به گزارش گروه سیاسی«خبرگزاری دانشجو»، مریم کردستانی- با وجود تبلیغات فراوان از سوی رسانه ملی در خصوص مناظرات در پیش رو و گزارشهای متفاوت خبرنگاران از سالن مناظرات و آن صندلیهای سفید در حال انتظار آنچه که مردم مشاهده کردند به مسابقه معروف از کی بپرسم بیشتر شباهت داشت تا مناظره و البته اجرای خوب علیرضا حیدری در هنگام پرسشهای چند گزینهای این باور را در ذهن مخاطب تقویت میکرد.
روزهایی مانده به اولین مناظره کاندیدای ریاست جمهوری آنهم با موضوع بسیار حساس اقتصاد، رسانههای دیداری و شنیداری شروع به اعلام شرایط این مناظره تا آنجا که اطلاع داشتند کردند.
در قسمتی از این توضیحات آمده بود کاندیداها باید آمار دقیق و اطلاعات خوبی داشته باشند زیرا به دقت از سوی مجری موشکافی خواهند شد.
پخش لحظه ورود کاندیدا با کیفهای در دست به همراه همراهانی که برخی تا لحظه آخر اطلاعات را به نامزد مربوطه انتقال میدادند نوید یک مناظره قوی با مباحثه منطقی و یک تقابل اطلاعات بالا را به مردم میداد.
اما آنچه که به واقع همه ما دیدیم نظارت و کنترل بیش از حد قوانین حاکم براین مناظره بود، به شکلی که ما حضور نامزدهایی رادیدیم که با دلیل زمان محدود پاسخ گویی و رعایت نوبت در قرعه کشی عملا در صندلیهای خود فرو رفته و از رساندن آنچه برای آن آماده شده بودند به مردم و طرفدارانشان باز ماندند.
قرعه کشی برای آمدن کاندیدی جهت پاسخ گویی به سوال و باز قرعه کشی برای نقد پاسخ نامزد مورد نظر برای هفت نامزد دیگر وقت بسیاری را از کاندیدا و مردم میگرفت، که این موضوع موجب از بین رفتن شور و هیجان لازم برای ایجاد یک مناظره جذاب ومخاطب پسند شده بود.
از دیگر عجایب این مناظره اقتصادی وقت اندک برای پاسخ گویی به سوالات حساس و دشواربود به شکلی که تمرکز کاندیدا را بر هم زده تا در ماراتن وقت کم نیاورند.
اوج ابتکار و درخشش مجری در قسمت دوم این مناظره رو شد آنجا که مجری مسابقه مناظره از کی بپرسم با برگههای حاوی سئوالات چند گزینهای وارد گود شد و از نامزدهای ریاست جمهوری یازدهم ایران اسلامی خواست به گزینه مورد نظر خود پاسخ بگویند.
اینجا بود که دل برخی از کاندیدها دیگر تاب نیاورد و شرکت در مسابقه تستی را برای احراز جایگاه ریاست جمهوری توهین به خود دانستند و از پاسخ گویی اجتناب کردند و درست در اینجا بود که هنر آن هزار ساعت جلسه کارشناسی با کارشناسان مجرب واساتید بزرگوار که حیدری در ابتدای برنامه توضیحش را داده بود مشخص شد!!!!!
اعتراض به جای برخی کاندیدا نشان داد ماراتن 8 نامزد برای ارائه برنامههای قوی خود با وجود تبلیغات گسترده رسانه ملی و جرایدکثیر النتشار و البته سایتهای فعال سیاسی، اجتماعی و خبری اما در کنترل شدید قوانین این مناظره تبدیل به یک نشست ساده در قالب مسابقه با اجرای منظم و حضور مستمر مجری بود به شکلی که اگرزمان کلمات هر نامزد را با کلمات مجری محاسبه کنیم تفاوت چندانی نخواهد داشت.
البته برخی از نامزدها با وجود صبوری به دلیل جهانی بودن این مناظره و دیده شدن آن از سوی هموطنان خارج از کشور اما به خوبی در نحوه پاسخ گوییشان اعتراض و رنجش از این مناظره را نشان دادند.
درست است در چهار سال پیش نبود قوانین در حد نیازدر مناظرات برگزار شده موجب شد عدهای رعایت برخی مسائل واجب را نکنند و اعتبار و آبروی یکدیگر را به بازی بگیرنداما این نباید توان برگزاری یک مناظره قوی با رعایت اخلاق و ارائه خوب برنامه را از ما بگیرد.
این مصداق افتادن از بام گه از این سو و آن سو است، شاید اگر تجدید نظر در دو مناظره دیگر اتفاق نیفتد ما باید در انتظار برخورد جدی مردم باشیم زیرا تبلیغات میدانی به امید ارائه مناظره مناسب تقریبا صورت نگرفته است، و قرار بود مناظرات بار بسیاری از تبلیغات میدانی را به دوش بکشد اما در اولین مناظره ما به هیچ چیز نرسیدیم.
بالاخره این مناظره با تمام نقاط ضعف و شاید یک نقطه قوت که همان استدیوی برگزاریش بود به پایان رسید.
شاید اگر موارد زیر در برنامه بعدی رفع شود برای رسانه ملی بهتر باشد
1- نحوه چینش صندلیها
2-احاطه نداشتن رخ به رخ کاندیدا از یکدیگر
3-دور بودن جایگاه مجری از نامزدها
4- قرار داشتن میز رو به روی هر نامزد و ظاهر سالن مسابقه به جای مناظره
5- زمان کم
6-مقررات شدید
7- پرسیدن یک سئوال از یک نامزددر زمان محدود 3 دقیقه و نقد وارائه نظر در مدت کمتر از 100 پانیه برای دیگر نامزدها
8-دید نداشتن خوب و راحت کاندیدها از یکدیگر
9-قرعه کشی بیش از اندازه برای هر بار پاسخ گویی ونظر سنجی
10- پرسش سوالات تستی و تصاویری که انسان را به یاد تست سلامت روان میانداخت و در نهایت تبلیغات بیش از اندازه و بالا رفتن توقع مردم از مناظرات به دلیل شرایط مناظرات چهار سال پیش.
همه وهمه موجب شد تا این مناظره بیشتر موجب مخاطره در پیشبرد کار شود تا شناخت از نامزدها باید در انتظار دومین مناظره با موضوع فرهنگی و اجتماعی در 15خرداد باشیم تا ببینیم این اشکلات در آنجا حل و فصل خواهد شد، یا به قوت خود باقی خواهد ماند.
رهبر عزیز انقلاب بارها خواستار برگزاری مناظرات در چارچوب قانونی برای ایجاد شفاف سازی و رسیدن شناخت به کاندید مورد نظر از سوی مردم شدهاند آنگونه که در خصوص مناظرات در سخنان تاریخی خود در خطبه نماز جمعه بعد از انتخابات 88 فرمودند «جدیت، صراحت، مجبور شدن افراد به دفاع و پاسخگویی در مقابل سیلاب نقد و انتقاد و شفاف شدن مواضع اشخاص و گروهها از نکات مثبت مناظرهها بود» اتفاقی که در این مناظره دیده نشد.
خوبم شد خيلي چيزها دراود که بعضي ها جوش زيادي ميزدن از لحن حرفشون مياد که اومدن واسه انتخاب....خيلي هم خوب بود....
بهتر از بگم بگم بود...ديدين که بازم باهم بحث کردن...البته جاي مناظره نيست تو اين 8تا 6نفر رو بيخيال اما بقيه جاي تحقيق دارن...