جلیل جعفری بنه خلخال، عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی از مخالفان تصویب نرخ 15 سنتی خوراک پتروشیمی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو» گفت: من و بسیاری از نمایندگان مجلس با تعیین قیمتی بالاتر از 10 سنت موافق نبودیم، چرا که هم زمان بازگشت سرمایه بیشتر میشود و هم تمایل سرمایهگذاران برای ورود به این صنعت کاهش پیدا میکند.
وی افزود: در جلسه مجلس نرخ 15 سنت تصویب شد، اما یک تبصره نیز به آن خورد که شرایط موجود را کمی تعدیل میکند.
جعفری ادامه داد: آنهایی که تمایل به سرمایهگذاری و احداث واحدهای پتروشیمی در مناطق محروم و کمتر توسعه یافته دارند، قیمت گاز برایشان به صورت پلکانی کاهش داده میشود، تا زمانی که نرخ بازگشت سرمایهشان به 30 درصد برسد، یعنی سرمایه اولیهشان در 3.5 سال برگرد.
وی در توضیح دلایل مخالفت خود با قیمت مصوب شده بیان کرد: سرمایهگذاران این صنعت، عموما سرمایهگذاران بینالمللی هستند که به کشورهای همسایه نگاه میکنند. از آنجا که در این کشورها، نرخ بازگشت سرمایه حداکثر 2 سال است و قیمت گاز طوری تعیین میشود که برای سرمایهگذار جذابیت داشته و ایجاد انگیزه کند، این سرمایهگذاران جذب این کشورها خواهند شد.
نماینده مردم اردبیل اضافه کرد: در حال حاضر نرخ خوراک گازی واحدهای پتروشیمی در کشور عربستان حدود 7 سنت و در قطر 3 سنت میباشد. متاسفانه این عدد را در مجلس بالا بردند و نمایندگانی بودند که بر این موضوع تاکید داشتند.
وی تصریح کرد: به نفع منافع ملی بود که این نرخ حداکثر 10 سنت باشد. با قیمت تعیین شده تمایل سرمایهگذاران برای ورود به این حوزه کمتر میشود، البته ممکن است تبصره خورده شده مقداری این موضوع را تعدیل کند، چرا که پتروشیمیها در مناطق کمتر توسعه یافته احداث میشوند و با تخفیفی که اعمال خواهد شد، این عدد بین 10 تا 15 سنت خواهد بود. باز هم ما امیدواریم که سرمایهگذاران بیشتری به این حوزه وارد شوند.