محمد جواد لاریجانی گفت: به نظر من بر شعار این که آمدهایم مذاکره و مسائل را حل و فصل کنیم، تاکید زیادی شد.
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، محمد جواد لاریجانی امشب در جلسه بزم اندیشه فعالان فرهنگی این شهر که در تالار ابن سینا با عنوان «تحلیل تحولات جدید در روابط ایران و آمریکا» برگزار شد با اشاره به ماه ذی الحجه، این ماه را سیاسی ترین ماه دانست و گفت: در این ماه آیات سوره برائت نازل شده است و روزعرفه ای را داریم که امروز جمهوری اسلامی تجربه ی برازندهی معارف این دو اتفاق است.
وی در خصوص برائت از مشرکین گفت: شرک صورت های مختلفی دارد؛ شکل امروزی شرک همین دموکراسی سکولار است که میگوید دین باید از زندگی اجتماعی انسان ها جدا باشد.
این کارشناس سیاسی ادامه داد:دموکراسی سکولار، دینی است که آمریکا و غرب صهیونیست میخواهد به همهی دنیا القا کند؛آن ها روزی میگفتند اسلام دینی است که با شمشیر رشد کرده است اما امروز خودشان از همهی فشارهای امنیتی، اقتصادی و نظامی استفاده میکنند.
دلیل دشمنی غرب با ایران، برائت از مشی دموکراسی سکولار است
لاریجانی برائت از مشرکین را برائت از همهی جهات به ویژه از مشی زندگی و تفکرات آن ها دانست و در خصوص دشمنی غرب با ایران بیان داشت: علت دشمنی غرب با جمهوری اسلامی همین برائت جمهوری اسلامی از تفکر و مشی زندگی غرب و سعی بر تشکیل یک نظام مدنی جدید است.
وی با بیان این که انقلابی که در سال 57 پیروز شد، دو پروسه معنا دار را آغاز کرد، تصریح کرد: ابتدا نظام مدنی جامع در ایران بر اساس فکر اسلامی شکل گرفت و دوم نهضت بیداری اسلامی که بیرون از مرزهای ایران است.
هاشمی، خاتمی و احمدی نژاد میگفتند که باید یک جا مسائلمان را با آمریکا حل کنیم
دبیر ستاد حقوق بشر قوهی قضاییه با بیان این که غرب درصدد تحمیل مسلک لیبرال دموکراسی به دنیا است و از همه امکاناتش استفاده میکند، تصریح کرد: موضع ما در برابر غرب صهیونیست باید با این واقعیت باشد و این تلقی که باید یک جا مسئله مان را با آمریکا حل کنیم، در دوران هاشمی صحبت میشد و در دوران خاتمی به تفضیل ادامه پیداکرد و در انتهای دوران احمدی نژاد نیز تکرار شد.
لاریجانی با بیان این که احمدی نژاد میگفت من خودم باید با اوباما بشینم و صحبت کنم، این اتفاقات را بر اساس احساسات دانست نه وقعیت و افزود: بخش قابل توجهی از مشکلات ما چالش های طبیعی تبدیل ایران به قدرت منطقه است.
وی تقابل با آمریکا را مدیریت دشمنی عنوان و تصریح کرد:در ابتدای انقلاب رابطهی ایران با چین سرد بود ، منتهی نظام تصمیم گرفت این رابطه را درست کند و طی سه سال رابطه مان با چین درست شد.
دشمنی ما با غرب اساسی است / ایران مانع جهان گشایی غرب
این کارشناس مسائل بین المللی با قیاس این مسئله با موضوع رابطه با آمریکا ابراز داشت: یک استراتژی در روابط خارجی، مدیریت دشمنی است و ما میدانیم که دشمنی ما با غرب اساسی است؛ جهان گشایی یک بیماری خطرناک است که غرب ظهور ایران قدرت مند را خطری برای جهان گشایی خود می داند.
لاریجانی با اشاره مجدد به این مسئله که برائت از مشرکین ، برائت از فکر و مشی زندگی غرب است، گفت: اشکالی که به جریان اصلاحات وارد میکنیم مبتنی بر همین مسئله است.
وی نظام اسلامی را دارای سه پایه فکری درباره اسلام دانست و تصریح کرد: اولین پایه این است که اسلام به عنوان پایه نظام، سرزنده است و احکامش تا روز قیامت پابرجاست.
در دوران خاتمی میگفتند که دوران اسلام گذشته است
این کارشناس مسائل سیاسی با اشاره به دوران خاتمی بیان داشت: در دوران خاتمی، روزنامهها چیزهایی می نوشتند که بعدها با پول بیت المال تبدیل به کتاب شد؛ آن ها می نوشتند که اسلام یک دین عصری است و دوران آن گذشته است، قوانین خشن اسلام مربوط به دنیای خشن اعراب و دنیای آن زمان میباشد.
لاریجانی مبنای دوم نظام اسلامی را جامعیت اسلام دانست و ادامه داد: پایه سوم نظام اسلامی این میباشد که اسلام جهانی است و عرب و عجم ندارد و برای همهی بشر میتواند راهنمای عملی باشد.
منافع ملی در حفظ منافع اسلام است
وی جهانی شدنرا یک موضوع دارای مسئولیت عنوان کرد که تاثیر فراوانی در انقلاب اسلامی داشته است و تصریح کرد: مهندس بازرگان معتقد بود که ما باید تنها به کشور خودمان بپردازیم اما امام (ره) این مسئله را به صراحت رد میکرد؛ در سال 63 رسالهی ام القرا را نوشتم که تفکر این که منافع ملی فقط محصور در مرزهاست، منافعمان را حفظ نمیکند بلکه باید منافع ملی در منافع اسلام باشد.
دبیر ستاد حقوق بشر قوهی قضاییه ابراز داشت: جهان شمولی اسلام چالش هم میتواند باشد، ما باید نه تنها اسلام را به مسلمین بلکه به دنیا معرفی کنیم.
لاریجانی با بیان این که نظام اسلامی ما مبتنی بر تلقی است که از مکتب اهل بیت و اسلام به دست آمده ، تصریح کرد: این باید معیاری برای هر گروه سیاسی باشد، انتقاد بنده به جریان اصلاحات مربوط به باندبازی سیاسی در انتخاب وزرا و وکلا نیست بلکه حساسیت بر روی این گونه مسائل است که آیا این خط سیاسی قائل است که اسلام پایه نظام مدنی باشد و مشروعیت نظام بر اساس ولایت فقیه میباشد.
روحانی از نعمت وجود رهبری همواره استفاده کند
وی در ادامه در پاسخ به سوالی مبنی بر این که چرا رهبری در این برهه از زمان، صحبت از نرمش قهرمانانه کرده اند، گفت: رهبر انقلاب انتظارشان این است که در حوزه سیاست خارجی یک مدار جلوتر از گذشته عمل کنیم؛ دیپلماسی ما یک فاز پیچیده تر و تازه تر باید باشد.
این کارشناس مسائل بین الملل با بیان این که این فاز تازه مراقبت های خاصی هم دارد، گفت: امیدوارم روحانی نعمت بزرگ رهبری را همواره مورد استفاده قرار بدهد.
لاریجانی با بیان این که نباید نگران برخی لغزش ها باشیم، تصریح کرد: تحرک فعلی،حرکت جدیدی است که باید صبور بود، با این حال تحرکات دیپلماسی ما زیر ذره بین است.
حرکت نا به جای سفر نیویورک، تاکید زیاد بر مذاکره بود
وی در تحلیل حرکت نابجای در سفر به نیویورک گفت: به نظرمن بر شعار این که آمده ایم مذاکره و مسائل را حل و فصل کنیم، تاکید زیادی شد؛ من اگر جای ظزیف بودم میگفتم هیچ علاقه ای به مذاکره ندارم چون شما همه ی تحریم های یکجانبه تان را انجام داده اید.
مذاکرهی الکی نمی کنیم
دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه ادامه داد: این آمریکایی ها هستند که باید بگویند اگر مذاکره شود، چه میخواهند بگویند و چه حرف تازه ای دارند نه این که به ما بگویند گام عملی برداریم و حرف جدید برایشان بیاوریم.
لاریجانی با تاکید بر این که جمهوری اسلامی ترسی از مذاکره ندارد اما مذاکره الکی هم نمیکند، ادامه داد: غنی سازی به عنوان محور مذاکرات هم قابل تامل است، ما تمام حقوقمان در NPT را به طور کامل میخواهیم و یک قدم هم پایین نمی آییم؛ این غربی ها هستند که شک دارند ما بمب هسته ای داریم، باید چه کنیم که این شک غربی ها بر طرف شود؟
غربی ها می توانند شفافیت در چارچوب NPTرا بخواهند
وی ادامه داد: تنها چیزی که میتوانند غربی ها از ما بخواهند این است که برخی از موارد را در چارچوب NPTشفاف تر کنیم.
دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه در بیان علت عدم شفافیت ایران نیز تصریح کرد: چرا ما شفاف نیستیم،چون ما هم به آن ها شک داریم که میخواهد اذیت کنند نه این که بمب هسته ای مشکلشان باشد.
ماجرای تلفن اوباما توطئه صهیونیست ها علیه روحانی بود
لاریجانی در خصوص صحبت تلفنی روحانی و اوباما ابراز داشت: صحبت تلفنی مسئله کوچکی است اما مسئله اصلی توطئه علیه روجانی توسط صهیونیست ها بود؛ صهیونیست ها میگویند حرف هایی که روحانی میزند از خودش است و کسی در داخل ایران از او حمایت نمیکند.
وی ادامه داد: اگر موضوع تلفن نبود، قطعا حمایت بیشتری از روحانی در ایران میشد اما با این کار غربی ها خواستند جایگاه روحانی را پایین بیاورند به طوری که جان کری میگوید در تهران با نظر روحانی مخالف اند و سعی می کند که زیر آب دولت روحانی رابزند.
دبیر ستاد حقوق بشر قوه ی قضاییه در مورد موضع متفاوت روحانی درباره هلوکاست نیز بیان داشت:در مورد هولوکاست و حرف های احمدی نژاد بعضی مسائل باهم قاطی شد، حرف احمدی نژاد حرف درستی بود؛ غربی ها می گویند هرکس می تواند اعتقادی داشته باشد و کسی نباید دیگری را در داشتن اعتقادی مجبور کند اما بندی را در سازمان ملل تصویب کرده اند که اگر کسی به هلوکاست بی اعتقاد باشد، باید زندانی شود.
لاریجانی با بیان این که احمدی نژاد این مسئله را به چالش کشید، تصریح کرد: نباید راجع به هلوکاست صورت مسئله را فراموش کنیم.
فحشی که آمریکایی ها به ما میدهند قابل قیاس با شعار مرگ بر آمریکا نیست
وی در خصوص شعار مرگ بر آمریکا نیز بیان داشت: میزان فحشی که رسانه های آمریکا و اروپا علیه ملت ایران، مسئولین و انقلاب و اسلام در هر ساعت پخش میکنند، قابل قیاس با یک شعار مرگ بر آمریکا نیست.
این کارشناس مسائل سیاسی تاکید کرد: آمریکا پرچم دار دشمنی با ایران است و بحث قبح داشتن یا نداشتن رابطه با آمریکا نیست بلکه باید از خود سوال کنیم صحبت با آمریکا چه نفع و ضرری برای ما دارد.
لاریجانی در پاسخ به سوالی در خصوص مواضع متفاوت هاشمی رفسنجانی درباره موضوعاتی از قبیل رابطه با آمریکا بیان داشت:ما با نظر ولی امرمان که باهوش ، دانا و شجاع است کار میکنیم ؛ به هاشمی علاقه داریم اما مردان بزرگ اشتباهات بزرگ هم دارند.
وی با اشاره به فتنهی 88 گفت: در فتنهی 88 حیثیت هاشمی خدشه دار شد و افراد بی دین و ضد انقلابی که امروز به وی ابراز علاقه مندی میکنند، علاقه مند واقعی او نیستند.
به هاشمی احترام میگذاریم اما تبعیتی نداریم
این کارشناس مسائل سیاسی خطاب به جوانان حاضر بیان داشت: نباید آقای هاشمی نگرانی شما باشد، ما باید راه درست را بشناسیم و ثابت قدم در این راه بمانیم؛ در خصوص هاشمی احترامش را نگه میداریم اما بین احترام و تبعیت تمایز قائل میشویم، مسیر ما ولایت است.