به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، رضا قریبی، مدیر انتشارات موسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران در مراسم صبح ناشر که امروز در مرکز شیرازه برگزار شد، گفت: این موسسه تا به امروز 180 عنوان کتاب چاپ کرده است؛ همچنین ما در حوزه ها مانند حوزه زنان و جوانان هم فعال هستیم؛ از این رو مجله زنان را منتشر می کنیم و همچنینی سایت برای مخاطب جوان نیز راه اندازی کرده ایم.
وی با اشاره انتشار کتاب فصل با عنوان «تاریخ معاصر» ادامه داد: تا به حال 62 عنوان از این کتاب منتشر شده است؛ البته این کتاب نیز مخاطبان خاص به خود را دارد. فصل نامه حوزه تاریخ معاصر است که بیش از یک دهه از چاپ آن می گذرد در کتاب ماه که در قالب تاریخ شفاهی است و موضوعات قبل و بعد از انقلاب در آن به خوبی منتقل شده است.
مدیر انتشارات موسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران با بیان اینکه این موسسه در حوزه های مختلف از قبیل مولتی مدیان هم وارد شده است، ادامه داد: موسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران نرم افزاریی را تولید کرده که بیش از 750 دقیقه مصاحبه است و علاوه بر آن 8 گیگ بابت هم اطلاعات درباره تاریخ ایران در آن وجود دارد؛ این نرم افراز 19 بهمن امسال رونمایی خواهد شد.
قریبی افزود: در نظر داریم در آینده هفته نامه ای را عنوان «خواندنی ها» منتشر کنیم؛ همچنین بنا داریم تا یک روزنامه دیواری را در آینده نزدیک در مدارس توزیع کنیم تا از این طریق دانش آموزان نیز با وقایع تاریخ معاصر ایران آشنا شوند.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر گرانی کاغذ و تاثیرش در چاپ کتاب، با بیان اینکه این موضوع خیلی بزرگ نمایی شده است، گفت: قطعا افرادی با فرافکنی می خواهند مسئله گرانی کاغذ را در کشور بزرگ کنند؛ در واقع عده ای ناشران اصلا در این عرصه تخصص ندارند و به همین دلیل با مشکلات روبه رو می شوند از این رو می خواهند مشکلات موجود در عرصه چاپ و کتاب را بزرگنمایی کنند.
مدیر انتشارات موسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران با بیان اینکه قیمت کاغذ هم مانند سایر کالاها نسبت به گذشت زمان رشد چندانی نداشته است، تصریح کرد: طبیعتا ما هم از گران شدن کاغذ ضرر کرده ایم؛ با این حال به عقیده من این مسئله چندان در وضعیت کتاب کشور موثر نبوده است؛ در واقع مشکل اصلی ما در حوزه کتاب، بخش فروش و توزیع کتاب است و اگر بتوانیم کتاب های چاپ شده خود را به خوبی به فروش برسانیم، بسیاری از مشکلات ما در این زمینه کاهش می یابد.
قریبی در پایان با اشاره به ساخت سریال های تاریخی خاطر نشان کرد: اینگونه فیلم ها و سریال ها چون به کشورهای دیگر هم ارتباط دارد، طبیعتا باید واقعیت ها به شکل درست در آن به تصویر کشیده شود. در واقع حساسیت روی فیلمها و سریال های تاریخی بالاست؛ از این رو خط فکری که در این سریال ها دنبال می شود، از اهمیت بالایی برخوردار است و باید در انتخاب خط فکری دقت کرد.