به گزارش گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، علی نعمت چاردولی، نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی صبح امروز (چهارشنبه) پارلمان در سخنانی به عنوان مخالف محمود حجتی وزیر پیشنهادی کشاورزی، اظهار داشت: مخالفت بنده بیشتر به خاطر برنامههای آقای حجتی است.
وی افزود: اگر نگاهی به برنامه های آقای حجتی بیندازید و محورهای اشاره شده در آن را مورد توجه قرار دهید، متوجه می شوید که به چند دلیل این برنامهها حلال مشکلات کشور نخواهد بود، در این برنامهها هیچ اشارهای به برنامههای بلندمدت، کوتاهمدت و میانمدت نشده است، بلکه رئوس کلی صرفاً مورد اشاره قرار گرفته است.
نماینده ملایر در مجلس در بخش دیگری از سخنانش خاطرنشان کرد: شرایط موجود کشاورزی در ایران با 14 میلیون هکتار اراضی نقش محوری در اقتصاد کشور دارد، سهم کشاورزی در اقتصاد ایران با ارزش افزوده، میتواند بسیار بالا باشد، در شرایط موجود، 100 میلیون تن تولیدات محصولات کشاورزی در ایران داریم اما تراز کشاورزی ما منفی است و میزان آن از 1/8 میلیون تن در سال 84 به 5/17 میلیون تن در سال گذشته رسیده است.
وی ادامه داد: زراعتی که تاکنون رشد 3/3 درصدی داشته، قرار است تا پایان اجرای قانون برنامه پنجم به 7 درصد افزایش یابد، وقتی تولیدات ما در حال کاهش است، با چنین برنامه پیشنهادی چگونه میتوانیم به اهداف موردنظر دست یابیم؟
چاردولی بر همین اساس یادآور شد: در شرایط کنونی و با توجه به برنامه پیشنهادی شما قرار است سهم صادرات نفتی در ایران کاهش یابد و یکی از موارد جایگزین برای سهم صادرات نفتی، محصولات کشاورزی است، باید بتوانیم با افزایش صادرات و کاهش واردات محصولات کشاورزی، تحریمها را دور بزنیم.
این نماینده مجلس با طرح این سؤال که کدام وزارتخانه باید حماسه اقتصادی را در کشور رقم بزند؟ تصریح کرد: بنده فرزند کشاورز و روستازاده هستم، امروز جا دارد دستهای پینهبسته و کمر خمیده و پاهای لرزان پدر کشاورزم را ببوسم که بعد از 60 سال نه بیمه، نه حقوق و نه حامی خاصی دارد.
وی اضافه کرد: مگر کشاورزی و کشاورزان، تولیدکنندگان کشور نیستند؟ ما نمیخواهیم زحمات آقای حجتی را زیر سؤال ببریم اما کشور ما و کشاورزی ما نیازمند برنامهریزی اساسی و جدی است و پایهدار است، نباید کشاورزی ما وابسته به نزولات آسمانی باشد، بلکه باید برنامهمحور باشد.
نماینده ملایر در مجلس در بخش پایانی سخنانش یادآور شد: بهرهوری در بخش کشاورزی در نرخ پائینی قرار دارد و راندمان تولید هم کم است، بنا براین، برنامه جنابعالی در این زمینه چیست؟ چرا نباید تحصیلکردگان کشاورزی در بخش کشاورزی جذب بازار کار شوند؟ برای افزایش سرمایهگذاریها در عملیات زیربنایی چه سازوکاری اندیشیدهاید؟
علی نعمت چاردولی در خاتمه گفت: آقای حجتی! برای ساماندهی سیستم ارتباطات بخش کشاورزی چه تدابیری در نظر گرفتهاید؟ برای کاهش هزینه مبادله و واسطهگریها چه برنامهای دارید؟ تغییر مداوم سیاستگذاری عامل نوسان در تولید است،ْ برای ثبات سیاستگذاریها چه برنامهای دارید؟