معاون شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: بنیاد ملی برای نمادها و نشانههای ایرانی-اسلامی باید به وجود بیاید، زمینههای این نهاد پایهریزی شده و در آینده جلسات آن تشکیل میشود.
به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، صبح امروز مراسم رونمایی از لوازمالتحریر ایرانی-اسلامی که توسط کانون پرورش فکری کوکان و نوجوانان تولید شده با حضور مسئولان کانون و دکتر اسحاقی، معاون شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد.
در این جلسه دکتر اسحاقی، معاون شورای عالی انقلاب فرهنگی به سخنرانی پرداخت.
وی در ابتدا گفت: اسباب بازی فقط وسیله بازی نیست، بلکه وسیله فرهنگ ساز نیز است. انسان یک موجود فرهنگی است، اگر فرهنگ را از انسان بگیرید ویژگیهای خصوصی خود را که او را از دیگر موجودات جدا میکند، نخواهد داشت. همه انسانها چه بدانند چه ندانند از یک فرهنگ خاص برخودار هستند.
اسحاقی در تعریف فرهنگ گفت: فرهنگ مجموعهای از ارزشها، باورها، عادات و رسوم است که دیرپا نیز هست. برخی فرهنگها جهانی بوده و برخی خاص کشور یا شهر است تا به خانواه میرسد. اقتدار اصلی هر کشور اقتدار فرهنگی است، ملت ایران در طول تاریخ نشان داده دارای اقتدار فرهنگی است، مستندات آن نیز وجود دارد. الان هم اگر در این هجمه فرهنگی بیدار باشیم، فعالانه عمل کنیم و حرف خودمان را بزنیم، میتوانیم جایگاه خودمان را در جهان پیدا کنیم.
معاون شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: امروزه اسمهای زیادی برای جهان معاصر گذاشتهاند. یکی از این نامها «جهان نمادها» است. این نمادها از اعتقاد ملتها منبعث میشود. انواع «ایسمها» که نمادهای گوناگون غربند از خشونتها و بدیها منشعب میشوند. غربیها میخواهند حاکمیت شیطان و طاغوت را بر جهان بگسترند.
وی با این سوال مطلب خود را ادامه داد که چگونه میشود باورهای اعتقادی را ترویج کرد و چگونه میشود توحید را ترویج کرد؟ و افزود: شعائر تمام جوانب زندگی را در برمیگیرد و همه امور از فرهنگ تبعیت میکنند، بنابراین نگاه نکنیم فقط یک دفترچه تولید میکنیم، ما در حال تولید فرهنگ هستیم.
اسحاقی افزود: البته ما برای تمام اقشار باید فرهنگ تولید کنیم، بنابراین برای تمام سلایق و سنین باید لوازم التحریر وجود داشته باشد. یکی از خلاهای ما خلا فناوری محصولات و صنایع فرهنگی است. مثلاً در کیفهای کوله پشتی چه قدر میتواند فناوری وارد شود و اینکه فناوری نانو در بهبود کیفیت کیفها چقدر میتواند اثرات خوبی بگذارد. کانون باید هدفگذاری کند که به سمت حضور این محصولات در منطقه باشد. این محصولات جاذبه مالی هم دارد، دوستان در سخنرانیهای گذشته اعلام کردند که چه قدر پول در این حوزه وجود دارد.
معاون شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: از چند سال قبل که نقش جامعه فرهنگی کشور در دستور کار شورای عالی انقلاب فرهنگی قرار گرفت، وضعیت و نیازهای کشور تحلیل و ارائه شد. یکی از نیازهای مهم کشور همین لوازمالتحریر با نمادهای ایرانی-اسلامی بود که الحمدالله این زمینه به خوبی شروع شده است.
وی در ادامه گفت: بنیادی ملی برای نمادها و نشانههای ایرانی-اسلامی باید به وجود بیاید. زمینههای این نهاد پایهریزی شده است و در آینده جلسات آن تشکیل خواهد شد. اگر این مرکز به وجود بیاید میدان وسیعی در برابر خود خواهد داشت و فعالیتهای گوناگونی انجام خواهد داد.
اسحاقی در پایان گفت: قدرت فرهنگی کشور آن قدر زیاد است که شاعران ما شعر میگویند و در بالای ساختمان سازمان ملل نصب میشود. ما در هر جایی که وارد شدیم توانستهایم فرهنگ خود را بروز دهیم. مثلاً در زمینه بازی یارانهای وارد شدیم و توانستیم انحصار این مقوله فرهنگی را از دست غرب بگیریم. برخی بازیهای ما در کشورهای غربی وارد شدهاند. در شبکه فرانس 24 گزارشی ارائه شد که در آن گفته بودند بحث هستهای ایران را رها کنید و به بازیهای ایرانی بپردازید که وارد خانههایمان شدهاند.
در ادامه این مراسم از دفاتر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با نمادهای ایرانی-اسلامی توسط کودکان و نوجوانان رونمایی شد.
همچنین رضایی و دکتر اسحاقی از برخی دیگر از آثار کانون پرورش فکری که به شکل یک کیف مدرسه طراحی شده بود، رونمایی کردند.
لازم به ذکر است، امروز سومین رونمایی از سلسله رونماییهای لوازمالتحریر ایرانی-اسلامی در کانون پرورش فکری کودکان و نوجونان انجام شد؛ پیش از این «روشنا» و حوزه هنری کودکان و نوجوانان از محصولات خود رونمایی کرده بودند.