به گزارش حوزه دولت «خبرگزاری دانشجو»، حجتالاسلاموالمسلمین حسن روحانی که روز دوشنبه و در همایش سفرا و روسای نمایندگیهای جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور سخن میگفت، با اشاره به اینکه مشروعیت همه مسئولان ایران ناشی از رأی مردم است، گفت: خواست و مطالبه مردم هدف، مسیر و حرکت ما را در ابعاد مختلف مشخص میکند و سیاست خارجی ما نیز بر همین اساس همگام و در چارچوب سیاست کلی و ملی کشور تعیین میشود.
رییس جمهوری با اشاره به اینکه مردم در انتخابات ۲۴ خرداد ۱۳۹۲ بسیار زیرکانه و آگاهانه و با در نظر گرفتن شرایط داخلی و خارجی رییس جمهوری را برگزیدند و راه جدیدی پیش پای مسئولان قرار دادند، تصریح کرد: مردم گفتند ما از افراط گریزانیم و به اعتدال پناه آوردیم، گفتند تقابل را نمیپذیریم و در پی تعامل سازنده با جهان هستیم، گفتند اختلافات بیجهت و بیپایه و واهی را نمیخواهیم و در پی انسجام ملی هستیم و خواستند تا در برخورد با بیگانگان از منطق و استدلال و از موضع شجاعانه اما مدبرانه و با در نظر گرفتن منافع بلند مدت، حرکت خود را آغاز کنیم.
روحانی افزود: قانون اساسی، قوانین موضوعه و رهنمودهای رهبر معظم انقلاب پیش روی ما است، اما باید بدانیم قدرت همه ما از مردم است و اگر قدرت و انسجام داخلی نباشد، هیچ دولتی قادر نیست در سیاست خارجی و در برابر بیگانگان از موضع قدرت سخن بگوید.
رییس شورای عالی امنیت ملی با تأکید بر اینکه ما در عرصه سیاست خارجی به دنبال ارایه و ترسیم چهره جدید از ایران برای دنیای امروز هستیم، گفت: مردم از ما میخواهند که در سیاست خارجی با جهان تعامل سازنده و مفاهمه داشته باشیم و روابطی را برقرار کنیم که منافع ملی ما را بهتر و کمهزینهتر تأمین و تضمین کند.
رییس جمهوری، سخن امام خمینی(ره) مبنی بر اینکه «میزان، رأی ملت است» را یادآور شد و با اشاره به حرکت مردمسالارانه ایرانیان در فردای انقلاب خاطر نشان کرد: اگر در تمام حرکتها خود را به عنوان خادم مردم باور نداشته باشیم، نمیتوانیم بر مبنای مشروعیت سیاسی حرکت خود را ادامه دهیم، لذا هر کس در هر مقامی که هست باید خود را نوکر و خادم مردم ایران بداند همانطور که مرحوم مدرس گفته بود «انبیاء هم آمدند که خادم مردم باشند و به ملت خدمت کنند».
روحانی ادامه داد: دولت تدبیر و امید آنچه را مردم خواستهاند و خواهند خواست، در عرصههای مختلف سیاست خارجی و مذاکرات هستهای با کمال شهامت و بدون دغدغه دنبال خواهد کرد و به حول و قوه الهی، این مسیر را به خوبی به انتها خواهد رساند.
رییس جمهوری اصل مهم دیگر در سیاست خارجی کشور را محاسبه درست شرایط عنوان کرد و با بیان اینکه اگر در محاسبات خود دچار اشتباه شویم، ممکن است پیروزی با هزینهای گزافتر به دست آید، به تجربه کشور در دفاع مقدس و بخصوص دو عملیات والفجر۸ و کربلای۴ اشاره کرد و گفت: در والفجر۸، اتحاد و همراهی همه گروهها اعم از ارتش سپاه و بسیج، استفاده از اصل غافلگیری، بهرهگیری مطلوب از تجهیزات نظامی و محاسبه دقیق شرایط باعث شد عملیات به شکلی موفقیتآمیز به پایان برسد که حیرت کارشناسان نظامی آمریکایی، روسی و فرانسوی را به دنبال داشته باشد.
روحانی با اشاره به اینکه در کربلای۴ محاسبه دقیقی از توان خود و دشمن نداشتیم و نتوانستیم اصل غافلگیری را رعایت کنیم و به تعبیر امام «عدم فتح» نصیب رزمندگان کشور شد، گفت: در تمام جنبهها اگر هنگامی که با طرف مقابل مواجه میشویم از قدرت خود و دشمن و شرایط منطقه و جهان اطلاعات دقیقی نداشته باشیم به موفقیت دست نخواهیم یافت.
رییس جمهوری افزود: سنت خدا ثابت است و تغییر نمیکند آنجا که عقل، تدبیر، آیندهنگری و محاسبه قدرت خود و دشمن وجود داشته باشد، خدا پشتیبان است و فرشتگان آسمان هم از ما حمایت میکنند.
روحانی اصل سوم در سیاست خارجی کشور را دقت، فکر و برنامهریزی برای مواجهه با ایرانهراسی، اسلامهراسی و شیعه هراسی از یک سو و تعاملهراسی از سوی دیگر دانست.
رییس شورای عالی امنیت ملی با بیان اینکه عدهای به ناروا، منطقه و جهان را از ایران، اسلام و اهل بیت(ع) میترسانند، گفت: این در حالی است که ایران سراسر صلح، تعامل، همزیستی مسالمتآمیز و پرهیز از مداخله در امور دیگران و جنگ و کشتار جمعی است، اسلام سراسر هدایت و نور است و شیعه سرشار از اخلاق و کرامت انسانی است.
رییس جمهوری ادامه داد: ایران اسلامی همواره مدافع مظلوم و در برابر ظالم بوده است. مردم ایران تنها یک سال و چند ماه پس از اتمام تجاوز بعثیها و در هنگامه جنگ خلیج فارس مرزهای خود را روی میلیونها آواره عراقی در غرب و جنوب کشور باز کردند و تمام امکانات خود نظیر بیمارستانها را برای پذیرایی و درمان آنها بکار گرفتند.
روحانی با بیان اینکه ایران سراسر در خدمت به ثبات منطقه است، گفت: امروز ببینید در عراق، لبنان، سوریه و فلسطین آن مردمی که میکوشد و میخروشد و تلاش میکند که به برادران مسلمان کمک کند، مردم ایران است.
رییس جمهوری با طرح این پرسش که شما از چه چیز ایران و اسلام و شیعه میهراسید؟، گفت: شما که هر چه دارید از علم و دانش، شیمی و فیزیک و فلسفه مدیون اسلام هستید. تنها شناخت ویژگیهای اخلاقی امیرالمؤمنین علی(ع) کافی است تا جهان بر خود ببالد و به شیعه افتخار کند.
روحانی با ابراز حیرت از تعامل هراسی عدهای دیگر در داخل، گفت: میگویند چرا به یک خارجی نزدیک شدید، الکتریسیته خطرناک دارند، عجبا که یک آقایی میگوید هرگاه ما با خارجیها مذاکره کردهایم شکست خوردهایم، پس این همه امام خمینی(ره) و رهبر معظم انقلاب فریاد زدند، خودباوری و اعتماد به نفس داشته باشید، این شد که ما بترسیم؟!
رییس شورای عالی امنیت ملی گفت: از بس که دیدم بعضیها در هراس زندگی میکنند و چون خود اعتماد به نفس ندارند دیگران را نیز اینگونه میبینند، ناچار شدم چند مورد از مذاکرات خود با مقامات اروپایی در مذاکرات هستهای را برخلاف عرف در کتاب منتشر کنم تا ترسوها بخوانند و ببینند.
رییس جمهوری ادامه داد: عدهای شعار میدهند ولی بزدل سیاسی هستند. هر وقت که مذاکره میشود عدهای میگویند که ما میلرزیم؛ "خب به جهنم بروید یک جایی که نلرزید". اگر خداوند شما را ترسو و لرزان آفریده است ما چه کار باید کنیم؟
روحانی با تأکید بر اینکه ما در منطق کم نمیآوریم و دیپلماتهایی مجرب ما در وزارت امور خارجه در رأس برترین دیپلماتهای جهان هستند، گفت: تعاملهراسی، مذاکرههراسی، مفاهمههراسی و نرمش قهرمانانههراسی نیز غلط است.
رییس جمهوری افزود: میدانیم دنیای امروز پیچیده است شرایط دنیا به گونهای است که از نظام دو قطبی عبور کردهایم و قدرتها و گروههای جدید در عرصه اقتصاد و سیاست از شرق آسیا تا آمریکا ظهور کردهاند، میدانیم، چالشهای جدید پیشروی است و ممکن است معضلات منطقهای درست کنند اما ایران مقتدر است. ایران در سایه استقلال و خودباوریاش در برابر دیگران خواهد ایستاد و از منافع خود دفاع خواهد کرد.
رییس شورای عالی امنیت ملی تأکید کرد: امروز این دولت اهل شعار نیست و اهل عمل است ما شعور را به جای شعار و تدبیر را بجای تصمیمات یک شبه بکار گرفته و میخواهیم مشکلات را حل کنیم که یک نمونهاش توافق ژنو بود. توافقی که با وجود مقدماتی بودن هم اصل غنیسازی ایران و هم حق غنیسازی در چارچوب نیازهای منطقی کشور و هم عدم تفاوت ایران در برخورداری از انرژی هستهای با سایر کشورهای عضو آژانس بینالمللی انرژی هستهای را پذیرفته است.
روحانی گفت: دولت و وزارت امور خارجه کار بزرگی کردند و اگر عدهای ممنون این زحمتکشان نباشند دیر یا زود ممنون خواهند شد زیرا تاریخ قضاوت خود را به درستی انجام خواهد داد.
رییس جمهوری در ادامه خطاب به روسای نمایندگیهای جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور گفت: شما باید کمربند دیپلماتیک خود را محکم ببندید و در میدان برای حل و فصل تمام مسایل حاضر شوید. شما باید اراده ملت ایران را مبنی بر تعامل سازنده با دنیا برای سیاسیون جهان و افکار عمومی باز کرده و توضیح دهید ما در پی روابط نزدیکتر با دنیا هستیم و در عین حال وظیفه خود میدانیم که از امنیت ملی و حقوق خود دفاع کنیم.
روحانی ادامه داد: ما خواهان روابط صمیمی مبتنی بر اصل برد – برد با همه دنیا هستیم و باید تلاش کنیم چهرهای واقعی از جمهوری اسلامی ایران معرفی کنیم که در سالیان گذشته به ناروا و ناحق مشوه جلوه داده شد.
رییس جمهوری گفت: ما میخواهیم با جهان و همه کسانی که رفتاری براساس منطق و احترام به حقوق متقابل دارند رابطهای خوب و مفاهمهآمیز داشته باشیم و حتی میخواهیم با کشورهایی که با آنها سالیان درازی است تنش داشتهایم در صورت احترام به حقوق ملت ایران و اطمینان به اینکه آنها منافع ملی ما را در نظر بگیرند به روابط عادی برسیم.
روحانی تأکید کرد: منافع ملی ما خط قرمز است، اگر منافع ملی ما تضمین شود، چراغ سبز روابط روشن خواهد شد.
رییس جمهوری از سفرا و دیپلماتهای کشور خواست تا به وظیفه دیدهبانی خود به منظور جلوگیری از غافلگیر شدن کشور در تحولات نظام بینالملل به دقت عمل نمایند و تأکید کرد دیدبانان ما باید با چشم بصیر، دقیق و بینا زوایای مختلف تحولات را ببینند، تحلیل کنند و گزارش دهند و به دنیا برسانند که اراده ملت ایران بر اعتدال و تعامل قرار گرفته و باید با زبان دیپلماتیک با ملت ایران سخن بگویند.
روحانی خاطر نشان کرد: فرصت نامحدود نیست و همه باید از این فرصت و اراده ملت ایران استفاده و بهرهبرداری کنند. ما هیچ عجلهای برای به اتمام رساندن مذاکرات هستهای نداریم، اما دنیا باید بفهمد که تأخیر به نفع هیچکس نیست.
رییس جمهوری ضمن انتقاد از کسانی که در مناسبات دیپلماتیک به دنبال کلاهگذاشتن بر سر طرف مقابل هستند، گفت: این حرفها متناسب با شرایط دنیای امروز نیست و این افراد از تحولات تاریخی عقب هستند، زیرا مبنای روابط برد - باخت ثابت نمیماند و آنچه پایهای برای حرکت بعد میشود برد – برد است و ما بر این اساس در مذاکرات هستهای حاضر شدهایم.
روحانی با بیان اینکه تحریمهای اعمال شده علیه ملت ایران غلط، ظالمانه و ضد بشری بوده و البته پایههای آن شکسته است، گفت: با صراحت میگویم با تحریمها مقابله کرده و میکنیم. امروز هم بلند میگوییم تحریمها را خواهیم شکست و آنها نیز میدانند که چطور این اتفاق رخ خواهد داد.
رییس جمهوری افزود: برنامههای اقتصادی ما برای عبور از مشکلات بدون توجه به بحث تحریمها تدوین شده است و به حول و قوه الهی در همین شرایط سخت نیز از همه مشکلات اگر چه با آهنگی کند، گذر خواهیم کرد.
روحانی مسأله هستهای ایران را بحرانی تصنعی خواند و گفت: این موضوع بحران نیست، اما آنها بعد از توافق نهایی خواهند گفت که ما موفق شدیم و ایران را متوقف کردیم، این منطق آنها هم متعلق به ۵۰ سال پیش است، اما افکار عمومی جهان به کمک گسترش آگاهیها در شبکههای اجتماعی و وسایل ارتباطی، این موضوع را نخواهد پذیرفت.
رییس جمهوری در تبیین این واقعیت امروز جهان به محکومیت رژیم صهیونیستی در شبکههای اجتماعی و افکار عمومی پرداخت و گفت: این رژیم بیش از هر بار دیگر محکوم شده و هیچ زمانی مثل جنگ اخیر غزه شکست نخورده و مفتضح نشده است، زیرا افکار عمومی صهیونیستها را آدمکش، کودککش و انسانکش میشناسند که حتی از انهدام بیمارستانها، مدارس و خانههای مردم ابا ندارند.
روحانی گفت: حتی بزرگترین مدافعان رژیم صهیونیستی این اواخر کم آوردند زیرا نمیتوانند در فضای امروز جهان بیمحابا از این رفتارهای وحشیانه حمایت کنند.
رییس جمهوری گفت: جمهوری اسلامی ایران براساس اخلاق، شرع و فتوای رهبری به دنبال سلاح کشتار جمعی نبوده و نیست و این راهبرد بدون توجه به حضور آژانس بینالمللی انرژی اتمی، دنبال خواهد شد.
روحانی توضیح داد: دنیا بداند ما مذاکره برای مذاکره را نمیپذیریم ما داوطلب هستیم که مسایل هستهایمان به شکل شفاف بررسی شود، از آژانس بینالمللی انرژی اتمی برای بازرسی از تأسیسات هستهای کشور دعوت کرده و پذیرفتهایم که دوربینهای آنها بر سر دستگاههای ما نصب شود. دنیا باید واقعیتهای کنونی ما را ببیند و لمس کند، اراده ما را ببیند و مطمئن باشد که ما از حقوق هستهای خود و حقوق ملت ایران عقبنشینی نخواهیم کرد.
رییس جمهوری با بیان اینکه دولت تدبیر و امید مستظهر به پشتیبانی ملت است و امروز اتحاد میان سران قوا و سایر نیروهای اجتماعی و سیاسی بیش از پیش برقرار شده، گفت: ایران اسلامی امروز یک ید واحده است و به هیچ وجه اجازه نخواهیم داد، بین قوای سهگانه کشور اختلاف بیفتد و یا خدای ناکرده به رهبری معظم انقلاب توهین شود.
روحانی گفت: در میدان مبارزه با لبخند، تدبیر و منطق سخن میگوییم و افتخار میکنیم اگر کسی از این رویکرد و از لبخند بدش میآید رویش را برگرداند، اما ما به حول قوه الهی پیروز خواهیم شد.
رییس جمهوری ضمن اعلام تشکر از وزیر هوشیار، آگاه و مدبر و تیم مذاکره کننده هستهای کشور، گفت: بدانید، حداقل با احتیاط میگویم ۹۰ درصد مردم همیشه پشتیبان شما بوده و هستند و دعای خیر رهبری نیز بدرقه شما میباشد. خیلی برای من مهم است که بگویم در اواخر ماه مبارک رمضان رهبر معظم انقلاب در جلسهای فرمودند من برای تیم مذاکرهکننده هستهای مرتب دعا میکنم و حس میکنم که چه کارزار سختی پیش رو دارند.
روحانی خاطر نشان کرد: وقتی ملت و رهبری اینگونه از تیم مذاکرهکننده هستهای حمایت میکند این تیم مسلط در مذاکرات حاضر میشود و حتی اگر شش قدرت در برابر آنها حضور دارند، آنها میوه شیرین پیروزی را برای ملت به ارمغان خواهند آورد.
رییس جمهوری در بخش دیگری از سخنانش، وظیفه دیگر سفرا و روسای نمایندگیهای جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور را روانسازی روابط اقتصادی ایران با کشورهای جهان ارزیابی کرد و گفت: باید تلاش شود سرمایهگذاری، تجارت خارجی و روابط بخشهای پولی و بانکی ایران با سایر کشورهای جهان برقرار شود، زیرا در دنیای امروز موفقیت در بخشهای اقتصادی جز در سایه ارتباط با دیگران به دست نخواهد آمد.
روحانی با بیان اینکه روابط با همسایگان و کشورهای منطقه برای ما در اولویت قرار دارد، گفت: در ۱۲ ماه گذشته ارتباط ایران با همه کشورهای منطقه جز یکی دو کشور مطلوب بوده است و امیدواریم که این کشورها نیز به جرگه کشورهای دوست بپیوندند.
رییس جمهوری با اشاره به آمارهای اقتصادی در خصوص کاهش تورم در کشور گفت: مبنای ما در سال ۹۳ خروج از رکود و ایجاد رونق اقتصادی است تا در سال جاری به رشد مثبت اقتصادی دست یابیم. بسته خروج از رکود به عنوان لایحه تقدیم مجلس شده است و روز سهشنبه با قید یک فوریت به طور کامل برای صاحبنظران، کارآفرینان و نمایندگان بخشهای اقتصادی رونمایی خواهد شد.
روحانی برنامه اقتصادی دولت را در مهار تورم در تاریخ کشور، بیسابقه دانست و گفت: ما در سیاست داخلی هم همانند عرصه اقتصادی از تورم قهر و جدایی و فاصله، کاستهایم و همه جامعه را به سمت رونق آشتی سوق دادهایم.
پیش از سخنان رییس جمهوری محمدجواد ظریف با اشاره به آغاز نخستین همایش سفرا و روسای نمایندگیهای جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور در دولت تدبیر و امید گفت: بیانات رییس جمهوری راهگشای کار ما است و نقشه راه برای پیشبرد اهداف سیاست خارجی نظام را مشخص میکند.
وزیر امور خارجه گفت: به واقع یکی از سرمایههای بزرگ ما در دستگاه سیاست خارجی نگاه ژرف و تیزبین شخص رییس جمهوری به عنوان یک کارشناس ارشد مسایل استراتژیک است که هم کار ما را آسان و هم دشوار میکند.
وی همچنین از اعتماد رییس جمهوری به دستگاه و مسئولان سیاست خارجی کشور در عرصههای مختلف بویژه در صحنه مذاکرات هستهای قدردانی کرد.
ما از گل به خودی می ترسیم
ما از ضعف در محاسبات می ترسیم
بهشت که زوری نیست؛ بروید به جهنم تا لــرزید!!!
ادب مــرد هم به از دولـــت اوســت!
اسکی روی آب بازی کنیم تا نلرزیم!
یا بریم مناطق مــحروم و کپل نشین سواحل شمال و جزایر جنوبی ایران زنان زیبارو رو تماشا کنیم!!
بازهم توهین....
و الا فکر کنم همه منتقدین رو صهیونیست و خارجی میدونست و سه سوت همه را به باد فنا میداد.....
والا بخدا .....
snnجان خواهش می کنم تایید کن!
ای شجاع بی باک! ای با شناسنامه پر طرفدار! ای انتفاد پذیر معتدل! ای ...! همیشه همین گونه با صلابت باش!
باریک الله به ادب و منطق و انتقاد پذیریت حاج آقا.
حالا از دست عده ای از علمای روحانی نما تن پیامبر میلرزه ما که هیچ!
این بلند مرتبه! ای والا! ای حاج حسن! ای روحانی! ای ریس جمهور! ای ...! باشد که باری تعالی تو را ادب صدچندان بیش از این که داری عطا فرموده و حسودان را اندکی از خلق نیکوی تو ارزانی داشته و دشمنانت را سراسر به کتم عدم فرستاده و ایشان را اندکی از شجاعت و تدبیر و نازکی طبع که در حضرتتان لبریز است، جرعه ای بنوشاند. آمین!
واقعا شرم آوره که چنین افرادی مسولیت های بزرگ کشور و در دست دارن
جمع کنین بچه ها صاحبش اومد
واقعا متاسفیم...
دیگه دلواپس نیستیم فقط متاسفیم متاسف و متاسف
فقط یک جمله : آقای روحانی با این وضع اداره جامعه " ولله بالله تالله شما رییس جمهور بعدی کشور نخواهید بود" شک نکنید.
ایشون با این طرز برخورد!!!!!!! دیگه هیچ حرفی برای گفتن باقی نذاشتن
ادب مرد به از دولت اوست
دل خوش بودیم به کلام منطقی شما
دل خوش بودیم به وقار و متانتتان
اما این سخنان اخیر شما دل خوشی ما را ناکام کرد و فرجام 8سال گذشته را برای این دولت در پیش چشمانمان آورد
آن دولت که در ابتدای کار با غربیها اینگونه سخن میگفت و در آخر عمر خود با خودی ها اینگونه سخن گفت چنین بدفرجامی داشت و شما که از همین ابتدا گام در جای پای آخر آن نهادید
نمیدانم چرا خنده ها و نرمشهای قهرمانانه و عشوه های عشاقانه عزیزان برای اون ور آبی هاست و برای ما میماند صفاتی مانند بی سواد، متوهم ، ترسو ، عده ای محدود که از جایی محدود تغذیه میشن ، بیکار و ...و...و...
بابا حاج حسن با ما به ازی این باش که با خلق جهانی
یا نه با مثل آن باش که با از ما بهترانی
والا ما نه چشم رنگی داریم و نه موی بور و نه هوای خوب ولی با معرفت ما بهت رای دادیم نه اون ور ابی ها
آقای روحانی یکسال از انتخابات گذشته
ومن احساس میکنم یه جای کار میلنگه!!!
خدایا چه بر سر این مردم خواهد آمد