به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، علاءالدین بروجردی ظهر امروز در جمع خبرنگاران در مشهد در خصوص دعوت شدن یا نشدن ایران به مذاکرات ژنو 2 که توسط گروه های معارض سوری برگزار میشود، گفت: ژنو 2 نه به دار است و نه به بار؛ چرا که گروه های معارض هنوز نتوانسته اند به جمع بندی برسند که در این نشست چه چیزی مطرح شود.
وی با بیان اینکه کشورهای مهم عضو شورای امنیت یعنی چین و روسیه خواستار حضور ایران در این نشست هستند، تاکید کرد: ما هر کجا که بتوانیم برای حل بحران سوریه کمک میکنیم و اگر از ما دعوت شود در این نشست حضور پیدا کرده و از مواضع اصولی خود دفاع مینماییم.
حزب الله از شهروندان مرزی لبنانی دفاع کرد
رئیس کمیسیون امنیت ملی در خصوص مداخله و درگیری نظامی حزب الله لبنان در مرز سوریه و لبنان گفت: سید حسن نصرالله اعلام کرده بود که تعداد قابل توجهی از افراد مرزنشین با شناسنامه لبنانی در روستاهای اطراف القصیر هستند و دفاع از شهروندان لبنانی مسئولیت حزب الله است، بنابراین حضور و درگیری حزب الله اعلام شده و شفاف است.
بروجردی افزود: این به معنای ورود در مسائل داخلی لبنان نیست، بلکه به منزله دفاع از شهروندان لبنانی است؛ اگر ایرادی هم وجود داشته باشد مربوط به 25 کشوری است که در میان معارضان سوری، نیرو دارند.
وی با تاکید بر اینکه دفاع از شهروندان مرزنشین لبنانی جزو حقوق تعریف شده و منطقی حزب الله است، گفت: فکر میکنم این مسئله به تسریع حل بحران سوریه کمک میکند.
تروریستهای سوری اگر توان داشتند، پایگاههای خود را حفظ میکردند
رئیس کمیسیون امنیت ملی در خصوص احتمال افزایش تنش ها و ایجاد یک درگیری نظامی بین حزب الله و تروریست های سوری بیان داشت: این که تروریستها تهدید می کنند قابل عمل نیست، انداختن چند راکت که عملیات نظامی نمیشود؛ تروریستها اگر توان داشتند، با این همه نیرو و امکانات، پایگاههای خود را در سوریه حفظ میکردند.
بروجردی در پاسخ به این سوال که آیا دخالت حزب الله، بهانهای برای دخالت سایر کشورها نمیشود، بیان داشت: آمریکا اشتباه خودش را در عراق تکرار نمیکند، بنابراین از ابتدا وارد بحران سوریه نشد، بلکه یک جنگ نیابتی را به وجود آورد؛ آمریکاییها احساس میکنند با توجه به افکار عمومی و وضعیت اقتصادی شان توان ورود مستقیم به سوریه را ندارند.
وی ادامه داد: علاوه بر این، ورود و عملیات نظامی در سوریه توسط سایر کشورها یعنی کشیده شدن شعله های جنگ به اسرائیل و این برای امنیت رژیم صهیونیستی خطرناک است.
رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس در پاسخ به سوال دیگری درباره امکان حضور زائرین ایرانی در سوریه گفت: تا زمانی که امنیت در سوریه به حد مطلوب مسئولان ذی ربطه نرسد، امکان عملیاتی شدن حضور زائرین نیست، اما با توجه به سمت و سوی تحولات و افزایش امنیت در آینده چنین امکانی وجود دارد.
تروریستهای سازماندهی شده برای موارد مشابه در کشورهای دیگر هم استفاده میشوند
بروجردی در خصوص نقش قطر در بحران سوریه بیان کرد: قطر بیشترین نقش را در سازماندهی تروریستها دارند و اخیراً هم اعلام کرده است که ظرفیت و توان این گروههای سازماندهی شده میتواند برای جای دیگر هم استفاده شود؛ یعنی هر کشوری را که بخواهند به سقوط بکشانند همانند لیبی، از این گروه های سازماندهی شده استفاده کنند.
وی بیان داشت: مثله کردن، سر بریدن و تجاوز به نوامیس که ناشی از برخی فتواهای جاهلانه است، نشان دهنده یک انحطاط فکری ضد اسلامی است.
رئیس کمیسیون امنیت ملی در خصوص هدف قطر از مداخله در سوریه تاکید کرد: تصمیمات قطر قائل به ذات خودش نیست، بلکه تحت تاثیر نفوذ کشورهایی مثل آمریکاست؛ قطر بیشتر از تصمیم گیری، دستورات را اجرا میکند.