به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از رشت، کیهان هاشمنیا شب گذشته در جلسه کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز گیلان با اشاره به استاندارد سازی چای گفت: کیفیت تولید چای باید افزایش یابد و از قاچاق این محصول جلوگیری شود.
وی با بیان اینکه در مقابل رانتخواران و خلافکارانی که با الفاظ قانونی درباره چای عمل میکنند میایستیم، تصریح کرد: رونق اقتصاد چای باید در مجرای سالم انجام شود.
استاندار گیلان با اشاره به ابلاغ ممنوعیت توزیع چای سنواتی بیان کرد: مجوز بازتولید، گندزدایی و توزیع چای سنواتی صادر شده بود و باید به خارج از کشور صادر میشد؛ اما در عمل به ترتیب دیگری عمل شد.
هاشمنیا با بیان اینکه هماهنگیهایی درباره چای سنواتی انجام شده بود، تصریح کرد: مسئولی که متولی بازتولید چای سنواتی بود در اقدامی نامناسب اعلام میکند مسئولیتی از بابت جلوگیری از توزیع آن در داخل کشور ندارد و تنها از توزیع نشدن چای سنواتی در گیلان مراقبت میکند.
وی با تاکید براینکه راهکارهای مختلفی برای توزیع نشدن چای سنواتی وجود دارد، خاطرنشان کرد: ممنوعیت توزیع چای سنواتی تا شش ماه ابلاغ شده و یک ماه از مدت آن گذشته و باید سازوکاری برای صادرات چای سنواتی ارائه دهند.
استاندار گیلان خواستار اعلام موجودی انبارهای چای از طریق سازمان چای کشور شد و گفت: اگر چای سنواتی از محدوده مقرراتی خارج شود کالای قاچاق تلقی شده و جلوی آن گرفته میشود و باید جریمههای سنگینی بپردازند.
هاشم نیا با اشاره به اینکه برگ سبز چیده شده را رایگان میخواهند، تصریح کرد: چای خشک را کیلویی 18 هزار تومان در بازار به فروش میرسانند.
وی بر مراقبت فرمانداران مناطق چایخیز در توزیع چای سنواتی تاکید کرد و گفت: 40 هزار تن چای سنواتی متعلق به سازمان تعاون روستایی است و بیتالمال محسوب میشود.
استاندارگیلان تصمیمگیری برای جلوگیری از فساد چای مذکور را به عهده خود دانست و افزود: سازوکاری باید برای جلوگیری از هدر رفت چای سنواتی ارائه شود و صادرات از راهکارهای آن است.
هاشم نیا بر استانداردسازی چای تاکید کرد و یادآور شد: کیفیت تولید چای باید افزایش یابد و از قاچاق این محصول جلوگیری شود.