محمد حسین آیتی در گفت و گو با خبرنگار فرهنگی«خبرگزاری دانشجو»، درباره فعالیت های فرهنگی سالهای اخیر در وزارت بهداشت گفت: در دولت های نهم و دهم فعالیت های فرهنگی خوبی در دانشگاههای علوم پزشکی انجام شد ،برای اولین بار تشکل های اسلامی در دانشگاههای علوم پزشکی فعالیت خود را آغاز کردند و در واقع پنج تشکل اسلامی در دانشگاههای علوم پزشکی با مجوز وزارت بهداشت فعالیت دارند.
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت افزود: کانون های فرهنگی و هنری دانشجویی رونق گرفتند و الان در دانشگاههای علوم پزشکی بیش از 300 کانون فرهنگی و هنری فعالیت دارند. در انتهای دولت نهم و ابتدای دولت دهم جشنواره جامع فرهنگی ویژه دانشجویان علوم پزشکی کشور هر سال برگزار شده و امسال پنجمین دوره این جشنواره برگزار شد که مرحله نهایی آن شهریور ماه در دانشگاه ارومیه برگزار خواهد شد.
وی ادامه داد: در این جشنواره فرهنگی امسال 34 هزار اثردانشجویی تولید شده است که با توجه به جمعیت دانشجویی دانشگاههای علوم پزشکی که حدود 160 هزار نفر هستند تولید 34 هزار اثر فرهنگی آمار خیلی خوب و مشارکت مناسبی است که از سوی دانشجویان صورت گرفته است.
آیتی اضافه کرد: فعالیت های فرهنگی مفصلی دردانشگاهها داشتیم؛ از جمله اردوهای راهیان نورکه شرکت دانشجویان چند برابر شده است، طرح ضیافت اندیشه که در ماه رمضان برگزار می شود وعمره دانشجویی. البته امسال با توجه به کمبود اعتبارات کمی تعداد فعالیت های فرهنگی افت کرد.
معاون فرهنگی وزارت بهداشت خاطر نشان کرد: معرفی دانشجوی نمونه تقویت شد و امتیاز فرهنگی به دانشجویان نمونه در این دولت اضافه شد، افزایش نشریات دانشجویی و اردوهای فرهنگی از دیگر فعالیتهای فرهنگی در سالهای اخیر است که گسترش خوبی در دانشگاههای علوم پزشکی داشته است.
وی با اشاره به مشکلات بودجه فرهنگی در دانشگاهها گفت: مشکل بودجه فرهنگی که در وزارت بهداشت وجود دارد تلفیق معاونت فرهنگی و دانشجویی است که بودجه فرهنگی در مسائل دانشجویی هزینه می شود بنابراین بودجه ها با هم یکی است.
آیتی گفت: سرانه ای به دانشگاهها به عنوان سرانه رفاهی و فرهنگی پرداخت می شود ، این سرانه رفاهی و فرهنگی است و کل این سرانه حتی نمی تواند تغذیه دانشجو را پوشش دهد. به همین دلیل به سمت هزینه کرد در مسائل رفاهی می رود .
وی یادآور شد: بحث بودجه های فرهنگی خیلی چالش دارد ، این سرانه ها در سال 88 و 89 تقریبا کافی بود و همه ی هزینه دانشجویان را پوشش می داد. رصد ما نشان می دهند که فعالیت های فرهنگی اوج گرفت و شکوفا شد اما در سال 90 با افزایش قیمت ها و تعداد دانشجویان هزینه خدمات رفاهی افزایش یافت و فعالیت های فرهنگی کاهش یافت و بیشتر هزینه ها صرف مسائل رفاهی شد.
معاون فرهنگی وزارت بهداشت افزود: سرانه فرهنگی و رفاهی دانشجویان علوم پزشکی سالانه 940 هزار تومان است که نسبت به سال 89 هیچ تغییری این سرانه نداشته است.
آیتی اظهار داشت : به طور متوسط در سال 91 ما برای هر دانشجو یک میلیون و 350 هزار تومان فقط برای غذای دانشجویان هزینه کردیم بنابراین ما همه ی سرانه را به غذا اختصاص دادیم، با کمبود هم مواجه هستیم اما با این وجود فعالیت های فرهنگی در دانشگاههای علوم پزشکی منفعل نشد و همچنان این فعالیت ها ادامه دارد.
معاون فرهنگی وزارت بهداشت اضافه کرد: تفکیک معاونت فرهنگی ودانشجویی در وزارت بهداشت از مهمترین مسائل در وزارت بهداشت است که امیدواریم دولت بعدی بتواند این تفکیک را انجام دهد.
ولي دکتر جان شما نمي داني ما امسال و سال گذشته چقدر سختي کشيديم خداشاهده
واس 200 هزار تومان بايد ززانو مي زديم