کاندیدای احتمالی ریاستجمهوری گفت: رئیسجمهور میتواند با اجازه رهبری موسوی و کروبی را آزاد کند.
به گزارش خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، مصطفی کواکبیان امروز در نشست انتخاباتی خود که در دانشگاه علوم و حدیث برگزار شد، با بیان اینکه مبنای فکری نظام جمهوری اسلامی را در تحقق دولت اخلاق میداند، اظهار داشت: در همه جای عالم سکولارها دولت دارند، در حالی که ما خود را الگوی دولت اخلاق اسلامی معرفی میکنیم، اما بر این اصل پایبند نیستیم؛ اصل 121 قانون اساسی برخلاف دولت و حکومتهای سکولار است که اخلاق و معنویات را در هیچ کجای وظایف خود تعریف نمیکند.
وی به بیاخلاقیهای انتخاباتی رئیس جمهور اشاره کرد و گفت: امیدواریم که این بداخلاقیها که از زمان ثبت نام انتخابات شروع شده است، برطرف شود.
کاندیدای احتمالی ریاستجمهوری به اظهارات رئیسجمهور مبنی بر اینکه برای حضور در وزارت کشور مرخصی گرفته ام، اشاره کرد و گفت: کسی باور نمیکند که رئیس جمهور برای این امر مرخصی گرفته باشد؛ زیرا ایشان از محل ریاست جمهوری به وزارت کشور نقل مکان نموده و برای ثبت نام، مشایی را همراهی کرده است، به فرض هم که مرخصی گرفته باشد، این امر درست نیست؛ زیرا این دو قضیه از هم غیرقابل تفکیک است؛ به اضافه آن که خبر آن حضور بلافاصله در سایت دولت منتشر شد که این هم مصداق دیگر انجام تخلف انتخاباتی است.
کواکبیان ادامه داد: حال باید دید که شورای نگهبان با این حرکات انجام شده چه اهداف و رویکردی را دنبال خواهد کرد.
وی با اشاره به برنامههای خود برای ریاست جمهوری هم گفت: در مسائل اقتصادی 12 برنامه و در بخش فرهنگی هشت برنامه و همچنین در بحث سیاسی 10 برنامه را طرح ریزی کردهایم.
کاندیدای احتمالی ریاستجمهوری مهمترین مشکل جامعه را نرخ بیکاری دانست و افزود: این نرخ در سال جاری بالای 15 درصد اعلام شده که آمار سرشماری سال 90 گویای این مسئله است که ما نزدیک به 11 میلیون بیکار در سطح جامعه داریم.
کواکبیان با بیان اینکه تعهد کردهام در مدت زمانی کوتاه نرخ بیکاری را به زیر 10 درصد برسانم، افزود: راهکار این مسئله تقویت تولیدات داخلی و جلوگیری از واردات بیرویه است.
وی به مسائل فرهنگی هم اشاره کرد و گفت: ما دنبال یکپارچهسازی نهادهای فرهنگی هستیم.
کاندیدای احتمالی ریاستجمهوری به یکسان سازی جهتگیریهای فرهنگی اشاره و تصریح کرد: همه نهادهای فرهنگی کار فرهنگی انجام میدهند، اما یکسانسازی جهتگیری آنها بسیار مهم است.
کواکبیان با بیان اینکه باید رادیو و تلویزیون خصوصی داشته باشیم، افزود: این نظر ما به نفع نظام است؛ زیرا مردم را از مخاطب بودن شبکههای ماهوارهای بازداشته و پروژه بیغیرت سازی این شبکهها را مختل خواهد کرد.
وی اظهار داشت: باید شبکههای خصوصی شکل بگیرد، در حالی که نظارت همزمانی بر روی آنها وجود داشته باشد.
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس هشتم به رابطه ایران و آمریکا اشاره کرد و افزود: با رابطه با آمریکا قرار نیست که عزت، حکمت و مصلحت ملی را زیر پا بگذاریم، بلکه باید با حفظ همه اینها با کشور آمریکا رابطه برقرار کنیم.
کواکبیان خط قرمز خود را برای رابطه با آمریکا، رهبری دانست.
در ادامه این جلسه دانشجویی از وی درباره تشابه رنگ انتخاباتی او و رنگ انتخاباتی فتنهگران در انتخابات 88 پرسید که پاسخ داد: رنگ هیچ ربطی به اهداف ندارد، اگر منظور شما جنبش سبز است، بارها گفتهام که ما با جنبش سبز مرزبندی داریم؛ زیرا کسی که اصل ولایت فقیه را رد کند، مورد قبول ما نیست.
کاندیدای احتمالی ریاستجمهوری همچنین در پاسخ به سوالی درباره مذاکره با آمریکا گفت: خیلی خوب نیست که در حال حاضر با قدرتهای دسته چندم مذاکره میکنیم.
کواکبیان مذاکرات حال حاضر کشور را مذاکرات باخت-باخت توصیف کرد و افزود: علت اصلی اینکه «مذاکره با آمریکا» نتیجه نمیدهد، به خصومت ورزی آمریکا برمیگردد.
وی با بیان اینکه با نگاه قهر نمیتوانیم به هیچ وجه با آمریکا مذاکره کنیم، تاکید کرد: با حفظ اصول، قواعد و معیارها میتوان با آمریکا مذاکره کرد.
کاندیدای احتمالی ریاستجمهوری به مشکلات عرصه دیپلماسی نیز اشاره کرد و گفت: مشکل اصلی ما در وزارت خارجه این است که ما 11 هزار پرسنل داریم، در حالی که در کشوری همچون چین این رقم به 1500 نفر میرسد؛ همچنین مشکل دیگر این است که 30 سال طول می کشد تا کسی به سمتهایی همچون سفیری در این وزارتخانه دست پیدا کند.
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس هشتم به تصمیمگیریهای آنی برای معرفی سفیران اشاره کرد و گفت: آقای زاهدی که به عنوان سفیر مالزی معرفی شدهاند و سابقه وزیر علومی را در کارنامه به دوش می کشند، تخصص اصلیشان رشته ریاضی بوده است، در حالی که این مسئله ربطی به مالزی و دیپلماسی ندارد.
کواکبیان با بیان اینکه در حال حاضر وزارت خارجه یک جور واکنش نشان میدهد و رئیس جمهور جور دیگری اظهار داشت: ما باید با کارهای صد درصد کارشناسانه، تخصصی و با برنامهریزی، به ایجاد یک دیپلماسی فعال بپردازیم؛ زیرا با فشل بودن و شلکاری نمی شود دیپلماسی کشور را اداره کرد.
وی در مورد مذاکرات هسته ای دولت اصلاحات و احمدی نژاد هم گفت: مسائل گذشته به من ربطی ندارد و من روش خود را در این زمینه به کار می گیرم.
دبیرکل حزب مردم سالاری با بیان اینکه باید هر دو روش این دولت ها را اجرا می کردیم، افزود: ما باید این دو روش را تجربه می کردیم تا به جایی می رسیدیم که الان در فضای فعلی گفته می شود؛ نباید اجازه می دادیم نامه ای علیه ما صادر شود.
کواکبیان ادامه داد: معتقدم در دولتی که ما مدعی آن هستیم، مسئله اصلی ایستادگی بر روی حقوق هسته ای و نداشتن حتی یک قطعنامه شورای امنیت است.
وی تاکید کرد: دولت آتی باید حتماً زیر نظر رهبری سیاست خارجی را پیگیری کند.
دبیرکل حزب مردم سالاری در خصوص کناره گیری خود به نفع هاشمی هم اظهار داشت: پایان هفته دیگر جلسه شورای مرکزی که در آنجا در این مورد تصمیم گیری خواهد شد، برگزار می شود، بنابراین تابع هر تصمیمی که در شورا گرفته شود، هستم.
کواکبیان در مورد میزان رای خود در انتخابات اخیر مجلس هم گفت: در این دوره مجلس رای من 35 درصد بیشتر از مجلس هشتم بود، اما برای تخریب من در این زمینه هم اقداماتی صورت گرفته از جمله آن که عزیزانی در استان سمنان من را عامل فتنه و انحراف معرفی کردند و خیلی از دوستان هم به من می گفتند که تو مامور اطلاعات هستی و به همین خاطر در انتخابات شرکت کرده ای.
وی ادامه داد: دیگران احساس تکلیف کردند و ما را به سمت این احساس سوق دادند از جمله آن که 500 نفر از اعضای حزب مردم سالاری در سراسر کشور از من دعوت کردند که در این عرصه حضور داشته باشم.
دبیرکل حزب مردم سالاری در مورد واکاوی انتخابات 88 هم اعلام کرد: 24 خرداد ماه 88 در برنامه تلویزیونی تاکید کردم که کسانی که در حال حاضر به ایجاد بلوا و آشوب در خیابان های شهر مشغول هستند جزو اصلاح طلبان نیستند و باید این افراد را از اصلاح طلبان جدا کرد.
کواکبیان در پاسخ دانشجویی که پرسید شما سران فتنه اید یا خدمتگزار آن گفت: بعد از انتخابات در مجلس از اولین کسانی بودم که به دوستان توصیه کردم بحث انتخابات را تمام کرده و به مسائل جاری کشور بپردازند.
وی در مورد تخلف انتخاباتی رئیس جمهور هم گفت: اگر آقای احمدی نژاد رئیس جمهور نبود نمی توانست استان به استان سفر کرده و سخنرانی انتخاباتی کند و این مسئله از نظر ما مصداق سوءاستفاده انتخاباتی است.
کاندیدای احتمالی ریاستجمهوری ادامه داد: در امر اجرای انتخابات نباید به نفع کسی تبلیغاتی علنی صورت گیرد و این خیلی سخت است که بگوییم رئیس جمهور مجری انتخابات نیست و وزارت کشور مجری اصلی انتخابات است.
کواکبیان با بیان اینکه در زمان خاتمی هم منتقد بودم، اضافه کرد: احمدی نژاد دست پخت ما اصلاح طلبان بود، اگر در انتخابات 84 اجماع می کردیم و با تعدد کاندیداها وارد نمی شدیم، این مسائل رخ نمی داد و هشت سال معادله کشور جور دیگری رقم می خورد.
وی در مورد آزادسازی موسوی و کروبی هم گفت: بنده در جایی اعلام کردم که براساس اصل 137 قانون اساسی شورای عالی امنیت ملی و با اجازه رهبری، رئیس جمهور می تواند اقداماتی را انجام دهد از جمله اینکه این دو نفر را آزاد کرده تا به نظام خدمت کنند.