جهان بین در گفتوگو با خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، درباره فعالیت های فرهنگی صورت گرفته در دانشگاه بین المللی امام خمینی قزوین گفت:معاونت فرهنگی این دانشگاه در سال 89 تاسیس شد؛ ما در قدم اول یک دستورالعمل برنامه ریزی را در فقدان برنامه راهبردی تدوین کردیم که این دستورالعمل شامل سیاست ها، اهداف و نحوه تهیه برنامه ها برای رسیدن به اهداف است.این دستورالعمل به تشکل های دانشجویی، انجمن های علمی و کانون های فرهنگی ارسال شد و آنها نیز متناسب با اهداف برنامه هایشان را ارائه کردند.
وی ادامه داد: در گام بعدی کمیسیون مشورتی بررسی برنامه ها تشکیل شد که در این کمیسیون برنامه های پیشنهادی از سوی تشکل ها و انجمن های دانشجویی موردبررسی قرار گرفت؛ ما متناسب با اهداف کارها را پیش بردیم ؛ یکی از برنامه های انجام شده دردانشگاه گسترش عقلانیت در دانشگاه بوده است و سعی کردیم رفتار عقلانی را جایگزین رفتار غریزی کنیم.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه در همان سال تلاش شد تا کرسی های آزاداندیشی، تربیون های آزاد و نشست های دانشجویی مورد توجه ویژه قرار گیرد،افزود: در بسیاری از موضوعات کرسی های آزاداندیشی در سطح دانشگاه ها شکل گرفت و دانشجویان به نقد نظرات یکدیگر می پرداختند؛ کرسی های آزاداندیشی با موضوع بایدها و نبایدهای رئیس جمهور آینده، بحث اشتغال زنان و .... جزو آخرین کرسی های برگزار شده در دانشگاه است. ما در دانشگاه محدودیتی برای اظهارنظر در مورد مسائل مختلف سیاسی و اجتماعی و علمی در چهارچوب یک ضوابط خاص نداشته ایم؛ با این حال طبیعی است که در برخی از جلسات مشکلاتی به وجود بیاید؛ ولی با صعه صدر این مشکلات را پشت سر گذاشتیم و از این نظر عملکرد خوبی را داشته ایم.
جهان بین اظهار داشت: بحث دوم ما موضوع گسترش نشاط و روحیه امید در بین دانشجویان بود؛ برای همین ما زمینه تفریح سالم دانشجویان را فراهم کردیم به گونه ای که در ترم پاییز و زمستان شاهد برگزاری اردوهای یک روزه در دانشگاه بودیم؛ البته همه این اردوها توسط اساتید دانشگاه برگزار می شد.
وی با اشاره به سرفصل های دیگر تهیه شده در دانشگاه امام خمینی قزوین گفت: از دیگر سرفصل های این دانشگاه، سرفصل افزایش اعتماد به نفس ملی است که برای این موضوع نشست های علمی توسط انجمن علمی دانشگاه برگزار شد؛ به طور مثال در این نشست ها دستاوردهای جمهوری اسلامی در حوزه نانو، هوافضا مورد بررسی قرار گرفت؛ همچنین در حوزه اعتماد به نفس ملی نیز موضوع ایران هراسی، شیعه هراسی و .... مورد بررسی قرار گرفت.
وی افزود: افزایش فرهنگ مسئولیت پذیری یکی دیگر از سرفصل های تهیه شده در دانشگاه امام خمینی قزوین است؛ البته موضوع عفاف و حجاب نیز در زیرمجموعه این سرفصل ایجاد شد و کانونی با عنوان حسناء برای این موضوع شکل گرفت که نزدیک به 300 نفر در آن عضو هستند؛ علاوه بر آن در راستای توجه به توانمندی های داخلی طرح اساس زبان را در انجمن علمی راه اندازی کردیم که در آن کلاس های آموزشی علمی وفرهنگی و هنری را تشکیل دادیم و اساتید آنها همه از دانشجویان هستند.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه اعتقاد داریم در حوزه عفاف و حجاب باید کرامت افراد حفظ شود، اضافه کرد: عقیده ما بر این است که افراد بی توجه در حوزه عفاف و حجاب در واقع از روی عمد این کار را انجام نمی دهند ؛ به همین دلیل ما در دانشگاه مان به افرادی که توجه لازم را را به موضوع عفاف و حجاب ندارند در وهله اول تذکر می دهیم و اگر این کار نیز نتیجه نداد به کلاس های آموزشی و بعد از آن افراد را به کمیته انضباطی معرفی می کنیم؛ البته این طرح جواب داده و تا شاید تا الان تنها 2 نفر به کمیته انضباطی معرفی شده اند.
جهان بین با اشاره به پروژه های نیمه تمام در زمینه فرهنگی افزود: در حوزه فرهنگ مهم ترین مسئله، این است که دانشگاه عقلانی رفتار کند؛ البته اولویت اول رئیس جمهور بحث معیشت مردم است؛ برای برطرف کردن این موضوع هم باید به دانشگاه توجه شود؛ باید در نظر داشته باشیم که اگر دانشگاه از مسیر عقلانی خود خارج شود طبیعتا ارتباط دانشگاه با جامعه مختل خواهد شد؛ علاوه بر این اگردانشگاه با حضور 4 میلیون دانشجو بخواهد در مسیر حاشیه ای قرار بگیرد طبیعتا مشکلات زیادی را برای جامعه ایجاد خواهد کرد.
وی در خصوص اسلامی سازی دانشگاه در زمینه فرهنگی گفت: این موضوع، موضوع کلانی است ولی به طور مثال بحث تک جنسیتی کردن دانشگاه ها یعنی سالم سازی فضای دانشگاه . دانشگاه اسلامی دانشگاهی است که در آن علم می جوشید و افراد از سطح دانش عبور کرده اند و به سطح خلاقیت و نواوری می رسند. باید مواردی که به سالم سازی فضا کمک می کند مورد توجه قرار گیرد؛ ما در دانشگاه امام خمینی قزوین تلاش کردیم فضای دانشگاه را یک فضای عقلانی، علم محور و امیدوارم به آینده سوق دهیم.
وی افزود: در دانشگاه اسلامی باید کرامت انسانی حفظ شود؛به همین دلیل هر کاری تربیتی و علمی که د در دانشگاه صورت می گیرد باید با در نظر گرفتن کرامت انسانی صورت گیرد؛ در واقع بحث کرامت انسانی خط قرمز دانشگاه هابه شمار می رود؛ با در نظر گرفتن همین موضوع ما در سال 90 اولین کنگره دانشجوی دانشگاه اسلامی را در دانشگاه امام خمینی قزوین برگزار کردیم که بعد از آن دبیرخانه دائمی این کنگره توسط وزیر علوم به این دانشگاه محول شد.