به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، سیدنظامالدین موسوی، مدیرعامل خبرگزاری فارس در مراسم بزرگداشت شهید اصغر وصالی و شهدای پاوه که عصر امروز در این خبرگزاری برگزار شد، با بیان اینکه شاید افراد بسیاری آن طور که باید شهید وصالی را نشناسند؛ گفت: در واقع لایه های غفلت بر اندیشه های افراد نشسته است؛ از این رو باید هر چند وقت یکبار حماسه های این شهدا بازخوانی شود تا تلنگری باشد برای افراد.
وی ادامه داد: باید برای از بین نرفتن اسطوره های دوران دفاع مقدس همواره تلنگری به خود بزنیم. پاوه حماسه بزرگی بود و برای آزادسازی این شهر امام خمینی (ره) شخصا وارد شده و دستور آزادسازی آن را صادر کردند.
سیدنظام الدین موسوی با بیان اینکه حاتمی کیا فیلم «چ» مسائل باارزشی را به تصویر کشیده، گفت: همانطور که مریم کاظم زاده، همسر شهید وصالی در نامه تشکر خود به حاتمی کیا نوشته، «چ» از جنس انقلاب اسلامی است و باورها، آرمان ها و ارزش های آن دوران را دوباره احیا کرده است.
مدیرعامل خبرگزاری فارس خاطر نشان کرد: یکی از نقاط قوت «چ» به تصویر کشیدن عظمت و حماسه آفرینی های شهید وصالی است.
در ادامه علی شادمانی، معاون ستاد کل نیروهای مسلح با اشاره به آشنایی اش با شهید وصالی گفت: در سال 59 با این شهید آشنا شدم. 4 روز بعد از حمله عراق به کشورمان، ستونی از دشمن که خیال می کرد منطقه مورد نظرشان را به طور کامل تصرف کرده اند، به سمت کشور حرکت کرد که توسط شهید وصالی و یارانش به آتش کشیده شد.
معاون ستاد کل نیروهای مسلح گفت: عقیده ام بر این است که دفاع مقدس یک هفته پس از انقلاب و با شروع درگیریهای داخلی آغاز شد؛ در واقع ما در مدت زمانی 2 ساله ناآرامی هایی را در کردستان دیدیم؛ همچنین کودتای نوژه و سرانجام دفاع مقدس از جمله اتفاقات بود که در بعد از پیروزی انقلاب اسلامی به وقوع پیوست.
وی با بیان اینکه طبیعتا بصیرت و شعور معنوی شهید وصالی باعث شد که وی از تهران به سمت پاوه حرکت کند؛ افزود: قطعا چنین حرکتی برای ما پیام مسئولیت شناسی است؛ به عبارت دیگر از این اقدام شهید وصالی باید بیاموزیم که برای دفاع از تمامیت کشور، ناموس، انقلاب و ... دوباره آماده باشیم.
شادمانی بیان داشت: در جنگ های کردستان اثری از قدرت مادی وجود نداشت، قطعا دشمن با تمام توان خود به کشورمان حمله کرد تا انقلاب اسلامی را نابود کند، ولی امروزه آرامش به منطقه برگشته و ما در حال انجام فعالیت های عمرانی مان هستیم.
معاون ستاد کل نیروهای مسلح ادامه داد: امام خمینی (ره) عنوان کردند که فرمانده کل قوا خدا است و شهید وصالی این سخن را به خوبی درک کرده بود؛ به همین دلیل بود که قبل از فرمان امام برای آزادسازی پاوه به این شهر حرکت کرد.
وی تصریح کرد: مریم کاظم زاده، همسر شهید وصالی تنها زنی بود که در آن شرایط سختی که در کردستان حاکم بود در کنار مردان حاضر شد و قطعا وی الگویی برای جامعه مان است. همسر شهید وصالی درسش را از حضرت زینب به خوبی فرا گرفته است.
شادمانی با بیان اینکه اگر شهید چمران در پاوه حضور پیدا نمی کرد، باز هم شهید وصالی اتفاقات را همانگونه که رخ داده، به سرانجام می رساند، خاطر نشان کرد: در آن شرایط سخت که همه مقرهای شهر جز سپاه و ژاندارمری سقوط کرده بود هیچ اثر شکنندهای در روحیه اصغر وصالی به وجود نیامد و از این جا معلوم میشود که انگیزهای معنوی در وجود این شهید قرار دارد.