به گزارش حوزه دولت «خبرگزاری دانشجو»، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت، مسعود سلطانی فر معاون رئیس جمهور رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی گردشگری در مراسم بزرگداشت روز جهانی گردشگری که با حضور علی لاریجانی رئیس مجلس شورای، جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی، سفرا و نمایندگان سایر کشورها و مسئولان و مدیران سازمان میراث فرهنگی در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی در حال برگزاری است، گفت: در زمانی که رشد اقتصاد جهانی در مواجه به بحرانها شکننده است، براساس آمارهای سازمان جهانی جهانگردی، رشد بخش گردشگری با اطمینان ادامه دارد.
وی در ادامه با اشاره به اینکه گردشگری به سومین صنعت درآمدزای جهان تبدیل شده است، افزود: انتظار میرود، صنعت گردشگری با نرخ رشد ۴ و ۵ درصد به مهمترین شاخص رشد اقتصادی حدود ۶۰ کشور جهان تبدیل شود به طوریکه در سال ۲۰۱۲ ۵ درصد از تولید ناخالص جهان، ۹۸ میلیون شغل مستقیم و ۲۵۵میلیون شغل غیرمستقیم به بخش گردشگری اختصاص یافته است.
معاون رئیس جمهور تصریح کرد: اشتغال ایجاد شده در بخش گردشگری ۶ برابر اشتغال تولید شده در صنعت خودروسازی، ۵ برابر صنایع وابسته به مواد شیمیایی، ۴ برابر اشتغال در معادن و نفت بوده و در دهه آینده، ۱۰ درصد از کل اشتغال جهان به صنعت گردشگری اختصاص خواهد داشت.
رئیس سازمان میراث فرهنگی ادامه داد: گردشگری صنعتی مبتنی بر میراث فرهنگی، تاریخ، تمدن و زیست بوم است، این صنعت برای طیف وسیعی از جامعه میزبان مشاغل پایدار تولید میکند که ارزآوری، ایجاد اشتغال، حفظ محیط زیست، تقویت اقتصاد محلی و تعامل فرهنگی از جمله موارد مهم در ارتباط با توسعه و رونق صنعت گردشگری است.
سلطانیفر افزود: سفر و گردشگری را هر چه بنامیم چه اقتصاد و چه فرهنگ یا سیاست، برای رهایی از اقتصاد تک محصولی، اشاعه فرهنگ ایرانی، اسلامی موثر است و این اهمیت در اسناد توسعهای کشور هم مشهود است، حرکت گردشگری نیاز به توجه جدی دارد و ملاحظه ملی و منطقهای به این صنعت میتواند کشور را در جایگاه شایسته خود قرار دهد.
معاون رئیسجمهور با اشاره به اینکه گردشگری از مطمئنترین منابع تامین ارز است، تصریح کرد: ایجاد راهکارهای اصولی در این بخش ضرورت دارد، گردشگری یک علم و دانش جهانی است و تولید محصولات گردشگری یک راهکار جدی برای جذب گردشگر است.
وی، مهمترین مشکل در حوزه گردشگری را نگاه گردشگر خارجی به ایران دانست و افزود: گردشگران خارجی بر این باورند که عدم ثبات سیاسی در ایران وجود دارد و رسانههای غربی در به وجود آمدن این نگاه تاثیر بسزایی دارند، تبلیغات و اطلاعرسانی، بهبود وضعیت امکانات گردشگری و مشارکت دفاتر خدمات گردشگری در تصحیح این نگاه تاثیرگذار خواهد بود.
رئیس سازمان میراث فرهنگی همچنین به ضرورت تغییر نگاه بخشی به نگاه فرابخشی در حوزه گردشگری تاکید کرد و ادامه داد: ایجاد عزم ملی در حوزه گردشگری یکی از راهبردهای سازمان میراث فرهنگی در دولت تدبیر و امید است چراکه این صنعت، آینده روشنی برای سرمایهگذاری دارد.
معاون رئیسجمهور با بیان اینکه رقابت جهانی برای تصاحب بازارهای جهانی جدی شده است، اضافه کرد: هدفگذاری دولت در این بخش استفاده از ظرفیتها و فرصتهای ملی برای توسعه گردشگری است، در حوزه اقتصادی و اجتماعی، بالابردن نرخ اشتغال، کنترل و کاهش نرخ رکود در برنامههای این دولت است تا به تدریج این عوامل برای مدتی طولانی پایدار باقی بماند.
رئیس سازمان میراث فرهنگی یادآور شد: یکی از اهداف عمده ما در گردشگری، فرهنگ سازی است، اطلاعرسانی به موقع بخش دولتی و ساماندهی دستگاههای اجرایی در حوزه گردشگری بر عهده رسانههاست و اهتمام دولت و سیاست موکد ما در سازمان، توسعه گردشگری از طریق منادیان اخلاق و فرهنگ است.
سلطانیفر با اشاره به اینکه گردشگری ما بر مبانی ایرانی و اسلامی استوار است، ادامه داد: باید با استفاده از این ظرفیتها و همکاری بخش خصوصی توان بالقوه خود در این بخش را به فعل برسانیم، یکی از ظرفیتهای مهم ما کشورهای همسایه و کشورهای جهان اسلام است که باید با توجه به این ظرفیت برنامهریزی در حوزه گردشگری حلال را مورد توجه جدی قرار دهیم.
وی با بیان این نکته کشورهای اسلامی میتوانند برای تردد در این سرزمینها از ویزای مشترک استفاده کنند، تصریح کرد: گردشگران کشورهای اسلامی باید مکه مکرمه را به عنوان نماد و مرجع و احکام اسلامی را به عنوان سرلوحه کار خود قرار دهند.
رئیس سازمان میراث فرهنگی گفت: اهمیت مهمان نوازی در بین مسلمین و به ویژه ایرانیان از گذشته مشهود بوده است و در باور عقیدتی ما هم این نکته مورد توجه قرار گرفته آنچنان که در قرآن کریم آمده است، مهمان حبیب خداست، گردشگری بر پایه مهمان نوازی بنیان گذاشته شده و این سنت باید حفظ شود، مهمان نوازی اسلامی بر زیرساختهای گردشگری تاکید میکند و همچنین نیازهای روحی و روانی گردشگران را مورد توجه قرار میدهد.
معاون رئیسجمهور با اشاره به اینکه دولت متولی قانونی صنعت گردشگری است، یادآور شد: رعایت حقوق گردشگران وظیفه همه دستگاههاست، با استقرار دولت تدبیر و امید همگان شاهد ثبات و آرامش در فضای کسب و کار هستیم و براساس برنامهریزیها، رشد منفی اقتصاد محو و علائم مثبت رشد اقتصادی مشهود است، این موارد موجب شده است صاحبان مراکز اقامتی و دستاندکاران حوزه گردشگری با اطمینان حرکت خود را تنظیم کنند.
وی افزود: برای جذب تسهیلات در حوزه گردشگری ما به منابع صندوق توسعه ملی رجوع کردیم که بخشی از این منابع در حوزه هتلسازی هزینه شده است.
رئیس سازمان میراث فرهنگی گفت: روز جهانی گردشگری امسال با شعار توجه به جوامع محلی همراه بوده است، جوامع محلی به عنوان مقصد اصلی گردشگران در کانون توجه قرار گرفته و توجه به امکانات و ظرفیتهای جوامع محلی، خرده فرهنگها و محیط زیست در دستور کار سازمان میراث فرهنگی است.
سلطانیفر ادامه داد: با توجه به ظرفیتهای فراوان و قابل توجه گردشگری به لحاظ وجود جاذبههای کمنظیر فرهنگی و وجود جاذبههای طبیعی، تاریخی و فرهنگی جاذبههای منحصربفرد زیارتی و توریسم سلامت، امکان رشد و توسعه در بخش گردشگری با فراهم کردن زمینه سرمایهگذاری بخش خصوصی وجود دارد.
معاون رئیس جمهور یادآور شد: در شرایطی که کشور ما در رکود چندساله کمرشکن اقتصادی به سرمیبرد، گردشگری میتواند موتور محرک خروج اقتصاد کشور از رکود باشد، بنا بر اهدافی که در سند چشمانداز ۲۰ ساله کشور تعیین شده است در سال ۱۴۰۴ کشور ما باید میزبان ۲۰ میلیون گردشگر باشد که با برنامهریزی، سرمایهگذاری و فراهم کردن زیرساختها این هدف محقق خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه با اجرای برنامهها وسیاستهای سازمان میراث فرهنگی امکان تبدیل وضعیت موجود به وضعیت مطلوب در زمینه گردشگری وجود دارد، یادآور شد: این امر مهم نیازمند عزم و اراده عمومی دستگاههای اجرایی، حمایت، همراهی و پشتیبانی مجلس شورای اسلامی است و ما امیدواریم این حمایتها و پشتیبانیها ادامه داشته باشد.
رئیس سازمان میراث فرهنگی گفت: ایران سرزمین همزیستی، فرهنگ و اخلاق مداری، تمدنهای بشری، علم و ادب و در یک کلام ایران سرزمین تنوعهاست.