به گزارش خبرنگار«خبرگزاری دانشجو» از مشهد، شبهای جمعه که برای نماز مغرب و عشاء به حرم مطهّر حضرت رضا علیه الّسلام مشرّف شوید، اذان مغرب و قرائت قرآن قبل از آن را از دار القرآن حرم با صدای قاری بین المللی جوان و البته با تجربه ای می شنوید که از او و برادرش به عنوان «پدیده تلاوت ایران» یاد میکنند.
اصالتاً بیرجندی، سی و دو ساله، متأهل و دارای یک فرزند پسر میباشد، در سال 1383 در مسابقات بین المللی کشور مالزی و در سال 1384 در مسابقات بین المللی ایران مقام اوّل را به دست آورده است.
اینها بخش اندکی از افتخارات فراوان استاد حاج حمید شاکر نژاد از چهرههای بنام قرآنی کشور و اساتید بین المللی مشهد مقدّس و استان خراسان رضوی میباشد که هفتهای یک بار در حرم مطهر رضوی تلاوت و اذان میخواند. وی پای میز مصاحبه با«خبرگزاری دانشجو» آمده و به سؤالات ما چنین پاسخ داده است:
«خبرگزاری دانشجو»-میخواهیم بدانیم چرا قاری قرآن شدید؟
شاکرنژاد: بسم الله الرّحمن الرّحیم. ابتدا خدمت همه خوانندگان گرامی سلام عرض می کنم. شما محبّت بسیاری دارید! آن چه مسلّم می باشد اینست که اگر لطف و عنایت خداوند متعال نمیبود، شاید صدای نه چندان زیبای ما هیچ گاه در خدمت قرآن مجید قرار نمیگرفت. قصد توهین ندارم لیکن تنها محبّت خداوند شامل حالم شده که صدایم به جای موسیقی یا هر چیز دیگری به کتاب الله خدمت می کند.
«خبرگزاری دانشجو»- از امام رضا چه دیدید که هر هفته به زیارتش می روید، در حرمش قرآن می خوانید و اذان می گویید؟
شاکرنژاد: شیعیان و به خصوص ما ایرانی ها بر این باوریم که همه چیز ما قرآن و اهل بیت علیهم السّلام هستند. لطف خدا شامل ما مشهدی ها شده تا در جوار حضرت رضا(ع) باشیم؛ بنده خودم هر محفلی که خارج از مشهد و خراسان برای تلاوت می روم به جای ذکر مقام های بین المللی و عناوین دنیوی خود را قاری و مؤذن حرم معرّفی میکنم.
گاهی اوقات پیش میآید که برای تلاوت در حرم به خصوص در روزهای شلوغ و پر ترافیک اعیاد یا شهادتها با زحمت بسیاری خود را برای چند دقیقه تلاوت به حرم میرسانم و همیشه از خودم میپرسم علّت این همه اشتیاق فراوان چیست؟! واقعا امام هشتم(ع) ولی نعمت ما ایرانی ها و مخصوصاً مایه افتخار ما مشهدی ها هستند.
«خبرگزاری دانشجو»- فضای قرآنی حاکم بر مشهد را تا چه حد با سایر شهرهای کشور متفاوت می بینید؟
شاکرنژاد: اوّل از همه همجواری با حرم مطهّر ثامن الائمه علیهم السّلام توفیق بسیاری برای انس و الفت با قرآن کریم نصیب ما مشهدی ها میکند. پس از آن اهتمامی که اساتید مشهدی به رشد تلاوت در مشهد و ایران دارند نیز در سطح کشور مثال زدنی است.
این مسأله موجب شده تا در کنار برخی اساتید سایر شهرها که تنها به مباحث تئوری اکتفا می کنند، توجّه اساتید مشهدی به ارتقاء عملی و فنّی قرائت قاریان، مشهد را در سطح سایر شهر های کشور بهترین و موفق ترین قطب معرّفی کنیم.
«خبرگزاری دانشجو»- بزرگ ترین آفت حوزه تلاوت قرآن، در ایران را چه می دانید؟
شاکرنژاد: آسیب ها که بسیار است! لیکن آن چه بیش از همه به ذهن من می رسد عدم توجّه قاریان ایرانی به معناگرایی و تسلّط بر مفاهیم قرآن کریم میباشد. به قدری درگیر مسائل حوزه صوت و لحن و زیبا خوانی صرف شده ایم که به جای تلاوت قرآن برای قرآن، آن چه برای قرّاء ایرانی اهمیت زیادی پیدا کرده اجرای یک تلاوت برای جذب مستمع است.
این آسیب قاری ایرانی را به جایی می رساند که بعد از سنّ 30 سالگی قرائتش از هم بپاشد و افول نماید و حال آن که بهار تلاوت قاریان مصری تازه از سی سالگی به بعد آغاز میشود!
«خبرگزاری دانشجو»- دانشکده تربیت مدرس قرآن مشهد را تا چه حد در ترویج فرهنگ قرآن موفق میدانید؟
شاکرنژاد: شما دانشجویان علاقه مندی دارید. بحمد الله بچه های شما مستعدند و چند نفری که بنده دیدم در زمینه های قرائت و حفظ استعداد بسیاری دارند. فقط از مسئولین محترم دانشکده شما و حتّی مسئولین شهر می خواهم نخبگان قرآنی را به طور جدّی حمایت نمایند.
«خبرگزاری دانشجو»- توصیه فرهیخته قرآنی استاد حاج حمید شاکر نژاد به دانشجویان بسیجی ما در دانشکده تربیت مدرّس قرآن چیست؟
شاکرنژاد: به دانشجویان به خاطر راه مقدّسی که انتخاب نموده اند تبریک عرض می نمایم. دانشجویان به خاطر دروس رشته تحصیلی شان به هر حال با علوم قرآنی و تفسیر آشنایی و ارتباط دارند؛ چه خوب است دانشجویان در کنار مطالعه دروس دانشگاهی از امکانات بسیاری که در مشهد برای پیشرفت در زمینه های قرآنی نظیر تلاوت وجود دارد هم نهایت استفاده را ببرند چرا که اساتید مشهدی با آن سابقه طولانی مشهد در حوزه قرائت را در هیچ کجا پیدا نخواهند کرد.
امیدوارم که إن شاءالله روزی برسد که مسئولین ما دید بهتری به قرائت قرآن داشته باشند؛ متأسفانه قرائت هیچ جایگاهی ندارد و من امیدوارم که مسئولین کشور ما نسبت به تلاوت قرآن یک دید هنری و قرآنی داشته باشند.