتیم علت و چگونگی برکناری خود را توضیح خواهم داد.
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از رشت، منوچهر متکی عصر امروز در جلسه پرسش و پاسخ در دانشگاه آزاد رشت با اشاره به اینکه تمام دولت ها قابل ارزیابی و نقد هستند گفت: در دولت های قبلی گامهای زیادی در همه زمینه ها برداشته شد اما اشکلاتی مهم و استراتژیکی هم در بعضی از حوزه ها در دولت های قبلی وجود داشته است.
وی در پاسخ به سوال دانشجویی که پرسید موضع گیری شما در رابطه با هاشمی و مشایی چیست؟ گفت: آقای هاشمی در زمان قبل و بعد از انقلاب گام های بلند و مثبتی در راستای نظام جمهوری اسلامی برداشته است اماآنچه در شرایط کنونی مطرح است عملکرد ایشان در حوادث سال 88 است که عملکرد وی در قبال پیامدهای سال 88 قابل دفاع نیست .
متکی گفت: بحث قانون گرایی مهم ترین بحث مقام معظم رهبری در انتخابات است، وقتی وارد عرصه انتخابات می شویم باید براساس قواعد، رقابت سیاسی انجام دهیم.
وی تصریح کرد: انتخابات در دست مردم است کسی که برای نتیجه انتخابات اعتراض می کند حق اوست اما رسیدگی به اعتراض و نتیجه گیری آن در چارچوب قانون است .
متکی ادامه داد: کسی که کاندید می شود نه شایسته خودش است و نه شایسته مردم که انتخابات را به خود گره بزند اگر تصمیم گرفته شد، قاعدتا باید بپذیرد .
وی در ادامه در رابطه با اسفندیار مشایی گفت: به اعتقاد من مهمترین انحراف این است که عده ای از جایگاه و وظیفه خودش به جایگاهی که در حوزه مسئولیتش نیست وارد شود.
متکی تصریح کرد: ورود دولت ها به حوزه مکتب سازی و ارائه قرائت های گوناگون از دین اسلام، به صلاح دولت نیست و جایگاه دولت پرداختن به این بحث نیست.
وی خاطرنشان کرد: روحانیت و مراجع ما در طول تاریخ هزار ساله خود پاسخگوی مسائل دینی و مکتبی هستند و بعد از انقلاب اسلامی و تشکیل جمهوری اسلامی جایگاه آن ولایت فقیه است.
متکی یادآور شد: در دولت هفتم و هشتم و در اواخر دولت نهم و دهم، انحراف از جایگاه دولت به جایگاه تعیین مکتب اتفاق افتاد و تنش هایی را بوجود آورد که باید از آن پرهیز شود.
وی در ادامه در پاسخ پاسخ به سوال دانشجویی که پرسید چه تضمینی می دهید بعد از این که رای آورده و رئیس جمهور شدید مشکل معیشت مردم را حل کنید گفت: در ارزیابی دولت ها باید رعایت انصاف را داشته باشیم ، در دولت های گذشته خصوصا در دولت نهم و دهم در حوزه عمرانی و پروژه های استانی گام های زیادی برداشته شد؛ طوریکه در نیمه سال 84 تولید برق ایران به 36 هزار مگابایت رسیده بود اما در دولت نهم و دهم به 70هزار مگابایت رسید و ما دست همه دولت ها را که در این راه قدم برداشته اند می بوسیم.
وزیر اسبق امور خارجه تصریح کرد: اقتصاد یک کشور فقط کار عمرانی نیست بخش مهم اقتصاد جایی است که تولید اقتصادی کند و وضع زندگی مردم ارتقاء یابد.
وی ارتقای تولید صنعت و کشاورزی را از مهم ترین بخش در رابطه با رفاه حال مردم عنوان کرد و گفت: دولت های گذشته نیز از این دولت حمایت های لازم را جهت تولید بیشتر بعمل نیاوردند، زیرا تولید، شاه کلید دو مشکل اصلی بیکاری و گرانی و تورم است.
متکی با اشاره به نامگذاری سالهای پیش از قبیل اصلاح الگوی مصرف، همت و کار مضاعف، جهاد اقتصادی، کار و سرمایه ایرانی گفت: تاکید رهبر انقلاب بر امورات و تامین زندگی مردم است ، چون اگر امورات زندگی تامین نباشد معادش هم تامین نیست و مومنین باید در جامعه اسلامی از موهبت های الهی بهره بگیرند.
وی با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری که فرمودند اقتصاد باید در دست مردم باشد و مردم اقتصاد را بچرخانند گفت: مشکل اصلی کشور ما این است که تولید در کشور جدی گرفته نمی شود.
متکی گفت: دولت یازدهم باید تولید در کشور را جدی بگیرد و در مقررات بانکی، سیتم بانکی و بروکراسی بانکی جدی گرفته شود و اگر دولت همه توان خود را متمرکز کند موفق خواهد بود.
وی در پاسخ به سوال ولایت پذیری شما چقدر است گفت: دولت یک جایگاه استراتژیک دارد برای حل مشکلات و رسیدگی به مردم؛ ولایت فقیه نیز جایگاه ایدئولوژیک دارد برای تبیین مبانی دینی انقلاب و سیاست های آن و دولت باید بداند ظرفیتی اقیانوس وار و عظیمی به نام ولایت فقیه در کشورداریم که باید از آن استفاده کرد.
وی افزود: جایگاه رهبری همان نقطه آرام بخشی است که برای وحدت کلی و هدایت امور وجود دارد، دولت نباید از حوزه کار خود عدول کند و دولت نمی تواند قرائت از دین را تغییر دهد .
وی در ادامه در پاسخ به سوال یکی از دانشجویان که چرا ما باید امنیت لبنان و فلسطین را تامین کنیم و اینکه رابطه با آمریکا را چطور پیش بینی می کنید گفت: ما باید منافع ملی خود را در هرجای جهان بتوانیم تامین کنیم، آمریکا می گوید خاورمیانه جایگاه امنیت ملی ماست در حالی که دهها هزار کیلومتر از آن دورتراست و سیاستی را در منطقه دنبال می کند که منافع خود را تامین کند در حالی که خاورمیانه جایگاه منافع ملی ماست و اگر آمریکا بخواهد منافع مارا تحت تاثیر قرار دهد حتما با سیاست های آمریکا مخالفت می کنیم.
متکی گفت: شیعیان لبنان و فلسطین در مواضع انقلابی با ما هم سو هستند و باید از انها حمایت کنیم چون آمریکا می خواهد در لبنان و فلسطین جایگاهی ایجاد کند و ثابت کندکه منطق زور مداری تمام نشده است .
وی در رابطه با برکناری خود در زمان وزرات امور خارجه گفت: هر زمان که من و آقای احمدی نژاد به عنوان دو شهروند در کنار هم قرار گرفتیم علت و چگونگی برکناری خود را توضیح خواهم داد حال که ایشان رئیس جمهور هستند از جواب به این سوال معذورم.
متکی گفت: دولت آینده بیشترین ظرفیت خود را در تولید دارد و باید به قدرت های تولید توجه کند زیرا مسائل کشور جدی است و پرداختن به آن کار جدی تری را می طلبد.
وی در پایان گفت: برداشت موانع به تعبیر مقام معظم رهبری نیاز به حماسه است و همانطور که امسال را سال حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی نامیدند باید برای رسیدن به اهداف خود حماسه های زیادی را خلق نماییم.