عباس حاجی آخوندی در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، گفت: ایران تنها کشوری نیست که از آویشن شربت تولید کرده است، شربت ضد سرفه در بیشتر کشورها تولید و مصرف می شود لذا این یک نوآوری نیست.
زادگاه شربت آویشن ایران است و در گذشته قدیمی ترین کشوری بودیم که از این شربت استفاده می کردیم.
وی افزود: کشورهای بسیاری هم اکنون این شربت را ساخته اند و استفاده می کنند و به تاثیرات درمانی آن اعتقاد دارند.
شربت های ضد سرفه گیاهی مورد تأیید سازمان بهداشت جهانی است و این شربت ها کاملاً استاندارد هستند. استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: داروهای گیاهی که مجوز وزارت بهداشت و درمان را دارند در واقع همان مسیری که یک داروی شیمیایی وارد داروخانه می شود و در چرخه درمان قرار می گیرند، را طی می کنند.
وی تصریح کرد: در واقع همان ضوابطی که در مورد داروهای شیمیایی رعایت می شود، درباره داروهای گیاهی نیز رعایت می شود و لذا از نظر ثبت فرآورده های دارویی در وزارت بهداشت یک مرحله قانونی را طی می کنند و اگر اثر کمتر از داروهای شیمیایی داشته باشند اصلاً ثبت نمی شوند.
حاجی آخوندی با اشاره به ضوابط موجود درخصوص داروهای گیاهی، بیان کرد: ضوابط داروی گیاهی مثل ضوابط داروی شیمیایی است، شربت های گیاهی هم دارای اثرات اکسپکتورانت هستند و در فارموکولاژی و منابع دارویی اثرات آنها اثبات شده است.
وی افزود: شربت های گیاهی که دارای آویشن هستند در علم داروسازی وجود دارد و البته تاثیر دارو، بستگی به میزان مصرف دارد چون مقدار را که تغییر بدهید، مطمئناً دچار عارضه هایی می شوید.
استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران درمورد مصرف بیش از حد از این دارو، بیان کرد: افراط در مصرف این داروی گیاهی، می تواند آسیب رسان باشد اما درصورتی که در حد نرمال و معمولی مصرف می شود، کمترین عارضه ها را به همراه دارد.
وی در ادامه تصریح کرد: همه افراد می توانند از این شربت های گیاهی استفاده کنند اما برای هر سنی دز خاصی در نظر گرفته می شود که باید رعایت شود. حاجی آخوندی درمورد مصرف داروی گیاهی ضد سرفه اظهار داشت: معمولاً توصیه می شود که این شربت را افراد سه بار در روز استفاده کنند اما زمانی که بیماری حاد باشد افراد می توانند 4 بار در روز از این شربت را استفاده کنند.
وی به بیمارانی که از این شربت های گیاهی استفاده می کنند، توصیه کرد: بهتر است هنگام استفاده از این شربت ها، مقداری از دارو در دهان نگه داشته و سپس قورت داده شود.
شربت ضد سرفه، برای بیماری های تنفسی، بیماری های ریوی، سرماخوردگی نیز کاربرد دارد. مشاور طب سنتی و داروهای گیاهی وزارت بهداشت در پایان گفت: این شربت ها ضد سرفه و خلط آور هستند و دردها را تسکین می دهند. 10 کارخانه و شرکت در حال حاضر شربت آویشن را تولید می کنند و آن هایی که استاندارد هستند، به نظام بهداشت و درمان کشور کمک می کنند و بر تأمین سلامت مردم اثرگذارند.