آمریکا آنچه که در واقعیت است در کتابهایی از دیدگاه امام خمینی(ره)، رهبر انقلاب و برخی بزرگان منتشر شده است.
گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ در متن زیر به قسمت دوم از کتاب شناسی مختصر و نسبتاً محدودی از انبوه کتاب های منتقدانه نگاشته شده درباره آمریکا پرداخته و کتاب هایی را به صورت گزیده برای افرادی که تمایل دارند یک شناخت نسبی از این کشور و رفتارهای آن بدست بیاورند، معرفی کرده ایم.
در سراشیبی به سوی گومورا: مولف کتاب پروفسور رابرت. اچ. بورک به ریشهیابی وضعیت فرهنگی، اجتماعی و سیاسی جامعه کنونی آمریکا و بحرانهای موجود در آن اهتمام ورزیده و به چارهجویی و ارائه طریق برای جلوگیری از سقوط شهروندان آمریکایی در عذابی مشابه شهر «گومورا» پرداخته است. ویرانگری و تاراج فرهنگ جامعه آمریکا تحت تاثیر «لیبرالیسم مدرن» صورت گرفته است. بورک که در بخش دوم کتاب خویش با تفصیلی در خور، نقش فمنیسم افراطی و رادیکال را نیز در افول فرهنگ و انحطاط جامعه آمریکایی تبیین نموده است.
رمان بیوتن: نوشته رضا امیرخانی. داستان سفرنامه خیالی شخصیتی به نام ارمیا به آمریکاست. در حقیقت این رمان برجسته با کشور آمریکا و مردم آن و نحوه زندگی و تفکر آنان آشنا میشویم. حالت داستانی این کتاب و بیان خوب و درک عمیق نویسنده از جامعه آمریکایی این کتاب را برای جمعهای دانشگاهی تا حد زیادی مناسب میکند.
کتاب آمریکا11 (ویژه مسائل داخلی آمریکا): مروری بر متون فارسی موجود درباره ایالات متحده نشان میدهد در کنار آثار تاریخیای که وقایع مهم داخلی یا خارجی این کشور را شرح میدهند، بیشتر این متون به سیاست خارجی و نقش این دولت در سیاست بینالملل اختصاص دارند و خواننده ایرانی را با مسائل داخلی، به ویژه مسائل اجتماعی آن آشنا نمیکنند. کتاب حاضر به منظور رفع این نقیصه، در نه مقاله تهیه شده است: مقاله اول، با ارائه چهره کلی از فرهنگ عینی جامعه آمریکا نگاهی تقریبا جامع به سبک زندگی آمریکایی دارد و ویژگیهای آن را با استفاده از شاخصهای آماری تجزیه و تحلیل میکند. مقاله دوم، نقش و جایگاه مذهب را در ایالات متحده بررسی میکند و پس از معرفی مهمترین فرقههای مذهبی، فضایی را ترسیم میکند که از نگرش کلی آمریکاییان به جایگاه مذهب در زندگی روزمره به وجود آمده است. در مقاله سوم نیز رابطه میان مذهب و جنبش تی پارتی در این کشور بیان میشود.
بررسی چشمانداز مذهبی ایالات متحده آمریکا: از زمان شروع استعمار، مذهب یک عامل اساسی در تشکیل هویت و ارزشهای مردم آمریکا بوده است. علیرغم پیشبینیهایی که فرض میکنند ایالات متحده راه اروپا را به سمت سکولاریسم ادامه خواهد داد، جمعیت این کشور نسبت به باورها و اعمالشان معتقد بوده و مذهب همچنان نقش اساسیای در زندگی عامه مردم آمریکا ایفا میکند... (مقالهای در معرفی کتاب)
جنگ علیه خانواده: نوشته ویلیام گاردنر. نویسنده کتاب «جنگ علیه خانواده»، در اثر 600 صفحهای خود، به گونهای تفصیلی به بررسی علتهای بروز بحران فروپاشی خانواده در غرب، به ویژه آمریکا و کانادا، پرداخته و در طی نوزده فصل کتاب، با انتقاد از نظریههای فلسفی فراگیر، سیاستهای آموزشی، اقتصادی، فرهنگی، گروههای فشار فمینیستی و لابی همجنسبازان، سکوت یا همراهی کلیسا، نظام تقنینی و قضایی و ...، راهکارهایی را برای کند کردن روند بحران و مهار آن پیشنهاد میکند.
هالیوود و فرجام جهان: اثر سیدابوالحسن علوی طباطبایی. این اثر کتابی است که به بررسی سیاستهای آمریکا در صنعت سینما طی صد سال اخیر میپردازد. این کتاب همزمان با بررسی مسائل تاریخی معاصر در عرصه سیاست و قدرت، به نشان دادن همسویی سیاستگذاریهای هالیوود با مسائل جهانی و چگونگی تفکر حاکم بر سیاست آمریکا پرداخته است.