رسانه های بیگانه طوری خبرهای خود را تنظیم میکنند که گویی هاشمی هنوز درباره سوریه به نتیجه نرسیده است.
گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو»- آرش براری؛ همانطور که از پیشینه رسانه های بیگانه در انتشار خبر برمی آید اینبار نیز مانند گذشته وقتی نتیجه کار آنگونه که فکر میکردند نشد، خبر تکذیب اظهارات رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام را به گونه ای منتشر کردند که با ابهاماتی همراه بود.
پس از اینکه در هفته گذشته اظهاراتی از سوی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام مبنی بر بمباران شیمیایی مردم سوریه توسط حکومت بشار اسد منتشر شد، موج عظیمی از گزارش های خبری در فضای رسانه شکل گرفت ، طوری که با بررسی اکثر رسانه های ضد انقلاب و خارجی می شد به اهمیت این قضیه برای آنها پی برد .این اظهارات بقدری برای این رسانه ها با اهمیت بود که تقریبا اغلب آنها سخنان هاشمی رفسنجانی را در تیتر یک خود قرار داده بودند، به طوری که گاها تصور میشد در دنیایی که آتش ظلم و خشم ساخته شده توسط آمریکا و غرب که منطقه خاورمیانه و سایر کشورها را فراگرفته است هیچ اتفاقی مهمتر از اظهارات هاشمی رفسنجانی در خصوص سوریه وجود ندارد.
اما هنگامی که هاشمی رفسنجانی در دیدار با خانواده های شاهد اظهارات منسوب به خودش درباره بمباران شیمیایی مردم سوریه را صریحا تکذیب کرد تنها موضوعی که در تیتر خبرهای رسانه های بیگانه و معاند نظام دیده نمیشد همین مطلب بود.
از خبرهایی که امروز در رسانه هایی مانند بی بی سی فارسی ، کلمه و ... منتشر شده است اینگونه بر می آید که آنها خیلی راغب به بزرگ نمایی این مطلب نیستند و صحبت های رئیس مجمع تشخیص مصلحت را طوری تنظیم میکنند که انگار هاشمی رفسنجانی در لفافه سخن میگوید و هنوز به این نتیجه نرسیده است که مسبب این بمباران های شیمیایی چه کسی است.
به عنوان مثال تیتری که بی بی سی فارسی برای این خبر اتخاب کرده است اینگونه میباشد: " هاشمی رفسنجانی: استفاده از سلاح شیمیایی در سوریه هنوز اثبات نشده"؛ همچنین در متن خبر پس از اینکه به تکذیب هاشمی در باره اظهاراتش اشاره میکند، به بیان صحبت های علی مطهری دراین رابطه که گفته بود اظهارات آقای هاشمی درست است میپردازد. این نخستین باری نیست که این رسانه ها اخبار را طوری منتشر میکنند که ذهن مخاطب در گیری مسئله خاصی بشود.در واقع میتوان گفت که این شیوه خبر نویسی مختص غرب و رسانه هایی چون بی بی سی میباشد که قسمتی از خبر که متناسب با عقاید و اصول خودشان میباشد را گرفته و با بزرگ نمایی آن ،مطلب را به شکلی دیگر نشان میدهند.
مثلا در همین خبر اظهارات هاشمی رفسنجانی که به آن اشاره شد. ملاحضه میشود هنگامی که سخنان رئیس مجمع تشخیص مصلحت برخلاف سیاست غرب و رسانه های بیگانه است بی بی سی فارسی به تحلیل صحبت ها میپردازد و میگوید: «این تکذیب درحالی است که در هفته گذشته رسانه های داخلی این اظهارات را همراه با صوت و فیلم منتشر کردند و علی مطهری نیز آنها را تاید کرده و همچنین گفته است که که نظر هاشمی همین است .»
همانطور که ملاحظه میشود مخاطب با خواندن خبر فوق بیش از اینکه به مهم ترین قسمت خبر یعنی تکذیب اظهارات هاشمی جذب شود ذهنش درگیر تحلیل ها و نقل قول ها میشود. وهمین امر سبب میشود که یک طرز تفکر در ذهن مخاطب ایجاد شود . بر فرض مثال اینکه ممکن است هاشمی رفسنجانی دارد محافظه کارانه صحبت میکند یا شاد هنوز به این نتیجه نرسیده که واقعا این بمباران ها کار چه کسی است.
مقام معظم رهبری بارها در سخنان خود فرمودند که مسئولین باید در تمام زمینه ها از خود بصیرت نشان دهند و با صحبت های خود خوراک تبلیغاتی رسانه های بیگانه را تامین نکنند. این بازتاب سخنان هاشمی رفسنجانی تنها در سایت بی بی سی بود؛ سایت هایی مانند خودنویس که وابسته به عوامل جاسوسی غرب است نیز در خبر خود آورد که هاشمی حرفهایش در باره سوریه را «نسبتا» تکذیب کرد! که این مسئله به خوبی نشان میدهد غرب و رسانه های وابسته به آن تمام تلاش خود را میکنند تا بر حباب خالی حاکمیت دوگانه بدمند.
با این حجم تبلیغات غرب علیه جمهوری اسلامی ایران و مسئولان نظام انتظار می رود که مسئولین در بیان اظهاراتشان دقت لازم و کافی را به خرج دهند تا مبادا سوژه رسانه های فرصت طلب غرب شوند و کار تا جایی پیش برود که هر اظهار نظری «پیام به غرب» تلقی شود.