به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»: همزمان با شب میلاد امام حسن مجتبی (ع) و روز ملی فرهنگ عفاف و حجاب مردم روزه دار تهران با تجمع در پارک ملت خواستار احیا فرهنگ عفاف و حجاب و مبارزه با بیحجابی از سوی مسئولین ذیربط شدند.
فرهنگ عفاف و حجاب چند سالی است که مورد توجه جامعه مذهبی مسلمان ایران قرار گرفته و با توجه به اوضاع نامناسب فرهنگی تبدیل به دغدغه اصلی قشر متدین مردم شده است.این که با تحمل سختیهای فراوان نه تنها به دفاع از عزت و آرمان خویش فکر می کنند، بلکه با تکیه بر اعتقادات قوی مذهبی و ملی پرچم دار مبارزه مظلومان جهان در برابر مستکبران عالم نیز باشد.
به همین منظور در ساعت 17:30 عصر دیروز تجمع احیای فرهنگ عفاف و حجاب با محوریت مطالبه گری از مسئولان کلان فرهنگی کشور با حضور اقشار مختلف مردم روزه دار تهران بویژه طلاب و دانشجویان، از درب اصلی پارک ملت آغاز شد.
تجمع کنندگان در این مراسم با سر دادن شعارهای متفاوت بر علیه بدحجابی و حمل پلاکاردهایی در این زمینه نارضایتی خود را از وضیعت نامناسب فرهنگی کشور اعلام کردند.
با وجود گرمای فراوان و همزمان که به تعداد تجمع کنندگان روزه دار اضافه می شد دانشجویان و طلاب ضمن گلایه از برخی مسئولین با شعارهای ویژه ای خواستار اجرای فرامین مقام معظم رهبری در خصوص مسائل فرهنگی شدند.
آنها با اشاره به مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره احیا فرهنگ عفاف و حجاب، خطاب به مسئولان فرهنگی کشور اعلام کردند که ما به هیچ وجه از خون شهدا نمی گذریم و تا پای جان از معارف اسلام و انقلاب دفاع میکنیم و اگر لازم باشد این نوع تجمع را تکرار خواهیم کرد.
در همین رابطه سخنران برنامه ، حجت الاسلام گنجی عضو کارگروه عفاف و حجاب اعلام کرد : این تجمع به دور از هر گونه سیاستزدگی و جناح بازی است و هدف دیگر ما از این گردهمایی تجدید بیعت با شهدا و آرمانهای امام و انقلاب می باشد.
وی افزود: شما می بینید که در این جلسه تمامی مردم متدین، دلسوز و انقلابی با زبان روزه در هوای گرم حضور دارند و مطمئن باشید در سر پل سراط پایشان نمی لغزد.
گنجی در ادامه با تشکر از وزارت کشور و استانداری تهران گفت: از این عزیزان که همکاری کرده و مجوز لازم برای این تجمع را صادر نمودند قدر دانی کرده و از نیروی انتظامی و تامین کنندگان امنیت این تجمع تشکر فراوان می کنیم.
وی در پایان با اشاره به آیات قرآن و روایت معصومین (ع) گفت : فریضه امر به معروف و نهی از منکر بالاترین اعمال است که حتی جهاد در راه خدا زیر مجموعه آن قرار دارد و حتی برای ترک آن هشدارهای جدی داده شده است و اگر فریضه ترک شود اشرار امت بر مردم مسلط شده و دعاها مستجاب نخواهند شد و عذاب الهی دامن گیر همه می شود.
در ادامه مجتبی رحمان دوست نماینده مردم تهران در مجلس با شرکت در این مراسم و ایراد سخنرانی اظهار داشت: بنده به عنوان یک مسئول در مقابل شما ازدرگاه خداوند برای قصور در انجام وظایف خود طلب عفو و بخشش میکنم.
رحماندوست ادامه داد: مردم پای قانون و اسلام ماندهاند و هر چیزی که انقلاب را تهدید کند همین مردم در مقابل آن می ایستند.
جانباز جنگ تحمیلی عنوان کرد: این تجمعها بیدار کننده مسئولین است و اگر گاهی مردم ما حرف نمیزنند به خاطر بزرگی ملت ایران است و مردم ما در برابر نابسامانیها بیمسئولیت نیستند.
نماینده مردم تهران عنوان کرد: وضعیت موجود فرهنگی وضعیت مناسبی نیست و تمام دستگاههای اجرایی که با مردم سروکار دارند باید درباره حجاب اقدامات لازم را انجام دهند.
رحماندوست در پایان اظهار داشت: به عنوان نماینده مردم به خاطر احساس وظیفه به اینجا آمدم و از مسئولین و مردم می خواهم به وظایف خود به درستی عمل کنند.
در ادامه طلبه جوانی در گفتگو با خبرنگار «خبرگزار دانشجو»می گوید: ما باید غیر از این تجمعات کارهای فرهنگی بسیاری نیز انجام می دهیم اما با وجود اینکه استاد ما در رابطه با حجاب و عفاف مقالات زیادی نوشته و حتی کتاب هم چاپ کرده، اما هیچ دستگاه فرهنگی تبلیغات خاصی را در این زمینه صورت نمی دهد.
وی گفت: امسال در نمایشگاه بین المللی کتاب خوانندگان ضد دین در معرض فروش قرار می گیرد اما در باره اشاعه فرهنگ عفاف و حجاب کارهای مهمی انجام نمی گیرد و این مطالبه ما از مسئولان کلان فرهنگی است.
در ادامه تعدای از جانبازان جنگ تحمیلی با گلایه از رئیس جمهور اظهار داشتند: ما برای دفاع از حجاب به اینجا آمده ایم اما وقتی آقای روحانی از زیر بار مسئولیت فرهنگی شانه خالی می کند و می گوید به من ربطی ندار ما باید شاهد وضع نامناسب حجاب باشیم و تلاش دستگاههای نظارتی هرچه قدر وقتی کارساز باشد ولی باز نهادهای فرهنگی باید به درستی کار خود را انجام دهند.
دانشجوی جوانی که در این تجمع شرکت کرده بود اظهار داشت: این تجمعات بالاخره تاثیرات خاص خود را دارد و حداقل اینکه حضور مومنین در جامعه را بیشتر نشان می دهد چون عده ای فکر می کنند که تعداد مومنین کمتر از گذشته شده است و از بین بیش از 20دستگاه که موظف به احیای فرهنگ حجاب هستند تنها ناجا به مقدار کمی از وظایف خود عمل می کند ولی اگر نیروی انتظامی همان وظایف را به درستی و کامل انجام حد تاثیرات زیادی دارد.
وی ادامه داد: از طرفی مردم هم باید به فرمایشات مقام معظم رهبری درباره تذکر لسانی همت کرده و امر به معروف و نهی از منکر را به درستی انجام دهند ریشه گناه خشکانده می شود.
دختر جوانی با در دست داشتن عکس شهید علی خلیلی یکی از شهدای امر به معروف به خبرنگار ما گفت: من به همراه دوستانم آمدیم تا از اسلام و اعتقادات و حجاب دفاع کنم و برای همین عکس این شهید بزرگوارر در دستان من می باشد و به نظر من رسانه ملی بیشترین وظیفه را به عهده دارد و من اگر عهده دار مسئولیت فرهنگی بودم به بحث کودک و نوجوان بیشتر توجه می کردم.
مادران شهدا نیز با حضور در این مراسم اعلام کردند: مردمی که با وضع نامناسب به خیابان می آیند اگر کمی از خون شهدا خجالت بکشند این اوضاع پیش نمی آید . شهدای ما در آن شرایط سخت برای اسلام و همین اعتقادات جنگیدند و برخی نیز با بدترین وضع به شهادت رسیدند .
این تجمع اعتراض آمیز که به مدت دو ساعت به طول انجامید پس از قرائت بیانیهای از طرف مسئولان برگزار کننده به کار خود پایان داد و برگزار کنندگان آن اعلام کردند که برنامه بعدی ما در مورد اقدامات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی میباشد.
از حاشیه های این مراسم می توان به حضور پررنگ جوانان اشاره کرد و گفت: در اکثر مواقع و به ویژه در چنین تجمعاتی انتظار ما این است که ریش سفیدها و کسانی که سن وسالی از آنان گذشته و روزهای انقلاب و دفاع مقدس را درک کرده اند بیشر از بقیه باشند اما غالب جمعیت دیروز جوانانی بود که حتی به سن قانونی نرسیده اند و به قول معروف پشت لبشان سبز نشده بود.
حتی گاهی دختران جوانی حضور داشتند که محجبه تر از مادران خود بوده و با حمل عکس شهدای امر به معروف و شاخه های گل به تشویق رهگذران برای شرکت در مراسم اقدام می کردند.
با وجود اینکه این مراسم در راستای مبارزه با بد حجابی و بی حجابی نیز محسوب می شد اما گاهی زنان چادری تلویحا به این تجمع اعتراض کرده و می گفتند این کارها ربطی به فلان سازمان ندارد، آنها مجری قانون هستند.
معمولا در این نوع برنامه ها استقبال بسیار خوبی از خبرنگاران می کنند، اما هنگامی که یکی از خانم های خبرنگار که وضعیت نامناسبی داشت، هنگامی که خواست برای گفتن عکس از جایگاه اقدام کند با ممانعت یکی از روحانیون مواجه شد و خانم عکاس نیز پس از اینکه حجاب خود را درست کرد با حالت قهر مراسم را ترک کرد.