ایوب اسماعیلی، صاحب امتیاز نشریه دانشجویی «کلید» در گفتوگو با خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، گفت: موضوع اصلی نشریه «کلید» مسائل روز سیاسی جهان است که البته علاوه بر حوزه سیاسی، مسائل فرهنگی و امور صنفی مربوط به دانشگاه را هم مورد بررسی قرار می دهد.
وی ادامه داد: از مهر 92 شروع به فعالیت کردیم و نشریه را فقط به صورت مکتوب چاپ می کنیم، متاسفانه هنوز احساس نیاز به نشریات الکترونیک در دانشگاه ما به وجود نیامده، هر چند بالطبع مخاطبان این گونه نشریات بیشتر هستند، اما با توجه به نبود امکانات دسترسی به اینترنت و فضای مجازی در حال حاضر ظرفیت نشریات الکترونیک در دانشگاه فرهنگیان اهواز فراهم نیست.
اسماعیلی گفت: تا کنون سه شماره از نشریه کلید را چاپ کردیم که استقبال نسبتاً خوبی را شاهد بودیم؛ اگر چه گاهی دانشجویان نظرات و انتقاداتی دارند که این نشان می دهد حداقل نیمی از آنها از کلید استقبال می کنند.
صاحب امتیاز نشریه دانشجویی «کلید» در بخش دیگری از سخنانش عنوان کرد: از بهمن ماه 91 تا به امروز آیین نامه و مصوبات جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی در خصوص نشریات دانشجویی به دانشگاه های فرهنگیان ابلاغ نشده و به این دلیل دانشگاه ما به هیچ عنوان مسئولیت تامین هزینه ها و چاپ نشریه را نمی پذیرد.
وی در همین زمینه افزود: البته چون از ابتدا برای چاپ نشریه مستقل عمل کردیم، مسئولان از این مسئله سوء استفاده کرده و برای تامین هزینه ها اقدام نمی کنند. گرچه با هزار مشقت هزینه های دو نشریه اول را از آنها گرفتیم، اما برای شماره آخر هزینه را کاملاً شخصی تامین کردیم.
اسماعیلی با اشاره به اینکه متاسفانه در حال حاضر مجوز رسمی فعالیت نشریه را در اختیار نداریم، اظهار داشت: برای آخرین بار که به سراغ مسئولان رفتیم گفتند به ما کمک نمی کنند، اما این جواب برای ما قانع کننده نیست، سوال ما این است که مگر چاپ این نشریه با این تیراژ کمی که الان چاپ می شود چقدر هزینه دارد که دانشگاه نمی تواند آن راتامین کند؟
صاحب امتیاز نشریه دانشجویی «کلید» در ادامه در پاسخ به پرسشی مبنی بر لزوم الکترونیکی شدن نشریات دانشجویی اظهار داشت: طبعاً بهتر است نشریات به سمت الکترونیکی شدن پیش روند، اما متاسفانه زیرساخت این مسئله در دانشگاه ما فراهم نیست؛ از آنجایی که مخاطبان اصلی کلید دانشجویان هستند و از طرفی زیرساخت های مربوط به نشریات الکترونیک در دانشگاه فرهنگیان فراهم نیست، با الکترونیکی شدن، مخاطبانمان را از دست می دهیم، اما به شخصه معتقدم نشریات الکترونیک نسبت به مکتوب بهتر جواب می دهند.
وی در بخش دیگری از سخنانش به مشکلات و موانع نشریات مکتوب اشاره کرد و گفت: به عنوان مثال ممکن است به دلیل تاخیر در تامین هزینه ها و بهانه های چاپخانه، چاپ نشریه امروز به سه روز آینده موکول شود، مشکلی که در چاپ دو نشریه قبلی با آن روبرو بودیم و طبعاً این مسئله مشکلاتی را به همراه خواهد داشت.
اسماعیلی در بخش پایانی سخنانش خاطرنشان کرد: به هرحال معتقدم صرفه جویی در هزینه های یک نشریه و کاسته شدن مشکلات و مسائلی که در روند چاپ آن وجود دارد از ویژگی های نشریات الکترونیک به شمار می آید و قطعاً بهتر است نشریات دانشجویی به این سمت حرکت کنند.