رئیس جمهور منتخب در ادامه سخنان خود گفت : 20 سال از عمرم را از مجلس اول تا مجلس پنجم در خانه ملت سپری کردم و در این مدت چه درس های فراوانی از مجلس آموختم.
حجت الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی افزود : یکی از آن درس ها این بوده که عظمت مجلس ، عظمت ملت است و دولت قوی در کنار مجلس قوی خواهد بود.
وی گفت : منافع اقتدار مجلس قبل از انکه برای مجلس باشد، برای دولت خواهد بود ، قانون مجلس، نظارت مجلس ، نقد مجلس ، سوال مجلس و حتی اگر لازم بود ، استیضاح مجلس را بر دیده منت می گذارم.
آقای روحانی افزود : مبنای همه ما برای همکاری است ، نمی گویم همراهی و همدلی ، می گویم همکاری با یکدیگر و همراهی با یکدیگر ، همراهی و همکاری دو قوه مهم تقنین و اجرا ؛ مبنای این همکاری ها و همراهی ها قانون اساسی است.
وی گفت : فصل ششم قانون اساسی از آن شما ( مجلس ) ، فصل نهم از آن دولت ؛ اصول قانون اساسی در فصل ششم از اصل 62 تا اصل 99 قوه مقننه و وظایف این قوه را که در راس آن مجلس شورای اسلامی است و در کنار مجلس ، شورای محترم نگهبان است ، وظایف و اختیارات این قوه را تبیین کرده است.
وی افزود: فصل نهم قانون اساسی از اصل 113 تا اصل 142 وظایف قوه مجریه ، رئیس جمهور ، وزرا و هیات وزیران را به خوبی تبیین کرده است.
آقای روحانی گفت : نه دولت جایگزین مجلس می شود و نه مجلس جایگزین دولت ؛ این دو مکمل یکدیگر خواهند بود برای حل معضلات کشور.
رئیس جمهور منتخب گفت: بی تردید رفع معضلات کشور ، بدون همکاری مجلس شورای اسلامی و قوه مجریه ممکن نخواهد بود.
حجت الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی در ادامه سخنانش در نشست نمایندگان مجلس با رئیس جمهور منتخب افزود: مجلس
و دولت در تلاش برای رفع معضلات کشور ، مکمل یکدیگر خواهند بود.
وی گفت : طبق قانون اساسی ، قانون بر عهده مجلس است ، دولت نمی تواند به بهانه برنامه ، مصوبات ، آیین نامه ها و بخشنامه ها ؛ قانون تدوین کند و برنامه ، خط مشی و اجرای مصوبات هم بر عهده دستگاه اجراست.
رئیس جمهور منتخب افزود: هر چه مجلس ملی تر بیندیشد که این چنین است و هر چه نمایندگان مجلس به عنوان نمایندگان کل ملت ایران از جزئی نگری و مسائل خرد حوزه های انتخابیه فاصله بگیرند و به مسائل ملی و منافع کل کشور و ملت بیندیشند ؛ همکاری ، هماهنگی ، همدلی و همراهی میان مجلس و دولت بیشتر و بهتر خواهد شد.
آقای روحانی گفت : طبق قانون اساسی ، برنامه برعهده دولت است ، البته در بخش برنامه ، بودجه و آن جا که قانون نیاز است ، مجلس قانونگذاری می کند اما طبق اصل 134 برنامه و خط مشی ، بر عهده دولت است.
وی افزود : اجرای مصوبات ، آیین نامه و بخشنامه ها برعهده دولت است اما همه می دانیم فقط قانون برای همکاری و هماهنگی کافی نیست ؛ علاوه بر قانون ، اخلاق معیار بزرگی برای همکاری خواهد بود.
رئیس جمهور منتخب گفت : دولت خود را مجری قانون اساسی و مجری قوانین موضوعه کشور می داند و بدون قانونگرایی ، کشور سامان نخواهد یافت.
دکتر روحانی رفع معضلات کشور را در گرو همکاری مجلس و قوه مجریه دانست و گفت: کشور اکنون دارای شرایط بسیار سخت و پیچیده ای است که برخی از این پیچیدگی ها از عملکرد داخلی و برخی از فشارهای ظالمانه خارجی ناشی می شود.
رئیس جمهور منتخب در ادامه سخنانش در جمع نمایندگان مجلس با ارائه برخی آمارها از وضع اقتصادی کشور گفت: ما برای حل مشکلات به همکاری و همراهی دولت و مجلس نیاز داریم و اینکه از اوضاع داخلی، منطقه ای و جهان تحلیل واحد داشته باشند و این نیاز به همکاری مداوم بین دولت و مجلس است، نیاز به همکاری مداوم بین کمیسیون های تخصصی و وزارتخانه های مربوط است.
حجت الاسلام والمسلمین دکترحسن روحانی افزود: من معتقد نیستیم که کارشناسی و کارشناسان فقط در بخش اجرا هستند، قوه مقننه دارای قدرت کارشناسی است.
وی افزود: من بسیاری از نمایندگان مجلس را از دیرباز می شناسم، اهل مطالعه تحقیق و با قدرت کارشناسی و تحلیل هستند.
رئیس جمهور منتخب گفت: کارشناسی دولت باید در کنار کارشناسی قوه مقننه قرار گیرد و این دو هم کافی نیست، باید از دانشگاه ها، بخش خصوصی ، انجمن های حرفه ای، تشکل های مختلف و از کارشناسان و تجربه انها استفاده شود.
رئیس جمهور منتخب در ادامه سخنانش در جمع نمایندگان مجلس شورای اسلامی گفت: قرار ما پس از اعلام نتیجه انتخابات تا روز تنفیذ به عنوان وظیفه مهمی بر عهده من و دوستانم این بود که در فکر یافتن همکاران آینده برای دولت آینده باشیم اما ترجیح دادم از زاویه دیگری کار را آغاز کنم.
حجت الاسلام والمسلمین روحانی افزود: به ذهنم امد یکبار دیگر اوضاع کشور و مسائل و مشکلات کشور و امکانات آن را مرور و بررسی کنیم و سپس به فکر یارانی باشیم که باید با این امکانات این مشکلات را حل و فصل کنند.
وی با بیان اینکه برای این منظور 4 کمیته از جمله کمیته های اقتصادی ، سیاست خارجی ، سیاست داخلی و مسائل فرهنگی و اجتماعی تشکیل دادیم ، ادامه داد: زیر نظر این کمیته ها 20 کارگروه مشغول به کار شدند و از 500 نفر از صاحبنظران و شخصیت های فرهیخته و دانشگاهی و آنهایی که سابقه کار اجرایی یا قانونگذاری داشتند و نیز از بسیاری از تشکل های مردمی استمداد طلبیدیم.
آقای روحانی گفت: یک بار اوضاع کشور را بررسی و در کنار آن از مسئولان فعلی اجرایی کشور هم استفاه کردیم.
رئیس جمهور منتخب با تاکید بر اینکه هم اکنون در مقام قضاوت نهایی نیستیم گفت: در کنار این کارگروه ها تلاش شد افرادی که برای کابینه آینده مد نظر هستند مورد توجه قرار گیرند و اسامی مختلفی را که این کارگروه ها یا تشکل ها ، نمایندگان مجلس ، صاحبنظران و برخی فرهیختگان پیشنهاد کردند از آنها تشکر می کنیم و از همه لیست ها بهره برداری خواهد شد.
رئیس جمهور منتخب افزود: امیدوارم با کمک مجلس شورای اسلامی در کوتاه ترین زمان ممکن بتوانیم کابینه ای شایسته برای اداره کشور در شرایط فعلی مد نظر قرار دهیم و این کار به حول و قوه الهی امکان پذیر خواهد بود.
رئیس جمهور منتخب گفت: ما در بحث بودجه وقتی نگاه کردیم به امار و ارقام مصوب و سازمان مدیریت وقتی گزارش داد احساس کردیم این بودجه مصوب با واقعیت اجرایی فاصله اش کم نیست، کما اینکه بودجه سال گذشته نیز این چنین بود.
حجت الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی در ادامه سخنانش در جمع نمایندگان افزود: باید برای اجرایی شدن این بودجه و یا حل برخی از مسائل بودجه همدیگر را یاری کنیم تا بتوانیم بودجه را اجرایی کنیم.
وی گفت: در بحث یارانه، خود شما می دانید منابع یارانه با هزینه یارانه نقدی فاصله دارد، مجلس راه حلی را پیش بینی کرده بود برای قیمت گذاری جدید در حامل های انرژی، اما این قانون اجرا نشد درحالی که باید لااقل از اول تیر اجرا می شد.
وی گفت: البته دولت اینده ترس و وحشتی ندارد اما در عین حال حواسمان جمع باشد این مردم امید بسته اند برای حل مشکلات و خوب است همه در این راه ندای مردم را پاسخگو باشیم.
وی افزود: به غیر از مسئله بودجه بحث یارانه ها و بحث های دیگری نیز وجود دارد و مسائل و مشکلات دیگری هم در بحث بانک و منابع بانکها در بحث ارز و قیمت ارز و مسائل دیگر وجود دارد که در یک فرصت دیگر با مجلس باید در میان گذاشته شود و به فکر راه حلهای ان باشیم.
رئیس جمهور منتخب در پایان گفت: امیدواریم ماه رمضان برای ما مبارک باشد و شروع دولت با این ماه است که ما این را به فال نیک می گیریم.
احمدي نژاد 29 دوره يارانه رو داد از اين حرف ها نزد
با گردن کج و نگاه به زمين - ببخشيد دشمن جان. اگر ميشه لطف کن دشمني نکن. خيلي عذر ميخوام اينو گفتم. اگر ناراحت شدي نازکترش کنم. خيلي دشمن خوبي هستي.
بله از خنده هاي جک استراو در زمان مذاکرات هسته اي ايشون مشخصه.
خدا بخير کنه
التماس دعا داريم از همگي بنز سواران فرمانيه نشين