به گزارش گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، امیردریادار «حبیب الله سیاری» روز یکشنبه در نشست خبری که به منظور اعلام اهداف اولین همایش ملی فناوری های نوین دریایی برگزار شده بود در پاسخ به این سوال که آیا نیروی دریایی ارتش با توجه به بحث حمله آمریکا به سوریه به این منطقه ناوگروهی اعزام کرده است یا خیر؟ گفت: برای حضور در فراتر از مدار 10 درجه جنوبی و شمال اقیانوس هند و مناطق دیگر مصوبه و دستور سلسله مراتب بالاتر مورد نیاز است که دستور و فرمانی نیز در این زمینه ابلاغ نشده است.
وی همچنین درباره اعلام جدیدترین دستاورد نیروی دریایی در روزهای اخیر گفت: ناوشکن جمهوری اسلامی لاوان اورهال شده و به زودی به نیروی دریایی ملحق خواهد شد.
وی با بیان این که مقام معظم رهبری در سال گذشته و در جریان بازدید از دانشگاه افسری دریایی نوشهر توصیه کردند که این دانشگاه به بحث فناوری های نوین دریایی بپردازد گفت: فلسفه برگزاری اولین همایش ملی فناوری های نوین دریایی، اجرایی شدن فرامین رهبر معظم انقلاب است.
دریادار سیاری با بیان این که دریا برای هر کشوری که هم مرز با آن است مهم تلقی می شود افزود: یک سوم مرزهای کشور ما دریایی است پس باید بتوانیم از این منابع خدادادی استفاده کنیم.
فرمانده نیروی دریایی ارتش، دریا را محل ورود به جهان دانست و اظهارداشت: ما از طریق دریا به همه جای دنیا دسترسی داریم.
سیاری به حضور مستمر در دریاها توسط نیروی دریایی ارتش تاکید کرد و گفت: هر حرکتی که برای پیشرفت کشور در دریا باشد باید زیرسایه امنیت دریایی شکل بگیرد.
وی با بیان این که برای تامین اقتدار باید یک نیروی دریایی قدرتمند داشته باشیم اظهارداشت: نیروی دریایی باید بتواند از منافع ملی در آب های سرزمین و آزاد دفاع کند تا بتواند پیشرفت کشور را تامین کند.
فرمانده نیروی دریایی ارتش اظهارداشت: اگر خبری از دزدان دریایی نمی شنوید به این دلیل نیست که آنها در منطقه خلیج عدن حضور ندارند بلکه این حضور قدرتمند ایران در آن منطقه است که باعث ایجاد امنیت شده و جرات دزدان دریایی را از حمله به کشتی های تجاری گرفته است.
سیاری با اشاره به این که برای این که بتوانیم در آب های آزاد حضور داشته باشیم باید وسایل مناسب نیز داشته باشیم گفت: باید وسایل مناسب با فناوری های روز بسازیم که البته این فناوری ها را نیز نمی توان از چشم دشمن پنهان کرد زیرا در آب های آزاد حضور داریم و دشمنان نیز ما را رصد می کنند.
وی هدف از برگزاری اولین همایش ملی فناوری های نوین دریایی در نوشهر را به روز رسانی تجهیزات و ادوات دریایی عنوان کرد و گفت: در این همایش سازمان ها، نهادها، ادارات، وزارتخانه ها و تمامی دستگاه های مرتبط با دریا حضور دارند.
سیاری حضور این ارگان ها در همایش ملی فناوری های دریایی را باعث ایجاد هماهنگی های لازم میان دستگاهی عنوان کرد و گفت: 12 و 13 شهریور این همایش برای بسترسازی فرمان رهبر معظم انقلاب در نوشهر برگزار می شود.
وی با برشماری اهداف برگزاری اولین همایش ملی فناوری های نوین دریایی اظهارداشت: ارتقای سامانه های دفاعی در دریا، بررسی تکنولوزی برتر در دریا، دستیابی به فناوری های نوین دریا، ارتقای دانش اساتید متناسب با فناوری های نوین، تعامل با مراکز پژوهشی و تشویق پژوهشگران دریایی از اهداف اولین همایش ملی فناوری های نوین دریایی است.
فرمانده نیروی دریایی ارتش، محورهای برگزاری همایش را در زمینه های پهپادهای دریاپایه، سامانه های پیشرفته کمک ناوبری، پدافند غیرعامل، شناورهای سطحی و زیرسطحی، جنگ الکترونیک، سامانه های رانشی لجستیک و تامین دریایی، لیزر اپتیک، شبیه ساز دریایی، تجهیزات و تسلیحات هوشمند عنوان کرد.
دریادار سیاری 90 درصد شرکت کنندگان در این همایش را آقایان و 10 درصد را خانم ها اعلام و گفت: در این همایش 20 دانشگاه، 25 سازمان و اداره و 20 غرفه حضور دارند.
وی در پاسخ به این سوال که دلیل لغو سفر هیات نظامی دریایی جمهوری آذربایجان به ایران چه بوده است؟ گفت: برای تعویق این سفر خودشان درخواست کرده بودند که ما هم پذیرفتیم.
دریادار سیاری همچنین درباره دریای خزر که به عنوان دریایی صلح و دوستی نامیده شده است اظهارداشت: سیاست ما همواره ایجاد صلح و دوستی در دریای خزر بوده اما برخی کشورها با هماهنگی با دیگران کارهایی انجام می دهند که مورد پسند سایر کشورهای منطقه نیست.
وی ابراز امیدواری کرد که با هماهنگی بین کشورهای حاشیه دریای خزر بستر مناسب برای عملی شدن صلح و دوستی در این منطقه ایجاد شود.
دریادار سیاری در عین حال اظهارداشت: ایران کاملا تمامی حرکات و رفتارهای دیگران را در دریای خزر رصد می کند و در منطقه 20 درصد خود حضور فعال و دایمی دارد.
وی در پاسخ به سوال دیگری درباره حضور ناوگروه ایران در خلیج عدن و دریای سرخ نیز گفت: ناوگروه 27 نیروی دریایی شامل ناو لجستیک خارک و ناوشکن سبلان در منطقه باب المندب حضور دارند.
فرمانده نیروی دریایی ارتش در پاسخ به این سوال که پادشاه عمان در سفر اخیر خود به ایران با وزیر دفاع دیدار داشته و همواره ناوگروه اعزامی به خلیج عدن در بندر صلاله پهلو می گیرند آیا تفاهمنامه جدیدی بین نیروی دریایی دو کشور به امضا رسیده است یا خیر؟ گفت: من شخصا دیداری با گروه عمانی نداشتم و همواره بین نیروی دریایی ایران و عمان تبادلاتی از جمله بازدید از شهرها و مناطق نظامی دو کشور بوده است.
دریادار سیاری ادامه داد: در بحث آموزش، ساخت و تعمیرات همچنین رزمایش ها در رده امداد و نجات با کشور عمان همکاری های زیادی داشته ایم و امیدواریم در آینده نیز این همکاری ها بیش از پیش ادامه داشته باشد.