به گزارش گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، علیرضا زاکانی عضو کمیسیون ماده 10 احزاب در نشست هم اندیشی احزاب و گروهها با حضور وزیر کشور با تبیین روند اصلاح قانون احزاب در مجلس شورای اسلامی افزود : دوستان مکرر درباره این قانون صحبت کرده اند در حالی که این قانون مربوط به 32 سال قبل است و گردآوری تجربیات در این زمینه در وزارت کشور از دوره قبل آغاز شد.
وی گفت: بیش از یک سال و نیم تلاش وزارت کشور در کمیسیون ماده 10 احزاب ، امکانی را فراهم کرد که مقدمه آن ارتباط با 10 نفر از شخصیت های سیاسی و احزاب با سلایق مختلف بود.
زاکانی افزود: در این خصوص نظر مجلس ، مرکز پژوهشها و کارشناسان مختلف اخذ شده است .
دبیرکل جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی گفت : قانونی که در این زمینه تدوین و در کمیسیون تصویب شده ،آماده ارائه در صحن مجلس است .
وی افزود : از ویژگیهای این قانون، توجه رسمی به احزاب است و حکومت هم موظف خواهد بود امکانات مختلف از جمله رسانه ای را در اختیار احزاب قرار دهد.
زاکانی حمایت جدی از احزاب و اختصاص یارانه به آنها را از دیگر ویژگیهای این قانون برشمرد و گفت : با دسته بندی احزاب سعی شده است به توسعه فعالیت آنها توجه شود لذا ما در کمیسیون ماده10 احزاب این دغدغه را داریم که چرا احزاب فعال نبودند.
وی افزود: دقت ، مسئولیتپذیری و تلاش احزاب برای تشکیل جبهه های سیاسی از دیگر موارد این قانون است .
عضو کمیسیون ماده 10 احزاب گفت: توقع احزاب این است که کشور حزب را به رسمیت بشناسد ، اما باید دید خودمان به عنوان احزاب آن را به رسمیت شناخته ایم ، آیا خودمان قائل به حرفزدن و تفاهم در اصول کلی و انقلابی هستیم ؟
وی اضافه کرد: خود ما چقدر نقدپذیر بوده ایم و آنقدر روراست هستیم که همدیگر را نقد کنیم ، از این رو نخستین اشکال به خود احزاب باز میگردد.
زاکانی گفت: فارغ از هر موضوعی ابتدا باید قانون شفافتر شود هر چند قانون فعلی شفاف است اما ما تن به قانون نمی دهیم و مشکل ایجاد می کنیم .
وی افزود : اگر میخواهیم احزاب در کشور پا بگیرند ، باید حتما از خودشان شروع کنند و درباره اعتقادی که دارند آن را در مرامنامه شان بگنجانند و طبق آن عمل کنند.
عضو کمیسیون ماده 10 احزاب گفت: کادرسازی ، داشتن برنامه برای کشور و تولید حرف و انتقال آن به جامعه از دیگر وظایف احزاب است و اگر احزاب صادقانه در این مسیر حرکت کنند ، با اقبال مواجه خواهند شد چرا که نمیتوان فقط به پوسته حزب توجه کرد و با محتوای آن کاری نداشته باشیم.