گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ فیل کوچولو یک انیمیشن متفاوت برای کودکان 3 تا 7 ساله است که به کارگردانی محسن نظرپور از شبکه دو سیما پخش می شود؛ داستان فیل کوچولو در جنگل و با دوستانش موش، سنجاب و لاک پشت رقم می خورد.
موفقیت این انیمیشن در این است که سعی دارد با آموزش غیرمستقیم به شناساندن و درک مفاهیم انتزاعی به کودکان کمک کند. مجموعه فیل کوچولو تجربه ای جدید و متفاوت است که به جای استفاده از ضرب المثل ها و پرداختن به دنیای واقعی، مفاهیم را از طریق زبان ساده کودکانه به تصویر می کشد.
با توجه به این که کودکان علاقه زیادی به شنیدن قصه دارند، می توان این مجموعه را اثری موفق در برقراری ارتباط و تأثیرگذار بر مخاطب دانست. در این مجموعه شخصیت ها همگی مهربان و روشن هستند و از وجود گرگ بدجنس خبری نیست.
فیل کوچولو در پرداخت غیرمستقیم به موضوعات موفق بوده، به عنوان نمونه می توان به داستان «مغرور نباش» اشاره کرد. با توجه به این که به خردسالان نمی توان مفهوم غرور و اثرات بد آن را شناساند، این مجموعه با ظرافت نه تنها اثرات سوء غرور را نشان می دهد، بلکه بستری را که فیل کوچولو در آن فریفته می شود و می پندارد که زور بسیاری دارد را نیز به تصویر می کشد.
با توجه به این که مجموعه از انتخاب زبان نصیحت دوری کرده و به آموزش غیرمستقیم روی آورده، شاید بهتر بود که در انتهای داستان گوینده ای که کودکان را مخاطب قرار داده و نتیجه داستان را در هر قسمت تحلیل می کند، با طرح چند سوال، کودکان خردسال را به فکر وادارد.
در حقیقت لازمه ته نشین شدن مفاهیم انتزاعی در وجود کودک و پیدا کردن درک مناسب از آن، این است که خردسال فکر کردن و پرداختن به آن را نیز بیاموزد؛ کاری که با طرح چند سوال ساده از طرف گوینده داستان میسر می شود.