دولت تدبیر امید بر خلاف وعده های رئیس جمهور برخوردی با رسانه ها داشت که زیاد دور از انتظار نبود. در این یادداشت سعی شده زوایای برخورد رسانه ای دولت تدبیر و امید مورد بررسی قرار بگیرد.
گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو»- زمانی که حسن روحانی در تکاپوی انتخابات ریاست جمهوری بود مانند همه کاندیداها وعده هایی را داد که بخشی از آن وعده های انتخاباتی مربوط می شد به رسالت رسانه ها و اینکه رسانه ها باید «مفری برای باز شدن فضای جامعه» شوند. کمی بعد از آن بود که آقای روحانی رسانه های ایران را با کره شمالی مقایسه کرد و مدعی شد که ما باید تکثر رسانه ها را بپذیریم.
رئیس جمهور قانونی کشور آن زمان ایران را با کره شمالی مقایسه کرد ولی امروز که خود در رأس کار قرار گرفته است عمدا و یا سهوا برخورد گزینشی را در رابطه با رسانه ها در پیش گرفته است و هر رسانه ای که رویه نقد منصفانه علیه دولت را هم پیش گرفته توسط ماشین جنگ رسانه ای قوه مجریه از سر راه کنار می رود.
گاهی بازخوانی برخی مسائل بد نیست و به خصوص برای کسانی که زمانی مدعی بودند با کلید آمده اند و داس های درو را کنار گذاشته اند. دکتر روحانی در زمان دادن وعده ها رسانههای تصویری، صوتی، مکتوب و اینترنتی را در نسل جوان و ساخت الگوها در جامعه موثر برشمرده و بر الگو بودن رسانهها در جامعه بعد از خانواده و محیطهای آموزشی تاکید کرده بود. رئیس جمهور درباره علت مراجعه برخی جوانان به رسانههای بیگانه توضیح داده بود که دنیای امروز دنیای ارتباطات و رسانه است و همه رسانهها و کشورها میخواهند محصولات خود را به کشورهای دیگر عرضه کنند؛ ما نیز همین هدف را دنبال میکنیم. نمیشود دروازه ورود صدا و تصویر رسانهها را به کشور بست؛ چرا که امکانپذیر نیست و تنها راه کند کردن اثر رسانههای دیگر فعالتر و قویتر کردن رسانههای داخلی است.
کمی بعد از این اظهارات که در پوشش الفاظ و کلمات زیبا و دهان پر کن صورت گرفت دولت یازدهم ترجیح داد که استراتژی را در خصوص رسانه ها وا نهاده و به تاکتیک های مقطعی رو بیاورد. معاونت حقوقی رئیس جمهور 50 شکایت از 15 رسانه که در دولت محمود احمدی نژاد به قوه قضائیه ارسال شده بود را بازپس گرفت تا جلوه ای از نوع برخورد خود با رسانه های منتقد را به نمایش بگذارد. اطراف رئیس جمهور را اما کسانی پر کرده اند که مطبوعات را «رکن چهارم دموکراسی» می دانند؛ از مدیران کل ادارات امنیتی تا زندانیان فتنه 88 تیم مشاوران رسانه ای رئیس جمهور را تشکیل داده اند که در زمان اصلاحات رشد و نمو پیدا کردند و همین مسئله این شائبه را به وجود می آورد که این شکایت ها صرفا از رسانه هایی باز پس گرفته شد که در راستای منویات آقای روحانی قلم زنده اند.
با وجود اینکه حسن روحانی در زیر چتر ادبیات فاخر حمایتی خود تلاش داشت چهره ای حامی رسانه از خود نشان دهد اما در عمل از اولین حضور خود در رسانه ملی نیز نشان داد که جای کلید داس را در دست دارد و خیلی سریع نسبت به انتقاد عابدینی، مجری گفتگوی ویژه خبری در خصوص برنامه هسته ای وی را متهم کرد که این سخنان را از پشت صحنه به وی دیکته میکنند.
با تشکر از مطالب ارزنده تان.
واقعا آنچه نوشتيد حرف همه جوانان پيگير برنامه هاي دولت بود. نمي دانم با اين حرکات احمقانه خود چه هدفي را دنبال مي کنند. دقيقا 180درجه معکوس حرف هايشان عمل مي کنند.
ما را ياد فريادهاي آزادي خواهي و دموکراسي سران غربي مي اندازد.
بابا اين دولت راستگويان است همه شما اشتباه مي کنيد فقط دولت حاج حسن است که درست حرکت مي کند. اينقدر انتقاد نکنيد چون ممکن است فرمان از دست آقاي عصباني در برود و به ديوار بکوبد
واقعا آنچه نوشتيد حرف همه جوانان پيگير برنامه هاي دولت بود. نمي دانم با اين حرکات احمقانه خود چه هدفي را دنبال مي کنند. دقيقا 180درجه معکوس حرف هايشان عمل مي کنند.
ما را ياد فريادهاي آزادي خواهي و دموکراسي سران غربي مي اندازد.
شما واقعا از دنيا چي مي خواين؟؟؟
حتي ايدئولوژي خودتونم قبول ندارين ...
منم يه بي سوادم به حاج آقا بگيد يادش رفته منو توقيف کنه
آردس: آسمان اول - کهکشان راه شيري - منظومه ي شمسي - کره ي زمين - قاره ي آسيا - جمهوري اسلامي ايران.