سید جواد هاشمی در گفتوگو با خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، در خصوص سینمای امید گفت: فکر می کنم شعار آقای ایوبی درباره تحقق سینمای امید، برای ورود همه اهالی سینما و برگشت آنها به این خانواده بوده و وی خواسته که این اتفاق شکل بگیرد؛ در بین کسانی که رفتند و کمتر فیلم می سازنند، افراد بزرگی وجود دارد و کسانی هستند که از ظرفیت سینما برای ورود ناامید می باشند.
وی در همین زمینه افزود: من فکر می کنم قصد آقای ایوبی برای ابراز شعار امید این امر باشد، در عین حال نمی دانم چه بارقه ای باید در جشنواره دیده شود؛ به نظرم امسال جشنواره از حیث حضور اهالی بزرگ سینما، نسبت به سال های گذشته پررونق تر است؛ چون امسال اکثر هنرمندان بزرگ در جشنواره شرکت دارند.
بازیگر سینما و تلویزیون تصریح کرد: معتقدم جشنواره فجر از بعد کمی و کیفی باید شایسته باشد تا سینمای ایران بتواند به فعالیتش هم برای جذب مخاطب و هم اقناع فستیوال به جهت هنری ادامه دهد، بنابراین جشنواره باید مملو از کمیت و کیفیت باشد و ما شاهد باشیم کشوری که بسیار فرهنگی است فیلم های فرهنگی و فراوانی هم می سازد.
هاشمی گفت: من به شخصه معتقد هستم هر کسی می تواند ریسک کند و فیلم بسازد، اما با توجه به اینکه حال و هوای کشور ما و شرایط خاص فرهنگی ایران اقتضائات خود را دارد و این به شکل قانون درآمده، مسلماً فیلمی که ساخته می شود تا با ضوابط جمهوری اسلامی هماهنگ و منطبق نباشد اکران نخواهد شد، حتی اگر قول اکران آن هم داده شده باشد؛ در هر صورت من بعید می دانم فیلمی که پروانه نمایش گرفته باشد، ولی با این قوانین و اقتضائات ساخته نشود، اکران شود، در عین اینکه فیلم هایی بودند که البته ممکن است خیلی کوتاه اکران شده باشند.
وی ادامه داد: به نظرم هر فیلمی که توقیف شود حساسیت ایجاد می کند، به عنوان مثال «سنتوری» یکی از ضعیف ترین فیلم های تاریخ کارگردان فیلم بود و یا «گشت ارشاد» فیلم ممتازی نبود، اما چون پخش آن توقیف شد فروش بالایی کرد. من فکر می کنم اهالی سینمای ما خود این مسائل را رعایت می کنند، بنابراین نیازی به سانسور و در حقیقت جلوگیری از ممیزی های سخت نیست.
بازیگر تلویزیون و سینما اظهار داشت: ما فرهنگی به وجود آورده ایم که باعث شده سینماگران بدانند چه فیلمی باید بسازند؛ چرا که اگر ندانند خودشان ضرر می کنند. در حال حاضر هیچ تهیه کننده ای وارد عرصه سینما نمی شود مگر اینکه به واسطه فروش فیلم هزینه اش بازگردد. متاسفانه در حال حاضر از این حربه سوءاستفاده شده و بر این مبنا فیلمی ساخته می شود و شایعه می کنند که ممیزی دارد، در این صورت چند سالی پشت اکران می ماند و در نهایت به گونه ای نفوذ پیدا می کند و از یک دریچه ای منتشر می شود؛ به نظر من این کار صحیحی نیست، باسیاست می توان بهتر در این مسیر پیش رفت.
هاشمی در خصوص حضور فیلم معراجی ها در جشنواره فجر سال جاری عنوان کرد: به نظرم «معراجی ها» این ظرفیت را ندارد که امسال به عنوان فیلم برتر در جشنواره فجر معرفی شود، اگر هم باشد بعید می دانم در جشنواره به فیلمی با این مضمون توجه شود. تا به حال در کدام جشنواره چنین چیزی مشاهده شده است؟
هاشمی در پایان گفت: در طول تاریخ سینمای ایران دیده ام که همیشه پرفروش ترین فیلم ها فیلم های دفاع مقدس بوده که البته مهجور مانده است، به عنوان نمونه می توان به فیلم های برزخی ها، عقاب ها، کانیمانگا، افق، آژانس شیشه ای و اخراجی ها در طول تاریخ سینمای دفاع مقدس در کشور اشاره کرد.