گروه اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»؛ همان روزهای اولیه ی سال 92 بود که خبر رسید استان بوشهر لرزیده است. ساعت 16 و 22 دقیقه و 49 ثانیه روز سه شنبه بیستم فروردین مکاه 92 در عمق 12 کیلومتری زمین زلزله ای به بزرگی 6.1 ریشتر (مقیاس قدرت امواج درونی زمین) استان بوشهر را لرزاند که بلافاصله پس از وقوع زمینلرزه در منطقه «کاکی» بوشهر پنج تیم ارزیاب به محل حادثه اعزام شدند و مناطق «دیر»، «خورموج» و «کنگان» را مورد بررسی قرار دادند.
نیروهای امدادی بلافاصله به محل اعزام شدند و سگ های ارزیاب، منطقه را جستجو کردند.
پس لرزه های شدید بعدی موجب وحشت ساکنان آن مناطق شده بود و از طرف دیگر، گرمای هوا و کمبود امکانات بهداشتی اذیتشان می کرد.
همان موقع ها بود که بازار شایعات در مورد آسیب دیدن نیروگاه اتمی بوشهر داغ شد و رسانه ها، خصوصا آن طرف آبی ها به این شایعات امن زدند.
اما بلافاصله، مقامات مسئول از جمله مجری طرح نیروگاه اتمی بوشهر اخبار مربوط به خسارات وارده به نیروگاه اتمی بوشهر در اثر این زلزله را تکذیب کرد و گفت: نیروگاه اتمی بوشهر با مرکز زلزله چند صد کیلومتر فاصله داشته و هیچ آسیبی به این نیروگاه نرسیده است، بنابراین اخبار منتشره در این زمینه دروغ است.
مجری طرح نیروگاه اتمی بوشهر، دلیل این امر را فاصله حدود 150 تا 160 کیلومتر محل وقوع زلزله با نیروگاه بیان کرد و خیال همه را بابت آسیب دیدن نیروگاه راحت کرد.
همچنین فریدون عباسی، رییس سازمان انرژی اتمی ایران بعد از وقوع زلزله در بوشهر تاکید کرد که این زلزله هیچ اثری در تاسیسات نیروگاه اتمی بوشهر نداشته است؛ چرا که نه فقط نیروگاه در حال تولید برق و اتصال به شبکه نبوده، بلکه در صورت کار هم، طراحی نیروگاه بوشهر به گونهای است که در برابر بیش از 8 ریشتر هم مقاومت دارد.
بعد از آن هم آژانس بینالمللی انرژی اتمی در بیانیهای اعلام کرد: مرکز بینالمللی ایمنی زمینلرزه آژانس بینالمللی انرژی اتمی به مرکز حوادث و موقعیتهای اضطراری آژانس اطلاع داد که زمینلرزه در ساعت 11:53 در تاریخ 9 آوریل 2013 در 91 کیلومتری نیروگاه برق هستهیی بوشهر رخ داده است.
در این بیانیه آمده است، ایران به مرکز حوادث و موقعیتهای اضطراری آژانس در این باره اطلاع و گزارش داد که هیچ صدمهای به نیروگاه برق هستهیی بوشهر وارد نشده و هیچگونه انتشار رادیواکتیو در این تاسیسات رخ نداده است.
آژانس در این بیانیه افزود: براساس این اطلاعات و تحلیل مرکز بینالمللی این زمینلرزه، مرکز حوادث و موقعیتهای ضروری آژانس که شدت زمینلرزه و دیگر پارامترهای زمینلرزه و نیز محل آن را بررسی میکند، در حال حاضر درخواست اطلاعات بیشتری از ایران ندارد.
از طرف دیگر نگرانی هایی در مورد خسارت به تاسیسات پارس جنوبی وجود داشت که مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی پارس جنوبی همان ساعت های اولیه به مردم اطمینان داد که این زلزله خسارتی به تاسیسات گازی و نفتی وارد نکرده است.
این زلزله که در سه مرحله به بزرگی 6.1، 4.8 و 5.3 در مقیاس ریشتر روی داد، صدها نفر را مجروح و بی خانمان کرد و جان سی و نه تن از هموطنانمان را گرفت و به این ترتیب بود که یکی از تلخترین حوادث سال رقم خورد.