به گزارش گروه بین الملل«خبرگزاری دانشجو»، سید حسن نصرالله در 31 اوت سال 1960 در شهرک البازوریه از محلههای فقیر نشین شرق صور در جنوب لبنان به دنیا آمد. نام مادر « مهدیه صفی الدین» و نام پدرش «سید عبدالکریم» است. در زمان کودکی سید حسن نصرالله، پدرش به شغل سبزی و میوهفروشی مشغول بودهاست. وی سه برادر و 5 خواهر دارد و سید حسن نصرالله فرزند ارشد خانواده میباشد.به دلیل فقر اقتصادی و شرایط نامساعد کاری، خانوادهٔ وی به منطقهٔ الکرنتینا در جنوب بیروت رفتند.خانوادهٔ وی در سال 1975 میلادی، همزمان با آغاز جنگ داخلی لبنان، به البازوریه برگشتند.
فعالیت سیاسی سید حسن نصرالله همزمان با اتمام دورهٔ دبیرستان و آغاز جنگ داخلی لبنان بود که وی وارد جنبش امل شد و به عنوان مسوول سازمانی جنبش شیعی امل در روستای البازوریه به فعالیت پرداخت. نصرالله در زمان تحصیل در حوزه امام منتظر نیز به فعالیت سازمانی در جنبش امل میپرداخت که در همان زمان، به عنوان عضو دفتر سیاسی آن انتخاب شد.
در دیداری که سید حسن نصرالله در سال 1360 با امام خمینی در تهران داشت، امام خمینی وی را به عنوان نماینده خود در امور حسبیه و اخذ امور شرعیه در لبنان منصوب کرد. سید حسن نصرالله در زمان دریافت این حکم 21 ساله بود و اولین کسی از رهبران حزبالله لبنان بود که چنین حکمی را از امام خمینی دریافت کردهاست. نصرالله در سال 1361 هم به عنوان سرپرست تیم ورزشی جنبش امل به تهران سفر کرد که به دلیلی در گرفتن جنگ لبنان 1982 این سفر نیمهتمام ماند.
سید حسن نصرالله از ابتدای شکل گیری حزب الله در آن به فعالیت پراخت، در سال 1985 وی با انتقال به بیروت مسئولیتهای سنگینتری را عهده دار شد. نخستین مسئولیت جدی نصرالله آماده سازی نیروهای مقاومت و تأسیس هستههای نظامی و در عین حال معاون ابراهیم امین از نمایندگان حزب الله در پارلمان لبنان بود. در سال 1987 و همزمان با تشکیل کمیتهٔ اجرایی حزب الله، نصرالله به ریاست کمیته انتخاب شد. در عین حال او در شورای تصمیم گیری حزب الله نیز وارد شد و مسئول اجرایی آن نیز بود.
پس از ترور سید عباس موسوی به وسیلهٔ بالگردهای اسرائیلی با اجماع شورای تصمیمگیری حزبالله،سید حسن نصرالله برای دبیرکلی حزب الله انتخاب شد.
14 ناگفته از دبیرکل حزب الله لبنان:
-فرزندانش یک تفنگ و تاریخی مملو از پیروزی از وی به ارث خواهند برد.
-کسی که در سال 1992 به دیدار او رفته در سال 1993 و سال های بعد نیز مشاهده خواهد کرد که او همان کفش سالهای گذشته را به پا دارد ساعت "سیکو" او هم تنها دو سال پیش با یک ساعت ارزان قیمت دیگری از همان تعویض شد.
-تمامی هدایای گرانقیمتی که از سوی شخصیت های سیاسی وثروتمندان برایش آورده می شود را به جوانان هدیه داده و می گوید آنها به پول آن بیشتر از من نیاز دارند.
- زمانی که در سال 2000 کوفی عنان دبیر کل سازمان ملل متحد به دیدار او رفت، از اطرافیان خواست تا برای عنان کاپوچینو بیاورند، سید حسن می دانست که عنان کاپوچینو دوست دارد او با این کار خود پیام اور را به دبیر کل سازمان ملل رساند که ماموریتش با فردی که به ریزترین مسایل هم توجه می کند و حتی می داند که او چه نوشیدنی دوست دارد، چندان آسان نیست.
-زمانی که مسئول نظامی حزب در منطقه بیروت بود، در مراسم پایان دوره تیراندازی دختران حزب حضور یافت اما از ابتدا تا انتهای مراسم چشم از زمین برنداشت، با وجود این خوی خجالتی در برخورد با کسانی که در ماموریت ها و وظایف مقاومت کم کاری می کنند بشدت قاطع است.
-او یکبار شخصا از یک وکیل دعاوی لبنانی که به دلیل روابطش با شخصیت های خارجی مظنون به جاسوسی شده بود اما پس از دستگیری بی گناهی اش ثابت شد، عذرخواهی نمود و سپس خطاب به وی گفت: من مسئول هستم اگر عذرخواهی شفاهی من تو را راضی نمی کند، حقت را از من بگیر من آماده ام.
-او تنها کسی است که رفیق حریری را مجبور کرد کفش هایش را از پای در آورده وبرای حضور در مراسم شامی که در منزل ساده اش برگزار شده بود چهار زانو روی زمین بنشید و به همراه میهمانان پنیر وزیتون بخورد.
-او به شدت به خانواده اش علاقمند است همین علاقه باعث شد تا فرزندش را به جنگ با صهیونیستها بفرستد.
-اولین ماه مبارک رمضان پس از انتخابش به دبیر کلی حزب الله در مراسم جمع آوری کمک برای ایتام شرکت کرد، در این مراسم که در منطقه سوق الروشه الجدیده برگزار می شد تعداد زیادی از شخصیت های عالیرتبه از جمله حریری نخست وزیر، تعدادی از وزرا و شماری از نمایندگان در کنار فرماندهان ارتش و رجال سیاسی و دیپلماتها حضور داشتند، با این حال وقتی نصر الله وارد شد از مقابل تمامی آنها گذشته و تنها به نشانه احترام دست خود را بر سینه قرار داد و از دور به آنها سلام کرد اما وقتی به میز تعدادی از معلولین رسید، با تمامی آنها دست داد و در کنار آنها نشست.
-حسن نصر الله تنها رهبر عربی است که نامش در صدر لیست ترور رژیم صهیونیستی قرار دارد.
-حسن نصر الله مردی است که از حضور در یک جلسه فارغ نشده مجبور است نتایج جلسه دیگری را پیگیری کند، بین این دو هم یا دعا می خواند یا نمازهای مستحبی به جای می آورد.
-نزدیکانش در مورد او می گویند او از جایگاه شخصیتی خویش آگاه است اما با این حال نه از آن لذت می برد و نه نسبت به آن فخرفروشی می نماید او از این جایگاه در هراس است، مسئولیتش را بزرگ و مستلزم آمادگی همیشگی می داند.
-بارها گفته شده است در حالیکه رژیم صهیونیستی منازل فقرا را به زعم حضور سید حسن نصرالله در کنار آنها بمباران می کرد، خود وی در تپه و دره های جنوب در کنار مبارزان لبنانی به آنها روحیه می داد.
-مشکل سید حسن این است که در رابطه با مسایل مربوط به لبنانی ها بسیار رئوف است، او این رافت را حتی در رابطه با رقبا و دشمنان داخلی اش هم حفظ کرده است، او آنها را شرکای خود در وطن توصیف می کند و همین توصیف برای زاده جبل عامل کافی است تا حتی برای آنانی که مزدور بیگانگان هستند هم محبتی در دل خود باقی نگه دارد.