یه گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، علی صدری نیا، تهیه کننده مستند «بحران خاموش» در جلسه اکران، نقد و بررسی این مستند که در دانشگاه مازندران برگزار شد، با بیان اینکه ممکن است در موضوع سبک زندگی برخی از خانواده ها برای خودشان تصمیم بگیرند، گفت: ما در این مستند زمانی که با بچه ها صحبت می کردیم عده ای از آنها می گفتند که به طور مثال سریال ازل را با خانواده ام می بینم! در مقابل نیز خانواده هایی هستند که به فضای مذهبی اعتقاد دارند ولی کودکان خود را مهدکودک هایی با چنین فضایی می فرستند.
وی با بیان اینکه شاکله مستند «بحران خاموش» مطلوب خودم نشد، افزود: در ابتدای کار قرارمان این نبود که وضعیت آموزشی مهدکودک ها را به مستند تبدیل کنیم؛ تنها هدفمان این بود که در این زمینه مصاحبه هایی را انجام دهیم ولی چون افراد حاضر به مصاحبه نشدند، این مستند را تولید کردیم. البته مدت زمان زیادی صرف ساخت این مستند شد و به همین دلیل برای ساخت آن خیلی اذیت شدیم.
تهیه کننده «بحران خاموش» با بیان اینکه بزرگ شدن کودکان در فضاهای موسیقی و رقص برای برخی از خانواده ها یک ارزش است، اظهار داشت: در مقابل برخی از خانواده ها اعتقادشان این است که رقص و آواز خواندن مربوط به دوران کودکی است؛ در حالی که دوران کودکی پایه بسیاری از کارهای در دوران جوان می شود.
صدری نیا با اشاره به وجود موسیقی شاد در سطح گسترده در مهدکودک ها ادامه داد: در واقع ریشه این مسئله به جامعه بر می گردد؛ در جامعه ای که به خاطر روز ولنتاین با ترافیک سنگینی روبه رو می شود؛ طبیعتا چنین مسئله ای هم وجود دارد.
وی با اشاره به نوع پوشش در جامعه گفت: متاسفانه برخی افراد فرق بین پوشش دانشگاه، عروسی و مهمانی را متوجه نیستند و زمانی که می گوییم این پوشش متناسب چنین فضایی نیست، آنها فریاد می زنند که آدم های دگمی هستیم؛ در حالی که در کشوری مانند انگلیس هم افراد برای مراسم های مختلف پوشش خاصی دارند.
تهیه کننده «بحران خاموش» در همین زمینه افزود: متاسفانه در مهدکودک های ما هم این مشکل وجود دارد؛ یعنی موسیقی ای که مربوط به مجالس عروسی است در مهدکودک های ما پخش می شود.
صدری نیا درباره ساخت قسمت دوم مستند «بحران خاموش» افزود: اگر امکانات لازم فراهم شود قرار است در قسمت دوم این مستند وضعیت جامعه و تاثیر آن بر ایجاد فضای رقص و .... بررسی کنیم. امروزه در اکثر فیلم های تلویزیونی و سینمایی یک صحنه رقص وجود دارد و باید به دنبال علت این اتفاق باشیم.
وی درباره استفاده از کارشناسان مذهبی در این مستند گفت: دلیل استفاده از کارشناسان مذهبی این است که ما می خواستیم حرف مطقن بزنیم و از طرفی با استفاده از روحانیون در این مستند به جنبه شرعی این موضوع نیز پرداخته ایم.
تهیه کننده «بحران خاموش» اظهار داشت: حضور عموهای فیتیلیه ای در این مستند نشان می هد که آنها خود به مسائلی که اعتقادات ما محسوب می شود، معتقدند؛ ولی به دلیل سیاست گذاری های موجود مجبور به استفاده از موسیقی هستند. آنها در این مستند می گویند که در اتفاقات سیاسی سال 88 به آنها گفته می شود از ظرفیت های برنامه خود برای تلطیف فضای کشور استفاده کنند و بعد از گذشت یک ماه آنها را برای استفاده بیش از حد از موسیقی بازخواست می کنند! در واقع سیاست گاهی به فرهنگ ما ضربه می زند.
صدری نیا در همین زمینه با بیان اینکه سیاست گذاری موجود گاهی ببه همه ما ضربه می زند، افزود: مدیر مهدکودک نیما که بدترین وضعیت را دارد در این مستند از همه بهتر صحبت کرده است؛ وی می گوید مثلا چون نمی توانند پول جذب کنند بنابراین کلاس رقص برگزار می کنند؛ یعنی همه عوامل اجرایی متوجه می شوند ولی چون سیاست گذاری ما مشکل دارد به اینجا رسیده ایم.
وی با بیان اینکه ما در این مستند ما به دنبال بسته شدن مهدکودک های متخلف نیستیم، ادامه داد: در واقع افرادی که به دنبال مهدکودک غیراسلامی هستند راحت تر می توانند اینگونه مهدکودک ها را پیدا کنند. دغدغه من این است که به دروغ می گویند آزادی بیان در کشور وجود ندارد؛ چرا که سال گذشته در نمایشگاه مطبوعات زمانی که ما با مردم صحبت می کردیم که چه افرادی در انتخابات ریاست جمهوری شرکت می کند، مردم خیلی راحت و صریح صحبت می کردند و این مسئله نشان دهنده وجود آزادی بیان در کشور است.
تهیه کننده «بحران خاموش» با بیان اینکه ما مهدکودک قرآنی در کشور کم داریم، گفت: در واقع کسانی که می خواهند فرزندانشان در مهدکودک های غیراسلامی باشند تعدادشان خیلی زیاد است.
صدری نیا با بیان اینکه در مستند «بحران خاموش» ادبیات را زیر سوال نبرده ایم، افزود: ما معتقدیم شعرهای خوب باید با موسیقی خوانده شود اما نه هر نوع موسیقی که با فرهنگ ما سنخیت ندارد؛ همچنین می توانیم آموزش های علمی و ... را در قالب شعر به کودکان منتقل کنیم؛ بلکه مسئله اینجاست که کارشناسان برنامه های کودک به ما می گویند زمانی که می خواهند به صدا و سیما بروند و درباره علمی نبودن برنامه های کودکان صحبت کنند، متاسفانه صدا و سیما این مسئله را قبول نمی کند.
وی در پایان در همین زمینه خاطر نشان کرد: کارشناسان برنام های کودک معتقدند که تهیه کنندگان اینگونه برنامه ها خودشان را علامه دهر می دانند و همین مسئله باعث ایجاد چنین فضایی شده است.