گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ هفته ای که گذشت بازار کتاب با خبرهای متفاوتی همراه بود؛از فروش خانه سیمین دانشور به شهرداری تا نشستن رضا احسان پور پای «خنده های امپراتور». خبر اول اینکه:
به وصیت سیمین دانشور عمل نمیشود!
ماجرای فروش و تبدیل شدن منزل مسکونی سیمین دانشور و جلالآل احمد در منطقه تجریش تهران به خانه ادبیات، با تایید خبر تملک این منزل توسط شهرداری منطقه یک تهران وارد جنجال تازهای شد.
در حالی که یک سوم از این منزل در دو سال گذشته و بنا بر وصیتنامه سیمین دانشور به لیلی ریاحی فرزند خوانده سیمین و جلال بخشیده شده و این وصیتنامه نیز در دادگاه عمومی تهران مورد تایید قرار گرفته است، ویکتویا دانشور در اقدامی سوال برانگیز و با ارائه صورت جلسه انحصار وراثت به شهرداری تهران که پیش از ارائه وصیتنامه سیمین دانشور به دادگاه تنظیم شده است، این ملک را به شهرداری تهران واگذار کرده است.
کاظم داوودی مدیر روابط عمومی شهرداری منطقه یک با تایید این خبر اظهار داشت: قرار داد فروش این منزل مسکونی از سوی شهرداری منطقه یک با خانم دانشور امضاء شده و اولین قسط از مبلغ مورد توافق برای فروش این خانه نیز امروز به وی پرداخت شد.
وی در مورد چگونگی انجام این معامله با وجود وارثان دیگر گفت: بر اساس قوانین کشور هرگاه فروشنده گواهی انحصار وراثت داشته باشد و آن را به خریدار ارائه کند انجام معامله منع قانونی ندارد جدای از اینکه دادگاه نیز تاکنون در مورد وجود مالکان دیگر چیزی به ما اعلام نکرده است.
وی همچنین در پاسخ به سوال دیگری در مورد تمایل نداشتن سایر وراث به فروش این منزل گفت: هرگاه دادگاه به شهرداری در مورد تایید وجود ورثه دیگر نظر خود را اعلام کند ما بر اساس نظر دادگاه اقدام لازم را انجام خواهیم داد. جدای از این برنامه پرداخت این مبلغ در سه مرحله تنظیم شده است و در صورت اعلام نظری متفاوت از سوی دادگاه اقدام لازم صورت خواهد گرفت.
داوودی در عین حال تصریح کرد: برنامه ما برای این خانه تبدیل کردنش به خانه ادبیات است که بر اساس راهبرد شورای شهر و شهرداری است و نحوه مدیریت آن نیز بعدا مشخص خواهد شد.
در همین زمینه علی خلاقی وکیل و همسر لیلی ریاحی نیز با بیان اینکه همسر وی هیچ علاقه و تمایلی برای فروش این منزل ندارد اظهار داشت که از مراجع قانونی به این اقدام شهرداری تهران اعتراض خواهد کرد.
یادآوری میشود، سیمین دانشور در زمان حیات خود این خانه را با شماره 11466 و در تاریخ 83/12/24 در فهرست میراث فرهنگی کشور ثبت کرده است.
سیمین دانشور در زمان حیات خود و در وصیتنامهای ثلث تمامی اموال و سرپرستی تمامی آثار مکتوب خود را به فرزندخواندهاش لیلی ریاحی بخشید. این وصیت نامه پس از ارائه به دادگاه از نظر تایید امضاء و دستخط توسط مرجع قضایی سالم تشخیص داده شد اما به دلیل اعتراض ویکتوریا دانشور (خواهر سیمین دانشور) به آن در حال حاضر در دادگاه تجدید نظر تهران در دست بررسی دوباره قرار گرفته است که بنا بر اعلام علی خلاقی دادگاه تجدید نظر نیز رای دادگاه بدوی را تایید کرده و حکم در آستانه صادر شدن است.
پای «خندههای امپراتور» بنشینید!
رضا احسان پور شاعر و طنزپرداز جوان تازهترین دفتر شعر خود را با عنوان «خندههای امپراتور» در قالب 32 شعر طنز که به صورت نقیضهای بر اشعار مطرح و بیشتر شنیده شده از فاضل نظری به شمار میرود و از چهار دفتر شعر نظری انتخاب شده است را از سوی نشر آرما به نمایشگاه کتاب میآورد.
این اولین بار است که یک کتاب شعر طنز، بصورت مجموعهای از نقیضه بر اشعار یک شاعر دیگر منتشر میشود.
احسانپور در بخشی از مقدمه این کتاب نوشته است:
کتابی که الان در دست شماست، یا روی میز شماست، یا دست نفر کنار دستی شماست و شما در حال مطالعه مقدمه آن هستید، مجموعه شعر طنزی است با عنوان «خندههای امپراتور»! (که خب اصلاً نیاز به توضیح نداشت به نظرم!) خندههای امپراتور، متشکل از 32 شعر طنز در قالب نقیضه است. ممکن است بپرسید «نقیضه» چیست؟ نقیضه، شعری است که به تقلید از شعر دیگری با همان وزن و ردیف و قافیه گفته شده و مبتنی بر طنز و یا حتّی زبانم لال هزل است! (که خدا را شکر در این کتاب، شما فقط با طنز سر و کار دارید و لا غیر!) خودمانیاش میشود اینکه اثر دوّمی، با شعر اصلی حساب شوخی دارد!
این کتاب، دعوت به لبخند و تفکّر است. امیدوارم از خواندن اشعار این کتاب لذّت ببرید و اگر لذّت بردید، دعایش را به جان پدر و مادرم کنید و برای درگذشتگانم، طلب رحمت و مغفرت داشته باشید.
رضا احسان پور پیش از این نیز کتاب «چه حرفها» (مجموعه غزل های عاشقانه) را توسط از انتشارات فصل پنجم منتشر کرده است.
این شاعر همچنین دو مجموعه شعر طنز دیگر با عناوین چوپان معاصر و یارو را از سوی انتشارات سروش و قو در دست انتشار دارد.
«سر به مهر» از نمایشگاه کتاب سر درآورد!
کتاب «سر به مُهر» سروده حسنا محمدزاده توسط انتشارات جمهوری چاپ شده و در نمایشگاه کتاب امسال عرضه خواهد شد. این کتاب شامل تازهترین سرودههای حسنا محمدزاده در حوزه شعر آیینی است.
این مجموعه که در 150 صفحه طراحی شده شامل دو فصل و در برگیرنده 70 شعر در قالبهای غزل، مثنوی، قصیده ، ترکیب بند و رباعی با مضامین عرفانی و ولایی است که سروده سالهای 91 تا 93 هستند.
وی معتقد است: اشعار این مجموعه چه از نظر درون مایه و فضای موجود در مضامین و چه از نظر زاویه نگرش شاعر ، نسبت به دو مجموعه قبل تجربهای متفاوت است .
همچنین در زمینه محتوای اشعار سعی شده به حماسه آفرینی و چگونگی زندگی اهل بیت «ع» و آرمانهای آنها و سیره اخلاقیشان بیشتر پرداخته شود تا جنبه سوگ و مدح.
کتاب « سربه مُهر » تقدیم شده به مادری که عطر چادر خاکیاش فضای کوچهها را آکنده و دیوارها هنوز جرأت ایستادگیاش را فریاد میزنند.
انتشار مجموعه دیگری از ترانههای زهرا عاملی
مجموعهترانههای جدید زهرا عاملی ترانهسرا و مجری تلویزیون، با عنوان «دوازده» توسط انتشارات شانی منتشر و راهی بازار نشر شد.
عاملی میگوید ترانه برای من هدیه نوجوانی بوده است. این ترانهسرا در بخشی از ابتدای این کتاب با عنوان «به جای مقدمه» آورده است: ترانه برای من هدیه نوجوونی بود... انگار جزئی از ویژگیهای بلوغ باشه... اومد و نشست درست وسط زندگیم... جایی که از هر طرف بتونم ببینمش، حسش کنم و گهگاه باهاش حرف بزنم... . زود شروع کردم، با آدمهای بزرگ این حرفه دم خور شدم و یاد گرفتم... کلمهها پناهگاه من بودن رو سستترین زمین دنیا که کاغذی بود و راحت مچاله میشد، ... نوشتم، خوندم،... اما چاپ نکردم گذشت و امروز در آستانه هشتمین سال ترانهسراییم آمادهام که حرفهای در گوشیمو با شما در میون بذارم...
پیش از این مجموعه «اگه پای من جاده رو برنگشت» از ترانههای عاملی به چاپ رسیده است و این کتاب، تعدادی از ترانههای دیگر این ترانهسرا را در بر میگیرد.
ترانههای این کتاب به نام اعداد و به طور به هم ریخته نامگذاری شدهاند.
از این ترانهها، شمارههای 19 و 3 متنی ندارند و به جای سطور ترانه، نقاط مختلف درج شده است.
«بنی هندل» و «تن و جان آدمی» در راه نمایشگاه کتاب
نشر آرما در نمایشگاه کتاب دو کتاب جدید را رونمایی خواهد کرد.
کتاب «بنی هندل» اثر محسن حسام مظاهری که مردم نگاری گفت و گوهای تاکسی است، در نمایشگاه کتاب رونمایی می شود. مظاهری در «به جای مقدمه» کتاب در توضیح کتاب خود آورده:
«کتاب حاضر دومین مجموعه از تاکسی نگاری های من است. مجموعه ی نخستین، بهمن 1391 منتشر شد؛ به همت نشر افق و با نام " مامور سیگاری خدا " . همانطور که در "به جای مقدمه" آن کتاب نوشته بودم، تاکسی سوار شدن و در تاکسی با دیگران وارد بحث شدن یا بحث دیگران را دنبال کردن، برای من، حکم یک روش تحقیق را دارد؛ یک نبض سنج برای شهری که در آن زندگی می کنیم؛ یک پل برای راه یافتن به ذهن و فکر و دل همشهریانم...
... مهمترین عاملی که گفت و گوهای تاکسی را اهمیت پژوهشی می بخشد، صراحت و صداقت طرف های گفت وگو در بیان نظرات شان است که خود نتیجه ی بیرون از کنترل و نظارت بودن محیط تاکسی است. به هر میزان که این بکر بودن محیط دستکاری شود، از ارزش و اعتبار گفت و گو ها هم کاسته خواهد شد. برای همین و به ناگریز، من بدون اطلاع افراد صدای شان را ضبط می کنم.»
نشر آرما این کتاب را در 184 صفحه و با قیمت 6500 تومان روانه نمایشگاه کتاب می کند.
دومین کتابی که رونمایی می شود کتاب «تن و جان آدمی» اثر «کورش علیانی» است که یادداشتهایی دربارهی وقایع اجتماعی است. وی در توضیح کتاب خود در مقدمه نوشته است:
«کار آسانی نیست که درباره ی مسائل روز جامعه بنویسی، اما به ورطه های کنار راه مثل زرد نویسی، نصیحت گری بی بنیان، نگاه شماتت گرایانه، هیجان حادثه نگاری و مانند آنها نیفتی، مکرر نشوی، زندانی نظریه پردازی های دور از واقعیت خودت و دیگران نشوی، و هر بار، دست کم در قضاوت نه چندان سخت گیرانه ی خودت چیز مفیدی برای گفتن به مخاطبت به میان آورده باشی. امروز که بیش از یکسال از نوشتن آخرین یادداشت می گذرد، می بینم هر چند از زمانِ خبرهایی که بهانه این یادداشت بوده اند گذشته است، اما حکایتهایی مانند آن خبرها همچنان باقی هستند. هنوز ماجرای کودک آزاری ، جوابهای سربالای والدین و معلمان قدرتمدار، نقص آموزش، بی اعتنایی نهادهای اجتماعی به وظایفشان و به سازوکارهای معیوب اجتماعی موجود و نیز به رنج های آدمها، اسیدپاشی، مواد مخدر صنعتی، قتل قهرمانان ورزشی، نشناختن جان و تن خود و دیگران و بسیار چیزهای دیگر، جامعه ی رنجور و زخمی ما را بیش تر مبتلای رنج و زخم می کند ...
...آخر کار این که نام کتاب حاصل خیالی خام و شخصی است، این که اجزای جامعه انسانی، تن و جان آدمیان است.»
انتشارات آرما این کتاب را نیز در 120 صفحه و با قیمت 5 هزار تومان عرضه خواهد کرد.
این انتشارات همچنین دو کتاب از حجت الاسلام دکتر محمدرضا زائری با عناوین «حجاب با حجاب» و «سبک زندگی» در نمایشگاه کتاب رونمایی می کند.
شخصیتهای بومی هم صاحب سالن شدند!
سالن «محصولات جانبی شخصیتها(کاراکترها)ی بومی» همچون شکرستان، قاصدک، روشنا، ایام، پویا و ... در بخش جنبی نمایشگاه کتاب به همت حوزه هنری کودک و نوجوان بر پا خواهد شد.
محمد سرشار، رییس حوزه هنری کودک و نوجوان با اعلام این خبر افزود: مهمترین نامنما(برند)های ایرانی که در سال 1392، محصولاتی تجاری را با استفاده از شخصیتهای بومی یا نمادهای ایرانی اسلامی تولید کردهاند، در این سالن حاضر خواهند بود تا فعالان فرهنگی و اقتصادی، خانوادههای ایرانی و مسؤولان این عرصه را، با تلاشهای صورت گرفته آشنا سازند.
سرشار اظهار داشت: نامنماهای شکرستان، قاصدک، روشنا، ایام، رویش، استوا، نجمپوشان، بادبادک، پویا و دو مجموعه حوزه هنری کودک و نوجوان و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در سالن محصولات جانبی حضور خواهند داشت و به نمایش، معرفی و فروش محصولات خود خواهند پرداخت.
وی اضافه کرد: در سالن محصولات جانبی شخصیتهای بومی، نوشتافزار، اسباببازی، پوشاک، اقلام تزیینی و دیگر محصولات تولیدشده با استفاده از شخصیتهای بومی عرضه میشود و در کنار آن، رایزنیهایی بین فعالان فرهنگی و فعالان اقتصادی برای پیوند قویتری عرصههای اقتصاد و فرهنگ، انجام میگردد.
رییس حوزه هنری کودک و نوجوان در پایان گفت: براساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی در 11/11/1379، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی موظف شده است برای ساماندهی بازار نوشتافزار، پوشاک، اسباببازی و ... شورایی را تشکیل دهد و با حضور نمایندگانی از دیگر دستگاههای مسؤول، نسبت به این دغدغه مهم فرهنگی، واکنش مناسب نشان دهد.
گفتنی است، سالن محصولات جانبی شخصیتهای بومی در خیابان 27 ضلع شمالی مصلی در بخش جنبی بیست و هفتمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران به همت حوزه هنری کودک و نوجوان بر پا خواهد شد و از دهم تا بیستم اردیبهشت ماه، از ساعت 10 صبح تا هشت شب، پذیرای مخاطبان خواهد بود.
«چلچراغ حکمت» دوباره روشنایی بخشید!
چاپ دوم مجموعهی «چلچراغ حکمت» همزمان با سیوپنجمین سالگرد شهادت استاد مطهری رونمایی میشود.
محمدرضا وحیدزاده، معاون تولید و رسانه کانون اندیشه جوان گفت: مجموعه چهلجلدی چلچراغ حکمت که به تلخیص و بازخوانی آرا و اندیشههای شهید مطهری اختصاص دارد و نخستین دوره آن در سال 89 منتشر و با استقبال خوب مخاطبان مواجه شده بود، بعد از اتمام چاپ اول کتاب و توقفی دو ساله به رغم درخواستهای مکرر مخاطبان، اکنون این مجموعه آماده چاپ دوم است و بر روی پیشخوان غرفه کانون اندیشه جوان در نمایشگاه کتاب امسال قرار خواهد گرفت.
وی افزود: پس از اتمام چاپ اول این مجموعه، کانون اندیشه جوان با انتشارات اندیشه پویا برای همکاری در زمینه چاپ دوم چلچراغ حکمت به توافق رسید. ما تلاش میکنیم که چاپ جدید این مجموعه همزمان با سالگرد شهادت استاد مطهری در بیستوهفتمین دوره نمایشگاه کتاب تهران رونمایی شود.
وحیدزاده اظهار داشت: تعداد زیادی از مخاطبان کانون در سالهای قبل، تمایل به خرید برخی از دفترهای مجموعهی چلچراغ حکمت داشتند. ما برای چاپ دوم از ابتدا این امکان را فراهم میکنیم که مخاطبان بتوانند هر کدام از دفترها را به تنهایی خریداری کنند. با این حال ما توصیه میکنیم که مخاطبان مجموعه را به صورت کامل تهیه نمایند.
وی با اشاره به تخفیف ویژهای که برای خرید مجموعه کامل چلچراغ حکمت در نمایشگاه کتاب در نظر گرفته شده است، گفت: با تلاش کانون اندیشة جوان و انتشارات اندیشه پویا، قیمت پشت جلد این مجموعه نیز کمترین مقدار ممکن، یعنی 100 هزار تومان درج شده است تا امکان تهیة این مجموعه برای تعداد بیشتری از مخاطبان آن که عموما قشر دانشجو و طلبه را در بر میگیرد، فراهم آید.
معاون تولید و رسانه کانون اندیشه جوان در پایان، از آغاز ترجمه برخی از دفاتر چلچراغ حکمت به زبانهای دیگر خبر داد و اضافه کرد: بنیاد بعثت تاکنون دو دفتر «پیامبر اسلام (ص)» و «ایمان» را به زبان فرانسوی منتشر کرده است و به زودی ترجمه انگلیسی این دو دفتر را نیز منتشر میکند. دفترهای «معاد» و «منزلت و حقوق زن» هم قرار است به این دو زبان ترجمه شوند.
مجموعه چهل جلدی «چلچراغ حکمت» هر عنوانش با موضوع و قلم نویسندهای متفاوت بر مبنای دیدگاههای آیتالله شهید مرتضی مطهری به رشته تحریر در آمده است