گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ هفته ای که گذشت سینمای ایران با خبرهای متفاوتی همراه بود. خبر اول اینکه:
صدور پروانه ساخت 3 فیلم ویدئویی
شورای صدور پروانه ساخت فیلمهای ویدئویی برای3فیلمنامه پروانه صادر کرد.
شورای صدور پروانه ساخت فیلمهای ویدئویی در جلسه 22 تیر خود که با حضور اکثریت اعضاء برگزار شد،برای ساخت فیلم نامههای : «دزدان خانه پیرزن» به تهیه کنندگی و کارگردانی محمد رضا جهانگیر تاج ، «عمو جان هیتلر» به تهیه کنندگی محمد علی اسلامی و کار گردانی حمید ابراهیمی و «روزهای کوتاه» به تهیهکنندگی جواد نوروز بیگی و کار گردانی محمود رضا ثانی پروانه صادر کرد.
همچنین دراین جلسه با نظر شورا برای ساخت مجموعه «ماه تی تی» به تهیه کنندگی مهران برومند و کارگردانی داوود میر باقری موافقت اصولی شد.
سازمان سینمایی خبر پروانه نمایش «چرک نویس» را اصلاح کرد
سازمان سینمایی در خبری با عنوان «صدور پروانه نمایش 10 فیلم برای شبکه خانگی» نام تهیه کنندگان فیلم «چرک نویس» را به اشتباه جا به جا درج کرده بود.
متاسفانه در ارسال خبر 21 تیر سازمان سینمایی با عنوان «صدور پروانه نمایش 10 فیلم برای شبکه خانگی» نام تهیه کنندگان فیلم «چرک نویس» به اشتباه جا به جا درج شده بود که ضمن پوزش از صاحبان فیلم ، تصحیح می شود: فیلم «چرک نویس» به کارگردانی علی جناب و تهیه کنندگی مشترک مجید مظفری و احمد تاجیک.
حذف سکانس گره عاطفی فیلمنامه را بهم میریزد
احسان دلاویز تهیه کننده فیلم سینمایی «لامپ 100» تاکید کرد: من و سعید آقاخانی تمایل داریم که این فیلم بدون حذفیات روی پرده سینماهای کشور برود اما شورای صنفی نمایش از ما خواسته که یکی از سکانس های «لامپ 100» را حذف کنیم.
احسان دلاویز تهیهکننده وسرمایهگذار فیلم سینمایی «لامپ 100» درباره آخرین مراحل صدور پروانه نمایش برای این فیلم گفت: در حال حاضر در حال رایزنی با مسئولین شورای پروانه نمایش برای صدور مجوز نمایش این فیلم هستیم.
وی تاکید کرد: من و سعید آقاخانی تمایل داریم که این فیلم بدون حذفیات به روی پرده سینماهای کشور برود اما شورای صنفی نمایش از ما خواسته که یکی از سکانسهای «لامپ 100» را حذف کنیم.
دلاویز خاطرنشان کرد: این فیلم به علت اهمیت موضوع و به تصویر کشیدن یکی از معضلات جدی جامعه اگر دچار حذفیات شود گره عاطفی قصه بهم خواهد خورد و در نهایت اثر متری از آنچه مورد انتظار است در جامعه خواهد داشت.
وی ادامه داد: نمیشود فیلمی با موضوع آسیبهای اجتماعی ساخت و نقطه عطف عاطفی آن را کنار گذاشت.
تهیه کننده فیلم «لامپ 100» اظهار داشت: برای حذف نشدن این سکانس دست به دامن ایوبی شدهایم و در نهایت منتظر پاسخ نهایی شورای صدور پروانه نمایش هستیم.
بنابراین گزارش، «لامپ 100» نخستین تجربه سعید آقاخانی است که برای اولین بار در سینمای ایران در این فیلم از تکنولوژی ویژوال انیمیشن استفاده شده است.
فیلم سینمایی «لامپ 100» فیلم منتخب ستاد مبارزه با مواد مخدر در سی و دومین جشنواره فیلم فجر شده بود.
«لامپ 100» داستان زندگی فرزین با بازی محسن تنابنده را روایت میکند که دچار اعتیاد به مواد مخدر است و خانوادهاش را در طول داستان درگیر ماجراهایی میکند.
محسن تنابنده، ساره بیات، مسعود کرامتی، پوریا پورسرخ، نیما شاهرخشاهی و حمید لولایی ترکیب بازیگران این فیلم را تشکیل میدهند.
آغاز مجدد فعالیت سینماها پس از تعطیلی 4 روزه/ چهره اکران دگرگون میشود
کلیه سینماهای کشور در حالی پس از 4 روز تعطیلی فعالیت خود را از فردا دوباره آغاز میکنند که قرار است چهره اکران از این هفته تغییر کند.
به مناسبت فرارسیدن لیالی قدر؛ سینماهای کشور از روز چهارشنبه 25 الی 28 تیر تعطیل بودند که پس از 4 روز تعطیلی سینماهای تهران و شهرستان از صبح روز یکشنبه 29 تیرماه فعالیت خود را مجددا آغاز خواهند کرد.
براساس این گزارش طبق اعلام شورای صنفی نمایش از این هفته و از روز چهارشنبه اول مرداد ماه اکران فیلمهای عید فطر آغاز خواهد شد که به این ترتیب چهره اکران با اضافه شدن 4 فیلم به «رد کارپت» کاملا دگرگون خواهد شد.
فیلمهای سینمایی «آذر شهدخت پرویز و دیگران» به کارگردانی بهروز افخمی در گروه فرهنگ، «امروز» به کارگردانی رضا میرکریمی در گروه استقلال، «کلاشینکف» به کارگردانی سعید سهیلی در گروه آفریقا و «فرشتهها با هم میآیند» به کارگردانی حامد محمدی در گروه آزادی به همراه «رد کارپت» در گروه قدس 5 فیلم اکران عید فطر هستند که از این میان «رد کارپت» ساخته رضا عطاران از 5 تیرماه اکران خود را آغاز کرده و قرار است تا سه هفته پس از شروع اکران عید فطر روی پرده بماند و پس از آن فیلم «شهر موشها2» جایگزین این فیلم خواهد شد.
گلایه شیخ طادی از مدیران در تعلل افشای جنایات صهیونیستها/ فیلمم را با کمک مردم میسازم
پرویز شیخطادی ضمن محکومیت جنایات صهیونیستها در غزه اعلام کرد آمادگی ساخت فیلم سینمایی «امپراطور جهنم» را با پشتوانه 3 سال تحقیق در دستور کار دارد.
پرویز شیخ طادی کارگردان سینمای ایران طی یادداشتی که در اختیار بخش سینمای خبرگزاری فارس قرار داده، حملات رژیم صهیونیستی و کشتار بیگناه مردم غزه را محکوم کرده است، متن یادداشت کارگردان فیلم ضد صهیونیستی «شکارچی شنبه» به شرح زیر است:
بسم الله الرحمن الرحیم
ای ملت بزرگ ایران
این روزها پلاکاردی برگردن انداختم، با حروف درشت که من مسلمانم؛ پیرو ولایتم؛ اشهد ان لا اله الا الله و اشهدان محمدا رسول الله و اشهدان علی ولی الله؛ میخواهم از کشورم دفاع کنم؛ سربازم و سرباختن را اثبات کردهام؛ لطفا در صورت باقی ماندن یک جو غیرت اجازه دهید پرده از اسرار جریان تکفیریها و طالبانیزم صهیون بردارم. زیرا معتقدم داعش و طالبان و القاعده و هر نامی که در آینده به خود گیرند همه فرزندان صهیونیزم جهانی به رهبری خاندانهای ماسونی حاکم بر بانک جهانی و اتحادیه اروپا و سنای آمریکاست.
لازم میدانم به اطلاع برسانم؛ در آن زمان که برای اولین بار حرمین سامرا مورد حمله قرار گرفت از مدیران وقت درخواست کردم این حرکت را جدی بگیرند ؛ شاید آن زمان این طاعون با چند قرص و شربت قابل مداوا بود؛ اما تنها سر تکان میدادند و چند تا مطلب هم روی مطالب بنده میگذاشتند و به تسلیتی ختم میگردید تا زمانی که ماجراهای سوریه و لبنان آغاز شد و کار به جراحی سنگین کشید و فریاد زدیم آقایان این جریان را جدی بگیرید و اجازه دهید کار کنیم؛ باز هم تسلیت و گریه و زاری و التماس دعا داشتند و ... حال که در کنار گوشمان و در مرزهایمان شاخ و شانه میکشند و رسما جنگ را آغاز کردهاند باز هم همان ابراز تاسف و واگذار کردن به خدا و تسلیت و گریه و زاری را ادامه میدهند؛ خلاصه امروز فهمیدم و چقدر دیر فهمیدم که برای دشمن خارجی ده درصد انرژی کافیست و نود درصد باقی را باید بزارم برای گوشهای سنگین؛ پوستهای کلفت؛ مدیران محافظهکار؛ روشنفکرانی که از منافع ملی تعریفی پارینه سنگی دارند؛ عافیت طلبان؛ بی حوصلهها؛ افسردهها؛ عصبانیها؛ حرافهای بی عمل ؛ علاقمندان به حواشی و خلاصه کلی خصلتهای نوظهوری که با بتن مسلح محکم و غیر قابل مذاکره شدهاند ...
امروز شدم مانند سربازی که مدام پای میزهای مذاکره و گاها غیر علنی و پشت پرده به زور میخواهد خواب زدگان را وادار کند از کشور و وطن و دین و غیرت و انسانیت دفاع کنند؛ حال از همین جا بنده پرویز شیخ طادی از امت شهید پرور ؛ از آزاده ها ؛ از ایرانیهای مقیم دیگر کشورها؛ از سرمایه داران با غیرت؛ از اقوام مختلف کشور؛ تقاضای کمک و یاری دارم ؛ اگر بدنبال افشای جنایات صهیونیزم پدر و فرزندانش در منطقه هستید ؛ اگر خواهان زدن ضربه های مهلک و روشنگر هستید آستین را بالا بزنید که مدیران فرهنگی و کمیسیونها و شوراهای فرهنگی کشور بشدت خسته و کوفته از زد و خوردهای داخلی هستند و هیچ آبی از اینان گرم نمیشود ؛ به اطلاع عزیزانی که قصد کمک دارند میرسانم ؛ فیلمنامه بسیار موثر و پرمحتوی( امپراطور جهنم) با سه سال تحقیق و نگارش آماده است ؛ کارگردان و یک گروه حرفه ای و خلاق و با ایمان نیز آماده حرکتند ؛ حرکتی آغاز کنیم و روی پای خود بایستیم و به لشکری که وجود ندارد دل نبندیم؛ بلکه خداوند در این ماه عزیز و پربرکت به همه ما توفیق و لیاقت جهاد فرهنگی را عطا نماید.
هیچ گونه مسئولیتی به عنوان کارگردان برای نمایش فیلم ندارم/ بابت سوء تفاهم متاسفم
علیرضا رئیسیان گفت: من هیچ گونه مسئولیتی برای نمایش فیلم به عنوان کارگردان ندارم طبیعتا فکر میکنم تهیهکننده محترم در صورت تمایل به اکران فیلم خود میتواند این کار را انجام دهد و یا اختیارات را به سرمایهگذار فیلم واگذار کند.
علیرضا رئیسیان کارگردان فیلم سینمایی «پرونده هاوانا» در توضیحاتی درباره عدم اکران این فیلم و حواشی اخیر پیرامون نمایش آن گفت: این فیلم در سال 1384 تولید شد و وضعیت نمایش آن خارج از حیطه مسئولیتهای کارگردان است.
وی افزود: برای نمایش یک فیلم تهیهکننده باید درخواست بدهد و با شرکتهای پخش قرارداد ببندد تا فیلم نمایش داده شود.
رئیسیان افزود: در دورههای مختلف از من سوالاتی شد که چرا این فیلم تاکنون نمایش داده نشده من هیچ گونه مسئولیتی برای نمایش فیلم به عنوان کارگردان ندارم طبیعتا فکر میکنم تهیهکننده محترم در صورت تمایل به اکران فیلم خود میتواند این کار را انجام دهد و یا اینکه اختیارات را به محمد پوستی سرمایهگذار فیلم واگذار کند.
وی خاطر نشان کرد: این ماجرا یک مسیر قانونی است که باید برای نمایش هر فیلمی طی شود سالهایی که اکران این فیلم به تعویق افتاده است ارتباطی به مسئولیتهای من نداشته است. اما به هر حال باعث خوشحالی من است یک تیمی که دو سال وقت برای ساخت فیلم گذاشت و فیلم در جشنواره فجر و چند جشنواره معتبر بینالمللی دیگر کاندید جایزه شد به نمایش در بیاید.
کارگردان فیلم «چهلسالگی» تاکید کرد: حرف من همینها است و اگر سوء تفاهمی شده است بنده متاسفم.
وی در پاسخ به این سوال که این فیلم به چه دلیل تاکنون نمایش داده نشده است گفت: این فیلم هیچگونه مشکلی برای دریافت پروانه نمایش نداشته و ندارد و مشکل عدم نمایش آن تنها به دلیل عدم توافق تهیهکننده و سرمایهگذار در آن زمان بود.
«پرونده هاوانا» چهارمین فیلم بلند علیرضا رئیسیان به تهیه کنندگی سید ضیاء هاشمی است. که در این فیلم، امین تارخ، نیکی کریمی، حمیدرضا پگاه، ماه چهره خلیلی، اصغر همت، نیکو خردمند، همایون ارشادی ایفای نقش کردند.
شرط برخورداری معافیت مالیاتی سینماگران اعلام شد
بر اساس مصوبه جدید سازمان سینمایی فعالیتهای سینمایی و (فرهنگی، هنری، انتشاراتی و مطبوعاتی) تسلیم اظهار نامه در موعد مقرر و رعایت مقررات آیین نامه مذکور شرط برخورداری از معافیت مالیاتی است.
به منظور رفع نگرانی و نارضایتی اهالی سینما و رفع موانع، محدودیت و اجرای صحیح بند (ل) ماده (139) قانون مالیاتهای مستقیم و برخورداری فعالان سینمایی از معافیت مالیاتی موضوع قانون مذکور، آیین نامه اجرایی موضوع تبصره (3) ماده (139) اصلاحی قانون مالیات های مستقیم در سی و نهمین جلسه کمیسیون اقتصاد هیئت دولت به پیشنهاد سازمان سینمایی و امور سمعی و بصری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اصلاح شد.
بنابراین اصلاحیه، تسلیم اظهار نامه در موعد مقرر و رعایت مقررات آیین نامه مذکور شرط برخورداری از معافیت مالیاتی است.
بر اساس این مصوبه، فعالیتهای سینمایی و (فرهنگی، هنری، انتشاراتی و مطبوعاتی) دارای مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از زمان تصویب قانون و آیین نامه اجرایی آن (سال 1380) مشمول شرایط مصوب جدید خواهند بود.
این مصوبه در روزهای آینده با تصویب و ابلاغ هیئت دولت اجرایی خواهد شد و آن دسته از فعالان سینمایی که پیش از این با مجازات، محرومیت و محدودیت های روبرو شده بودند به استناد مصوبه جدید مشکلاتشان حل خواهد شد.
پیش از این مصوبه، فعالیت های هنری و سینمایی در صورت عدم تسلیم به موقع اظهارنامه، ترازنامه و حساب سود و زیان و عدم کسر و پرداخت مالیات اشخاص ثالث تا قبل از اجرای برنامه پنجم توسعه نمیتوانستند از معافیت مالیاتی موضوع بند (ل) ماده (139) استفاده کنند.
حبیب الله کاسه ساز: در جشنواره های سیاسی ما را راه نمیدهند/سینمای دفاع مقدس سینمای ملی ما است
حبیباله کاسه ساز گفت: درست است که در جشنوارههای سیاسی ما را راه نمیدهند اما هر جای دنیا فیلم دفاع مقدس به نمایش درمیآید میگویند مربوط به ایران است یعنی هویت ایرانی بودن با سینمای دفاع مقدس تبلور پیدا کرده است.
حبیب الله کاسه ساز درباره برگزاری جشنواره فیلم مقاومت گفت: سینمای مقاومت هم باید مانند سایر ژانرها مورد قضاوت و داوری قرار گیرد تا مظلومیتی که هرساله از آن به چشم می خورد از بین برود.
وی با بیان اینکه در همه دورهها مسئولین سینمایی دغدغه لازم را برای سینمای مقاومت نداشتند، افزود: اگر در دورهای هم شاهد برگزاری خوبی از این جشنواره بودیم دلیلش این بوده که کسانی آنرا برگزار کردند که سینمای دفاع مقدس در طول این سالها دغدغه شان بوده است ضمن اینکه هر دوره ای اتفاقات خاص خودش را دارد.
عضو هیات انتخاب فیلم های سینمایی جشنواره فیلم مقاومت خاطرنشان کرد: تنها جایی که میتواند سینماگران دفاع مقدس را دور هم جمع کند، به آنها بها دهد و از آنها حمایت کند جشنواره مقاومت است امیدواریم مسئولان سینمایی توجه لازم را داشته باشند تا این جشنواره در شان آن برگزار و حمایت شود .
تهیه کننده «اخراجی های 2» با بیان اینکه این جشنواره نیاز به حمایت جدی دارد گفت: برای حمایت از سینمای دفاع مقدس نمیتوان تنها از وزارت ارشاد به عنوان متولی توقع حمایت داشت زیرا این ژانر متولی زیادی دارد. فارابی، بسیج، بنیاد حفظ آثار و ارزشها، و ارتش همه باید زیر یک چتر قرار گیرند و به شکل واقعی از این سینما حمایت کنند.
وی در ادامه افزود: سازمان تبلیغات اسلامی و بنیاد حفظ آثار و ارزش ها که دغدغه شان دفاع مقدس و انقلاب است باید به شکلی جدی از این جشنواره حمایت کنند تا بدین طریق این سینما از مظلومیت درآید.
کاسه ساز با بیان اینکه سینمای انقلاب و دفاع مقدس سینمای ملی ما است گفت: زمانیکه می خواهیم از سینمای ملی بگوییم باید سینمای دفاع مقدس را مثال بزنیم زیرا سینمای ملی در همه دنیا به اسم دفاع مقدس شناخته شده است.
وی در ادامه افزود: درست است که در جشنواره های سیاسی ما را راه نمی دهند اما هر جای دنیا فیلم دفاع مقدس به نمایش درمی آید می گویند مربوط به ایران است یعنی هویت ایرانی بودن با سینمای دفاع مقدس تبلور پیدا کرده است بنابراین این نوع سینما و جشنواره مقاومت باید توسط مسئولین حمایت شود تا سینمای ملی سرپا بایستد.
تهیه کننده«مزرعه پدری» با بیان اینکه جشنواره فیلم مقاومت احتیاج به بودجه هنگفت و خاصی ندارد، گفت: متولیان فرهنگی باید همگی دست به دست هم دهند تا این جشنواره سالانه به بهترین شکل برگزار شود البته این نکته را باید یادآور شد که دغدغه امروز ما نیاز به بودجه برای تولیدات دفاع مقدس هم است.
وی در ادامه افزود: کمیسیون فرهنگی مجلس باید برای تولیدات ژانر دفاع مقدس و انقلاب باید بودجه ای را درنظر بگیرد ضمن اینکه یک متولی داشته باشد و اگر هم قرار است چند متولی داشته باشد همه آنها را موظف به تولیداتی در این زمینه کند.
تهیه کننده«ارابه مرگ» با بیان اینکه بخش اعظم برنامه ریزی برای ساخت آثار سینمایی درباره دفاع مقدس، انقلاب و بیداری اسلامی به مدیران فرهنگی برمی گردد افزود: وقتی در بخش خصوصی فعال هستیم و فیلم هایی با موضوع دفاع مقدس و انقلاب می سازیم نباید توقع خصوصی سازی صرف را داشته باشیم؛ بنابراین دولت و مسئولین سینمایی باید از تخصص و حرفه فیلمسازان در این زمینه استفاده کنند.
وی با بین اینکه سینمای دفاع مقدس باعث رونق سینمای کشور می شود،خاطرنشان کرد: وقتی مسئولین سینمایی دغدغه تولید چنین آثاری را داشته باشند انگیزه ای برای بخش خصوصی پدید می آید. بنابراین دغدغه اول برای مسئولین سینمایی ایجاد می شود البته سینماگران نیز باید تلاش کنند اما در بحث حمایت مالی قطعا دولت باید کمک کننده باشد تا این سینما رونق یابد.
کاسه ساز با بیان اینکه در دوره ای خودش دبیر جشنواره فیلم مقاومت بوده است گفت: اینکه مسئولان جشنواره مقاومت همت می کنند و سینماگران را دور هم جمع ، انتخاب و داوری می کنند شور و حال خوبی را ایجاد می کنند اما این کارها باید همراه با حمایت در طول سال باشد و جشنواره تا سال بعد تعطیل نباشد زیرا می تواند نقطه شروع زیر چتر قراردادن سینمای دفاع مقدس از طریق متولیان باشد تا به واسطه آن سینماگران به دبیرخانه مراجعه کنند و نسبت به سیاست ها مطالبه داشته باشند و اگر تنها به چند روز برگزاری خلاصه شود به اهداف خود نخواهد رسید.