محمد پولادگر در گفت و گو با خبرنگار ورزشی«خبرگزاری دانشجو»، در خصوص دیدار سال گذشته رهبر معظم انقلاب و اهالی ورزش و تحقق سخنان ایشان در ورزش کشور گفت: ایشان در آن دیدار بحث احیای فرهنگ و اصول اخلاقی- اسلامی را مطرح کردند و تأکید داشتند که این مسئله باید در ورزش احیاء شود.
وی در ادامه افزود: با توجه به تأکید رهبری این مسائل در ورطه عمل دیده نشد و رهبری به صدا و سیما اشاره مستقیم داشتند که آنها در این ناهنجاری ها بی تاثیر نبوده اند.
رئیس فدراسیون تکواندو خاطرنشان کرد: جلسه ای با این طرح موضوع در شبکه سه برگزار شد و مسئولین، قهرمانان و روسای فدراسیون ها دیدگاه های خود را بیان کردند ولی اگر بخواهند صادقانه بگویم این مسئله تنها به حرف خلاصه شد و باز هم فرمایش آقا که ناشی از دلسوزی و دقت نظر و تدبیر بود عملی نشد.
وی در خصوص اخلاق در ورزش و معرفی الگوهای مناسب در عرصه ورزش و تاکید رهبر انقلاب بر این موضوع گفت: در این حوزه جلسه ای با وزیر ورزش برگزار شد و وی به این نکته اساسی اشاره کرد که به زنگاه و شاه بیت موضوع اخلاق در ورزش بود.
پولادگر تصریح کرد: همه ما در رابطه با اخلاق خوب حرف می زنیم و یک پا مدرس اخلاق هستیم ولی در عرصه ورزش و برای جوانان فقط اخلاق عملی می تواند کارساز باشد نه حرف زدن و صحبت های تکراری که متاسفانه این موضوع مغفول مانده است.
وی یادآور شد: اخلاق عملی با عمل خودمان به دست می آید و به خصوص مسئولین و افراد شاخص باید در این مسئله سرآمد باشند البته وزیر ورزش دو ماه پیش به این موضوع اشاره کردند و تأکید داشتند که اخلاق عملی تأثیربیشتری خواهد داشت.
عضو هیئت اجرایی کمیته ملی المپیک در خصوص تاکید رهبر معظم انقلاب بر حضور زنان در میادین ورزشی و معرفی آنها به عنوان الگوی یک زن مسلمان گفت: خوشبختانه فدراسیون تکواندو در این حوزه نتایج خوبی گرفتند که باید توسط رسانه ها و صدا و سیما بیشتر منعکس می شود.
وی افزود: این مسئله به قدری اهمیت دارد که این موضوع ورزشکار چه مدالی گرفته است را تحت الشعاع قرار می دهد؛ طی چند سال گذشته ما تأثیر حضور قهرمانان محجبه کشورمان را در رقابت های بین المللی دیدیم و شاهد بودیم که ورزشکاران برخی کشورهای اسلامی که حجاب در آنها اجباری نمود و بدون حجاب اسلامی در رقابت ها شرکت می کردند امروز با حجاب کامل وارد عرصه ورزش شدند.
پولادگر تصریح کرد: امروز دختران محجبه در ورزش تکواندو بسیار زیاد شده اند و باید رسانه ها به عنوان یک موضوع مدنظر رهبری به آن بپردازند.
وی یادآور شد: فدراسیون تکواندو موفق شده است از فدراسیون جهانی مجوز بگیرد و حضور زنان با حجاب اسلامی در قوانین جهانی این رشته ثبت شده است در حالیکه برخی رشته ها برای حضور در هر رویداد مجوز بگیرد.
رئیس فدراسیون تکواندو در پاسخ به این سئوال که چرا جامعه ورزش در عملی کردن رهنمودهای رهبری ناموفق بوده است، گفت: نمی توان گروه خاصی را در این قضیه مقصر دانست در عین اینکه همه در کنار هم مقصر هستند؛ نه می توان گفت که ورزش مقصر است و رسانه را تبرئه کرد و نه می توان گفت که ورزشکار و قهرمان در این قضیه کوتاهی کرده و مربی نقشی نداشته است.
وی افزود: در عرصه ورزش همه باید هماهنگ باشند و درست و منطقی در مسیر تحقق این اهداف حرکت کنند.
پولادگر در ادامه به عملکرد فدراسیون تکواندو در تحقق منویات رهبر معظم انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت: در رابطه با موضوعات فرهنگی- اخلاقی در اردوها سال ها از روحانیون استفاده می کردیم ولی تجربه نشان داد که خیلی از این افراد علی رغم اینکه مبلغ هستند به دلیل شناخت از مخاطبان ورزشکاران و شرایط اردو و مسابقات تأثیر لازم را نداشتند.
وی افزود: در ادامه تصمیم گرفتیم از روانشناسان استفاده کنیم ولی چون بچه ها تعلقات دینی زیادی داشتند تصمیم گرفتیم با مشارکت بخشی از حوزه علمیه قم دوره مخاطب شناسی و آموزش مبلغ ورزشی را برگزار کنیم که برای این منظور تفاهم نامه ای را با جامعه المصطفی امضاء کردیم که اولین دوره را در بهمن ماه آغاز کردیم که این دوره اردیبهشت ماه به پایان می رسد.
رئیس فدراسیون تکواندو یادآور شد: بخش اصلی این دوره آموزشی مخاطب شناسی است که مبلغان در آن ایفای نقش می کنند تا در راستای تفکر دینی و اسلامی برای قهرمانان گام بردارند چرا که جامعه جوان متاثر از این قهرمانان هستند و لازم است شرایطی مهیا شود که اصول دینی و مذهبی در اردوها پررنگ تر و یا احیاء شود.
وی در پایان گفت: در بخش تربیت مبلغان زن نیز فروردین ماه دوره ای را آغاز می کنیم تا در این حوزه نیز مشکلی وجود نداشته باشد.