پرویز امینی درگفتگویی: شکستهای پی در پی هاشمی در 16 سال گذشته نافی مدعای وی در پیشگویی از شرایط کشور است/ نامزدی هاشمی خدمت به احمدینژاد است/ هاشمی گرچه تحمل ندارد که در حاشیه قدرت باشد، اما شکستهای سنگین قبلی، او را به عدم نامزدی ترغیب میکند
به گزارش گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، مهمترین محورهای گفتگوی پرویز امینی، تحلیلگر و کارشناس مسائل سیاسی بدین شرح است:
- ادعای پیشگویی هاشمی درباره حوادث سال 88 از سه حالت خارج نیست؛ یا وی از رجال الغیب است که خود البته چنین مدعایی ندارد. دوم به ظرفیت و توان تحلیلی وی بر می گردد که شکست های پی درپی و سنگین سیاسی و انتخاباتی در 16 سال گذشته نافی چنین ادعایی است. به قول معروف هاشمی اگر بیل زن بود، باغچه خودش را بیل می زد. حالت سومی که باقی میماند این است که او در طراحی و برنامه ریزی و پشتیبانی حوادث و رخدادهای مربوط به فتنه باید نقش داشته باشد که از قبل اتفاق افتادن آنها را بتواند پیش بینی کند که این دیگر نیازی به پیشگویی ندارد بلکه خبر از امر در حال وقوعی است که هاشمی خود از مسببان آن است. حمایت وی از موسوی، نامه 19 خرداد و خطبه نمازجمعه 26 تیر و برخی مواضع دیگر وی در این سال ها گزاره سوم را بیشتر تقویت می کند.
- حضور هاشمی در انتخابات خدمت به احمدی نژاد و جریان دولت است. چرا که به واسطه ظرفیت های منفی بالای هاشمی، ظرفیتهای منفی کنونی احمدی نژاد ا تحتالشعاع قرار می گیرد و جریان دولت از لاک دفاع کنونی خارج و در موضعی فعالتر در عرصه رقابت و انتخابات قرار می گیرد.
- دو نیروی عقلانی و غریزی تنظیم کننده رفتار هاشمی در انتخابات است و آمدن و یا نیامدن هاشمی نتیجه غلبه یکی از این نیروها در وجود اوست. نیروی اول نیروی غریزی است که تحریک کننده او به حضور در انتخابات است. این نیرو نوستالژی اقتدار و ابهت هاشمی در دهه هفتاد در او زنده و احیا می کند. که هاشمی هم رئیس جمهور بود هم رئیس مجمع تشخیص و هم خطیب نماز جمعه بود و خود را بر کل شئونات کشور مسلط و حاکم می دید که با وضعیت امروز ش بسیار متفاوت است. آن روز هاشمی در متن سیاست و قدرت در جمهوری اسلامی بود اما امروز در حاشیه آن قرار دارد و این وضعیت برای هاشمی غیرقابل تحمل است. این نیروی غریزی به دست گرفتن قدرت از طریق انتخابات ریاست جمهوری را چاره بازگشت به دوران طلایی اقتدار و ابهت هاشمی در دهه هفتاد می داند.
اما نیروی دوم نیرویی عقلانی و محاسبه گر است که تجربیات شکست های 16 سال گذشته را برایش تداعی و بازخوانی می کند و وی را به عدم حضور در انتخابات به دلیل احتمال شکست دیگر ترغیب می کند. بنابراین غلبه هر کدام از این نیروها تکلیف حضور یا عدم حضور هاشمی در انتخابات را معین می کند و به تردیدهایش پایان می دهد.