به گزارش گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، سایت ایران هستهای در گزارشی به مرور مهم ترین تحلیلهای منابع غربی درباره ایران در روز گذشته، دوشنبه، 21 مرداد 92 پرداخت:
هاآرتص: زیمبابوه خبر صادرات اورانیوم به ایران را تأیید کرد
آمریکا و اتحادیه اروپا، تحریمهای اقتصادی سختی علیه ایران اعمال کردهاند تا برنامه هستهای ایران را با مشکل مواجه کنند. زیمبابوه نیز به خاطر سوءاستفاده از حقوقبشر و نقض قوانین انتخاباتی، مشمول تحریمهای بینالمللی شده است. رابرت موگابه که هفته پیش پیروز انتخابات پرتنش ریاستجمهوری اعلام شد، از برنامه هستهای ایران دفاع کرده بود.
واشنگتنپست: «آغاز مذاکرات با ایران»
حقیقت این است که تحریمهای بینالمللی باید همچنان به قوت خود باقی باشد، مگر این که ثابت شود ایران جاهطلبیهای تسلیحات هستهایاش را متوقف نموده است و هیچ نوع حرفهای شیرین و قشنگی نمیتواند این موضوع را تغییر دهد.
گاردین: رسیدگی واحد ضدتروریسم اسکاتلندیارد به آدم ربایی در دبی
یزدی به تازگی از طریق ویدئو کنفرانس در دادگاهی که به مسائل شرکت نفتی کرسنت رسیدگی میکند، شهادت داده بود. قرار بود یزدی برای تکمیل شهادت خود روز بعد بازگردد، اما او هیچوقت برنگشت. همسرش میترسید که مبادا ماموران اطلاعاتی ایران او را ربوده و به ایران برده باشند.
یزدی به برخی از سیاستمداران ایران دسترسی داشت. مهدی هاشمی، فرزند آیتالله هاشمی رفسنجانی یکی از دوستان زمان کودکی او بود که پس از سال 2009 به مدت سه سال در انگلیس زندگی میکرد.
گاردین: ایران و آمریکا میتوانند با هم کنار بیایند؛ البته با در نظر گرفتن احترام متقابل
واقعیت این است که مناقشه بین ایران و آمریکا تنها در بنبست هستهای خلاصه نمیشود. دیگر مشکلات و مسائلی که ایران نیز در آن سهیم است، باید مدنظر قرار بگیرند؛ امنیت اسرائیل و خلیجفارس، بیثباتی در منطقه بخصوص در افغانستان، سوریه، عراق، لبنان و بحرین مسائلی از این دسته هستند. پرداختن به این مشکلات پیچیده و کسب یک راهحل مناسب نیازمند مذاکره مستقیم بین ایران و آمریکا و ایجاد یک برنامه کلی که تمام این مسائل و مشکلات را در خود جای دهد، میباشد.
واشنگتن پست: ایران با برگزاری کلاسهای اغواکننده مذهبی به دنبال جذب مردم آمریکای لاتین است
دو سال پیش یک دانشجوی مکزیکی حقوق از سهولت سفر به ایران شگفت زده شده بود. وی تنها با پرسیدن سوالاتی درباره اسلام در یک مراسم، توجه دیپلمات ارشد ایران در مکزیکو را برانگیخت. چند ماه بعد او مهمان و بورسیه مدرسهای مرموز در جمهوری اسلامی شد.
چندی بعد کلاسها آغاز شد و شگفتی دیگری اتفاق افتاد؛ افراد دیگری شبیه به او نیز در آنجا حضور داشتند. این دانشجوی 19 ساله با یادآوری این که «25 یا 30 نفر آمریکایی لاتین در کلاسش بودند»، گفت: «افرادی از کلمبیا، ونزوئلا و آرژانتین را دیدم. بسیاری از آنها تازه مسلمان بودند و باید کلاسهای اولیه را که «درباره اسلام و ضدیت با آمریکایی بود» به زبان اسپانیایی میگذراندیم.
الزمان: سازمانی با نامی ایرانی دو خلبان ترک را در بیروت ربوده است
یک گروه ناشناخته که خود را «گروه زوار امام رضا» میخواند، مسئولیت ربودن دو خلبان ترک را بر عهده گرفته است. «گروه زوار امام رضا» شبیه اسمهایی است که معمولاً سپاهپاسداران در موارد مشابه، مثل آنچه در عراق بارها اتفاق افتاده، استفاده میکند.
القدس العربی: ایران سکوهای جدید پرتاب موشک دارد و موشکهای بالستیک آزمایش کرده است
در سال اخیر جمهوری اسلامی برنامههای گستردهای را برای پیشبرد طرحهای هوافضای خویش به اجرا درآورده است. مسئولان میگویند که ایران در ژانویه گذشته توانایی خود را با ارسال یک میمون به فضا و بازگرداندن آن به طور سالم، نشان داد. کشورهای غربی نگران هستند که از تکنولوژی موشکهای بالستیک دوربرد، که ایران از آن برای پرتاب ماهواره استفاده میکند، در پرتاب کلاهکهای جنگی اتمی نیز استفاده شود.