«خبرگزاری دانشجو» - مهدی تقی زاده؛ یکی از سنتهایی که در عزاداری ایام شهادت حضرت اباعبدالله الحسین (ع) در هیئتهای مذهبی انجام می شود، نامگذاری روزهای دهه اول محرم به نام یک یا چند تن از شهدای کربلاست. این سنت از زمان به حکومت رسیدن صفویان در میان شیعیان عرب و فارس باب شده است. در زمان صفویان شب اول محرم به نام حضرت مسلم ابن عقیل(ع) و شب تاسوعا به نام حضرت عباس(ع) در میان فارسی زبانان نامگذاری شد و نامگذاری روزهای دیگر نیز توسط مداحان اهل البیت (علیهم السلام) در سال های بعد صورت گرفت.
به خودی خود ایرادی به این نحوه نامگذاری وارد نیست و حتی مزایایی نیز دارد؛ چرا که عزاداران حسینی (ع) با شخصیت یاران و خاندان اباعبدالله(ع) بیشتر آشنا میشوند، اما متأسفانه این نامگذاریها موجب برخی اشتباهات در میان بخشی از مردم که اطلاعات کمتری نسبت به واقعه کربلا دارند، شده است؛ به گونه ای که عدهای تصور میکنند مثلاً حضرت ابوالفضل(ع) در روز تاسوعا به شهادت رسیده و گاهی این اشتباه به صدا و سیما جمهوری اسلامی نیز کشیده شده است.
به خاطر دارم در سال های گذشته یکی از گویندگان خبر صدا و سیما تاسوعا را روز شهادت حضرت عباس(ع) معرفی نمود و همچنین متأسفانه امسال یکی از گویندگان رادیو هفتم محرم را روز شهادت حضرت علی اکبر (ع) اعلام و بیان کرد که در چنین روزی کربلا شاهد شهادت ایشان بوده است و ایشان در آستانه تاسوعای حسینی (ع) به شهادت رسیدهاند.
بسیار خوب بود که در کنار این عزاداریهای باارزش، کمی هم به آگاهی دادن به مردم پرداخته می شد تا دیگر کسی به اشتباه روز هفتم محرم را روز شهادت حضرت علی اکبر (ع) معرفی نکند؛ ای کاش عزاداران حسینی(ع) اطلاعات بیشتری نسبت به حضرت اباعبدالله الحسین(ع) داشتند.
امیدوارم مداحان و مبلغان به ترویج فرهنگ عاشورایی و مطلع کردن مردم نسبت به زوایای مختلف این واقعه غم انگیز اهتمام بیشتری ورزند و صدا و سیما نیز نسبت به محتوای برنامه های خود قبل از پخش، نظارت بیشتری داشته باشد.
درخصوص شب هفتم محرم خدمتتون عارضم كه ؛ در جامعه عرب زبان روزهفتم محرم منتسب به روز حضرت ابوالفضل العباس (ع)است كه ما خوزستاني هانيز اين روزراباخواندن مقتل و روضه خواني ها گرامي ميداريم.از چند جهت خوزستاني ها شب هفتم رامنتسب به حضرت ابوالفضل مي دانندچراكه براساس ترتيب مقتل خواني اين گونه است.ثانيابه عقيده عرب هاعباس رانيزازآخربخوانيم سابع يعني شب هفتم ترجمه ميشود./دركل ما شبهاي محرم به ترتيب زيرگرامي ميدارند:
اول:شب خروج كاروان محرم ازمدينه/دوم:شب ورودكاروان محرم به كربلا/سوم:شب حضرت رقيه (س)وفاطمه بيماري كه درمدينه بهمراه حضرت ام البنين(س)ماند/چهارم:ام البنين(س) وطفلان/پنجم:مسلم بن عقيل/ششم:اصحاب/هفتم:حضرت عباس(س)/هشتم:حضرت قاسم/نهم:علي اكبر/دهم:علي اصغر و امام حسين(ع)
پاك گهر-خرمشهر
شب هفتم منتسب به شب حضرت عباس (ع) است البته اگر وارد کشور عراق بشيد که بطور کل متوجه ميشيد که شب هفتم رو بر اساس مقتل خواني هاي معروف بر جاي مونده منتسب به حضرت عباس (ع) ميدونن.البته اين نامگذاري ها يک قرار داده و نه اينکه الزامي در اين نامگذاري ها باشه که بايد به اين نحو برگزار بشه...خواهشن ابتدا تحقيق کنيد و سپس واسه يک مطلب تيتر بسازيد و واکنش نشون بديد...درسته معمولا تو اکثر نقاط کشور شب نهم رو به حضرت عباس منتسب کردن اما اين قسمتا به اين نحو نيست... کافيه تو دهه محرم يه سر به آبادان خرمشهر اهواز ماهشهر شادگان بزنيد و تو مراسماتش.ن شرکت کنيد.عزاداري هاي اين شهرها بسيار خاطره انگيزه داره و قول بتون ميديم که ببرتتون کربلا...""خرمشهر اي نجف ثاني""
نميشه اينو گفت از روي عمد بوده يا عدم دانش کافي