معاون دانشجویی فرهنگی وزارت بهداشت گفت: کیفیت خوابگاهها و اتاقها و تجهیزات خوابگاهها بسیار پایین است ولی با این حال 448 خوابگاه در اختیار دانشگاهها قرار دارد که 262 باب آن به دانشجویان دختر و 186 باب آن به دانشجویان پسر تعلق دارد.
به گزارش خبرنگار اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، محمدحسین آیتی معاون دانشجویی فرهنگی وزارت بهداشت در نشست خبری که به مناسبت هفته خوابگاهها در سازمان امور دانشجویی وزارت علوم برگزار شد گفت: کارگروهی که وزارت علوم با وزارت بهداشت تشکیل داده است شیوهنامهای را تصویب کرده که قرار شده است در سال شش جلسه داشته باشیم و چهار کارگروه به خاطر خوابگاهها تشکیل شود و مطالب کارشناسی در این کارگروهها مورد بحث قرار گیرد و به امور رفاهی تربیت بدنی مشاورهای و انضباطی دانشجویان توجه ویژهای شود.
وی در ادامه افزود: 170 هزار نفر دانشجو در دانشگاههای دولتی و روزانه در وزارت علوم درس میخوانند که در هفته خوابگاهها باید به تمام دانشگاههای کشور و مشکلات خوابگاهی که در کشور و برای دانشجویان وجود دارد رسیدگی شود ؛ یکی از مشکلاتی که وجود دارد این است که افزایش پذیرش دانشجو بدون توجه به امکانات رفاهی دانشگاههاست.
آیتی در ادامه تصریح کرد: علیرغم اینکه تعداد دانشجویان در سالهای اخیر افزایش یافته است منابع و امکانات مالی کاهش یافته و در زمینه تعمیر و تجهیز و امور رفاهی دانشجویان ما با مشکل مواجه شدهایم.
معاون دانشجویی فرهنگی وزارت بهداشت در مورد اجاره بهای خوابگاهها گفت: در مورد دریافت اجاره بهای خوابگاهها طرحی را شروع کردیم که اتاقها کیفیت خوابگاهها اجاره بهایی را تنظیم کنیم و در اختیار خوابگاهها قرار بدهیم.
آیتی با اشاره به آمار موجود در زمینه خوابگاهها اظهار داشت: 448 باب خوابگاه برای دانشگاهها وجود دارد که 262 خوابگاه متعلق به دانشجویان دختر است و 182 خوابگاه متعلق به دانشجویان پسر است و 24 خوابگاه متاهلی در اختیار داریم که 63 هزار باب از خوابگاهها به صورت خودگردان اداره میشوند.
وی در مورد سرانه فضای فیزیکی استاندارد گفت: سرانه فیزیکی استاندارد برای هر دانشجویی 12 تا 14 متر است که در ایران 4 متر برای هر دانشجو فضای فیزیکی وجود دارد که البته اگر با فضای ملکی و غیرملکی در نظر بگیریم هشت متر میرسد با این حال با استانداردهای موجود در جهان فاصله دارد.
وی در پایان گفت: بسیاری از دانشگاهها به قوانین موجود در کشور اشاره میکنند که خدمات رفاهی و دانشجویی را هر ساله بیست درصد به بخش خصوصی واگذار کنند ولی این را در نظر نمیگیرند که باید در مورد خوابگاهها یک نظارت کلی وجود داشته باشد و به خوابگاهها چه خوابگاههای بخش خصوصی و چه خوابگاههای متعلق به خود دانشگاه باید زیر نظارت دانشگاه هدایت شود.