به گزارش خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، در پایان معاملات هفته منتهی به 18 تیر ماه 1393، شاخص کل با 2540 واحد افزایش نسبت به هفته قبل، به رقم 73 هزارو 416 واحد رسید.
شاخص بازار اول با 2084 افزایش به رقم 53 هزارو 695 واحد بالغ گردید و شاخص بازار دوم با 3610 واحد افزایش عدد 140 هزارو 784 واحد را تجربه کرد و به ترتیب با 4 درصد و 63 / 2 درصد افزایش نسبت به هفته قبل مواجه شدند.
در 5 روز کاری این هفته ارزش کل معاملات سهام و حق تقدم به 9616 میلیارد ریال بالغ شد که نسبت به هفته قبل(5 / 63) درصد افزایش یافته است.
در ضمن تعداد 3250 میلیون سهم در 273 هزار دفعه مورد معامله قرار گرفت، و به ترتیب 33 درصد و 71 درصد افزایش را نسبت به هفته گذشته تجربه کرد.
بر این اساس 560434 هزار برگه اوراق مشارکت به ارزش 563 میلیارد ریال معامله شد که نسبت به هفته گذشته افزایش 965 درصدی را نشان می دهد.
طی هفته جاری سهام سایر واسطه گریهای مالی با 46 / 16 درصد، خودرو و ساخت قطعات با 85 / 12 درصد و محصولات چوبی با 10 / 11 درصد و سرمایه گذاریها با 13 / 7 درصد بیشترین درصد تغییر در شاخص را نسبت به سایر گروه ها به خود اختصاص دادند.
بر اساس این گزارش عملکرد تالار شیشهای در این هفته به شرح زیر بود:
شنبه: با از سرگیری معاملات در اولین روز کاری این هفته بار دیگر به لطف رونق معاملات در تقریبا تمام گروهها شاخص کل بورس در مسیر صعود قرار گرفت و به سرعت وارد کانال 71 هزار واحدی شد. در این روند گروههایی همچون پتروشیمی و پالایشی، مالی و فلزی تاثیر شایانی گذاشتند. از جمله نمادهای تاثیرگذار در این برهه میتوان به پارسان، شیدیس، وبملت و شبندر اشاره کرد. در ادامه با رونق بیش از پیش معاملات در گروههای کوچک و بزرگ بازار، شاخص باز هم بالا رفت و در نهایت در یک سوم پایانی معاملات توانست از نیمه کانال 71 هزار واحدی نیز عبور کند. رونق بیش از پیش در نمادهای بانکی در این برهه از شاخص حمایت خوبی را به عمل آورد اما با به صف خرید رسیدن بسیاری از نمادهای بزرگ بازار، سیر صعودی این نماگر کمی آرام شد. بازگشایی نماد وبانک در ادامه معاملات در درصدهای مثبت نیز به صورت مقطعی شاخص را با جهشی مواجه ساخت. بازگشایی فارس نیز مزید بر علت شد تا شاخص بیش از پیش صعود کند. رونق معاملات در گروه چند رشتهای صنعتی بر این روند دامن زد تا شاخص در آستانه عبور از مرز 72 هزار واحدی قرار گیرد. رونق معاملات در گروه چند رشتهای صنعتی بر این روند دامن زد تا شاخص در آستانه عبور از مرز 72 هزار واحدی قرار گیرد. در اواخر معاملات عرضه صفهای خرید در برخی از نمادهای بزرگ همچون شبندر، رمپنا و برخی از بانکیها باز هم از شاخص حمایت کرد تا این نماگر وارد کانال 72 هزار واحدی شود.
یکشنبه: در شروع معاملات روز یکشنبه شاخص کل بورس بار دیگر تحت تاثیر مثبت نمادها در بسیاری از گروههای بزرگ به ویژه پتروشیمی و خودرویی در مسیر صعود قرار گرفت اما منفی شدن فضای معاملات در گروه پالایشی در ادامه کار این روند را مختل شاخت. همچنین افول فارس و معاملات پرحجم بر روی این نماد در درصدهای منفی شاخص را از مواضع ابتدای روز پایین کشید. در ادامه ورود تعداد ملموسی از نمادها در بخشهی مختلف از جمله بانکی، پتروشیمی، ساختمانی و قطعهسازی به درصدهای منفی عرضه را بر شاخص تنگتر کرد تا سرانجام در میانه معاملات این نماگر به محدوده منفی وارد شد. در ادامه شاهد منفی شدن فضای معاملات در دیگر گروههای کوچک و بزرگ بازار بودیم و همین امر بر سیر نزولی شاخص دامن زد تا این نماگر بار دیگر در نیم ساعت پایانی زمان بازار به سطوح پایینتر از 72 هزار واحد سقوط کند.
دوشنبه: روند تقریبا منفی حاکم بر گروههای مختلف در شروع معاملات روز دوشنبه شاخص کل بورس را بار دیگر در مسیر نزولی قرار داد. جمعآوری صف فروش فارس و معاملات پر حجم در محدوده منفی قیمتی بر روی برخی از دیگر نمادهای بزرگ بازار همچون شبندر در این برهه مزید بر علت شد تا شاخص بیش از پیش پایین بیاید اما عرضه صف خرید وبشهر توانست حمایت نسبی را از این نماگر به عمل آورد. در ادامه بازگشت رونق به معاملات گروههای بزرگی همچون بانکی، پالایشی، پتروشیمی و خودرویی منجر شد تا شاخص روند حرکتی خود را عوض کند اما بار دیگر بسیاری از نمادها در گروههایی همچون پالایشی و پتروشیمی به درصدهای منفی خزیدند و همین امر نیز فشار دیگری را بر این نماگر در جهت سقوط وارد ساخت. ادامه فضای مثبت معاملاتی در گروه خودرویی و برخی از پتروشیمیها و بازگشایی خبهمن در درصدهای مثبت توانست در ادامه کار بار دیگر شاخص را حمایت کند. در ادامه نیز سیری باثبات بر روند حرکتی شاخص حاکم شد و این سیر تا پایان معاملات ادامه یافت.
سهشنبه: شاخص کل بورس تهران با شروع معاملات روز سهشنبه به لطف رونق معاملات در بسیاری از گروههای کوچک و بزرگ بازار به ویژه پتروشیمی، خودرویی، بانکی و پالایشی در مسیر صعود قرار گرفت. در این میان نمادهایی مانند تاپیکو، پارسان، شبندر و جند نماد بزرگ دیگر در سیر صعودی شاخص موثر بودند. بدین ترتیب شاخص کل توانست به سرعت وارد کانال 72 هزار واحدی شود و در ادامه نیز با مثبتتر شدن فضای معاملات در گروههایی مانند چند رشتهای، فلزی، سرمایهگذاری و تداوم روند صعودی در گروههای بزرگ بازار از نیمه این کانال نیز فراتر رفتو اما کار به اینجا ختم نشد و با ادامه رونق معاملات در گروههای مختلف و افزایش حجم معاملات در برخی نمادهای بزرگ مانند وپاسار، شاخص به یک قدمی ورود به کانال 73 هزار واحدی قرار گرفت. در این وضعیت به تبع متعادل شدن فضای معاملات و همچنین به صف خرید رسیدن بسیاری از نمادهای بزرگ بازار، سیر صعودی این نماگر آرام شد اما در نهایت در لحظات پایانی بیشتر به لطف افزایش حجم معاملات در نماد شبندر، نماگر مذکور توانست از این شد عبور کند.
چهارشنبه: شاخص کل بورس با از سرگیری معاملات در آخرین روز معاملاتی این هفته برای لحظاتی تحت تاثیر معاملات رو به افول در نمادیی مانند وتجارت به محدوده منفی خزید اما به سرعت تحت تاثیر رونق معاملات در گروههایی همچون پتروشیمی و خودرویی و برخی از پالایشیها سیری صعودی را در پی گرفت. عرضه برخی صفهای خرید از جمله در نماد تاپیکو در این روند تاثیرگذار بود. اما در ادامه بازار شاهد تضعیف معاملات در بسیاری از گروهها از جمله بانکی و پالایشی، فلزی، ساختمانی، سرمایهگذاری و ... بودیم و تعدادی از نمادهای پتروشیمی نیز به درصدهای منفی خزیدند. روند مبهم شکل گرفته در این برهه منجر شد تا شاخص روندی با ثبات را در پی بگیرد. بهبود نسبی شرایط در ادامه معاملات در برخی از گروهها مانند معدنی و سرمایهگذاری حمایت جزئی را از شاخص پدید آورد. در ادمه بازگشایی شخارک شاخص را به صورت مقطعی بالا برد. در اواخر معاملات بازگشت رونق به معاملات گروه پالایشی نیز از شاخص حمایت دیگری را به عمل آورد.