حجت الاسلام سعید عزیزیان در گفتگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در ایلام، بیان داشت: رعایت یا عدم توجه به حجاب از مقولههایی است که در تمام دانشگاه ها به صورت کم یا زیاد وجود دارد.
وی حجاب را یکی از ابعاد فرهنگی دینی- اسلامی دانست و تصریح کرد: بررسی جایگاه پوشش در یک جامعه به سیاست های خرد، کلان و جهت دهی فرهنگی- سیاسی یک کشور بستگی دارد.
راهی که با اعمال زور پیموده شود به ترکستان ختم خواهد شد
معاون فرهنگی دانشگاه آزاد ایلام گفت: برخی از نقاط ضعف در اجرا نشدن موازین دینی در متن و بطن جامعه از ضعف مدیران فرهنگی و بخشی دیگر از عدم توجه مردم ناشی می شود؛ بنابراین نباید فراموش کرد که کشورهای غربی در آن سوی دنیای اسلام با فرستادن پیام های ضد دینی خوش رنگ و لعاب سایر جوامع را تحت تاثیر قرار می دهند.
حجت الاسلام عزیزیان درونی کردن فرهنگ در هسته های مختلف جامعه اعم از خانواده، مدرسه، دانشگاه را از دو طریق ارزیابی کرد و ادامه داد: در راه اول می توان از طریق قدرت فرهنگی رفتار مردم را تغییر داد، این نگاه از بالا به پایین است و در آن تحکم، اعمال زور و وضع قوانین بازدارنده نقش اساسی دارد.
وی تاکید کرد: این گونه درونی سازی شاید به صورت لحظه ای و مقطعی بتواند رفتار مردم را به سمت و سوی نظر وضع کنندگان تغییر دهد؛ اما آیا این تغییر منش می تواند در تمام ساعات و لحظات پایدار باشد؟ اگر متولیان فرهنگ و ارشاد در دانشگاه بر روی یک نوع پوشش خاص در جامعه هدف تاکید کنند، چه تضمینی وجود دارد که دانشجویان در سایر محافل و مجامع اجتماعی، فرهنگ مورد وفاق مدیران دانشگاه را نقض نکنند؟
معاون فرهنگی دانشگاه آزاد ایلام توسل به زور و اجباری کردن اجرای موازین حجاب در دانشگاه را غلط دانست و افزود: تداوم این رویه علاوه بر ابقای تاثیرات منفی، به شان دانشجویان لطمه وارد می کند و احساسات جامعه هدف را جریحه دار خواهد کرد. راهی که با اعمال زور پیموده شود به ترکستان ختم خواهد شد.
حجت الاسلام عزیزیان تنها راه درونی سازی فرهنگ ایرانی و اسلامی را اجرای فرهنگ معرفتی دانست و خاطرنشان کرد: متولیان اشاعه فرهنگ باید با بصیرت افزایی بر قلوب جامعه هدف تاثیر بگذارند، اگر ویژگی های اخلاقی، جایگاه و مقام ارزشی دانشجویان به صورت سازمان یافته برای آن ها تبیین شود، این قشر به صورت مادام العمر در حفظ عقاید مذهبی خود کوشا خواهند بود.
وی گفت: زن، گوهری گرانبهاست اگر بانوان جامعه بر شخصیت و ارزش خود واقف باشند، به هیچ قیمتی حاضر نخواهند شد که زیباییهایشان را در معرض دید قرار دهند.
آیین نامه انظباطی بیشتر بر عدم برهنگی تاکید دارد تا بر پوشش
معاون فرهنگی دانشگاه آزاد ایلام با تاکید بر اینکه تمام دانشگاه ها آیین نامه انضباطی دارند، افزود: بخشی از تاکیدات آیین نامه مذکور حول رعایت حجاب است.
حجت الاسلام عزیزیان گفت: آیین نامه انظباطی دانشگاه آزاد بیشتر بر عدم برهنگی تاکید دارد تا بر پوشش.
وی وضعیت حجاب و پوشش در دانشگاه آزاد ایلام را مطلوب دانست و تصریح کرد: نگهبانی خواهران و برادران که در درب ورودی دانشگاه مستقر است، در بیشتر ایام هفته تعطیل می باشد و تا کنون پرونده ای از هنجارشکنی در دانشگاه آزاد ایلام به ثبت نرسیده است.
معاون فرهنگی دانشگاه آزاد ایلام، مذهبی بودن محیط استان ایلام را مهمترین عامل در رعایت حجاب در دانشگاه های این استان دانست و گفت: کوچک بودن این شهر و آشنا بودن مردم با یکدیگر به توفیقی اجباری برای رعایت موازین اسلام تبدیل شده است.
تفکیک جنسیتی نمی تواند پاسخگو باشد
حجت الاسلام عزیزیان با بیان اینکه تفکیک جنسیتی نمی تواند پاسخگو باشد، افزود: اجرای این قانون جاری ساختن فرهنگ قدرتی با استعانت از روز است.
وی ادامه داد: سخن گفتن از تفکیک دو جنس دختر و پسر در دانشگاه ها بر اساس موضع جنس گرایانه است و توجه به انسان در این نگرش جایگاهی ندارد.
معاون فرهنگی دانشگاه آزاد با تاکید بر اینکه نگاه مسئولان و مدیران به دانشگاه باید بر اساس نخبه پروری و علم محوری باشد، تصریح کرد: در هر زمان که نگاه مسئولان به جامعه هدف بر اساس توجه به جنسیت باشد، آن جامعه به هدف و رسالت خود دست نخواهد یافت.
حجت الاسلام عزیزیان شورای عالی فرهنگی با ریاست حجت الاسلام روحانی را متولی انعقاد احکام و دستورات فرهنگی در دانشگاهها دانست و گفت: اگر تفکیک جنسیتی در مراکز آموزش عالی لازم باشد، قوانین آن از سوی نخبگان فرهنگی کشور برنامهریزی و وضع خواهد شد.
وی تاکید کرد: مقوله فرهنگ، توجه به آن و اجرای ضوابط فرهنگی در ایران تابع سیاست سیاستمداران است.
معاون فرهنگی دانشگاه آزاد ایلام با بیان اینکه اگر تصمیم گیران موضوعات فرهنگی، نخبگان فرهنگی باشند، اعمال ضد فرهنگی و ناهنجاری های کمتری در جامعه مشهود می شود، افزود: تا زمانی که فرهنگ در یک جامعه توسط سیاستمداران سمت و سو داده میشود راه به جایی نخواهیم برد.
حجت الاسلام عزیزیان با طرح این سوال که مدیران ملی و استانی تا چه میزان توانسته اند در مقوله فرهنگ تاثیرگذار باشند، تصریح کرد: انقباض مدیران در سطح کلان و خرد آسیب های عدیده ای بر پیکر جامعه وارد کرده است.
وی با بیان اینکه الگوی پوششی و فرهنگی مورد وفاق در جامعه ما ارائه نشده است، افزود: راه برون رفت از وضعیت فعلی، اهمیت دادن به پژوهش های فرهنگی، اعمال نیاز سنجی های فرهنگی و اولویت دادن به خرده فرهنگ ها در استان های مختلف است.
معاون فرهنگی دانشگاه آزاد ایلام تفاوت قیمت البسه در ایلام نسبت به قم و سایر استان ها را سه برابر ارزیابی کرد و گفت: در مقوله درونی سازی حجاب، توجه به بعد اقتصادی بسیار مهم و ضروری است./125الف1/